Euro 2022: Een gids voor het team van Spanje

Euro 2022: Een gids voor het team van Spanje

Euro 2022 vindt plaats op 10 locaties in Engeland tussen 6 en 31 juli. Spanje zit in groep B, samen met Duitsland, Denemarken en Finland. Bea Redondoeen schrijfster van vrouwenvoetbal uit Barcelona, ​​schat hun kansen deze zomer in.

Hoe zal Spanje het doen?

Het EK Dames 2022 staat al een tijdje op de kalender van Spanje. Het is de grote test van het team op internationaal niveau na een paar jaar bouwen aan een solide programma. Spanje bevond zich tijdens het EK 2017 in een ontwikkelingsfase, na het controversiële vertrek van de vorige coach, Ignacio Queredadie tot 2015 27 jaar in dienst was.

Sindsdien heeft het Spaanse voetbal de opkomst van Barcelona als een van de grootste Europese kanshebbers en een toename van de publieke belangstelling ervaren, dus er zijn hoge verwachtingen voor het team, zowel binnen als buiten Spanje. Met zoveel Spaanse voetballers die voor Barcelona spelen, zouden ze hun succes op nationaal niveau moeten kunnen repliceren, toch?

Nou niet echt. Wat voor sommige mensen een no-brainer lijkt, werkt niet zo goed voor de hoofdcoach Jorge Vilda. Het team heeft niet dezelfde chemie die Barcelona heeft, zelfs niet met zoveel Barcelona-spelers die tegelijkertijd spelen.

Vilda heeft nu een paar jaar de tijd om het grote probleem van Spanje, het gebrek aan doelpunten, op te lossen, en toch staat het team nog steeds voor dezelfde uitdagingen: ze kunnen prachtig balbezit spelen, maar ze missen overtuiging in het laatste derde deel. Recordscorer Jennifer Hermoso is ook geweest uitgesloten door een blessure.

Siehe auch  Visita estas aguas termales en el sur de Chile

Er zijn echter een paar dingen in het voordeel van Spanje: het team heeft een solide verdediging en ze hebben Alexia Putellas, die heeft bewezen dat ze in staat is om games om te draaien met wat individuele genialiteit. Persoonlijk betwijfel ik of ze het zullen winnen. Volgens mijn voorspellingen vallen ze in de halve finale. Ik hoop echter dat ik het mis heb!

Wie is de beheerder?

Jorge Vilda-afbeelding
Spanje-coach Jordge Vilda werd in 2015 aangesteld

Jorge Vilda is een veteraan in de Spaanse voetbalbond en is sinds 2009 verbonden aan de jeugdteams van vrouwen. Hij leidde de Onder-17 en Onder-19 met succes naar verschillende finales van het EK en won drie Europese titels. De aankondiging van Vilda als de opvolger van Quereda werd met optimisme ontvangen en het succes van Spanje in de Algarve en Cyprus Cup leverde hem een ​​paar jaar lang een goede reputatie op bij pers en fans.

In de afgelopen jaren lijkt het team echter te zijn vastgelopen in zijn progressie en de strijd van Vilda om alternatieven te vinden voor het gebrek aan doelpunten van Spanje begon de wenkbrauwen te doen fronsen.

Vilda vertrouwt veel op de spelers van Barcelona, ​​die na een zeer intens seizoen naar het EK zullen arriveren, en hij heeft niet echt een manier gevonden om Spanje een eigen identiteit te geven. Tijdens zijn persconferenties wordt zijn kalme en over het algemeen positieve houding – zelfs na slechte wedstrijden – soms gezien als gebrek aan ambitie.

Wie is de sterspeler?

Er is geen vraag putella’s, de huidige Ballon d’Or-houder, is de sterspeler van Spanje. Ze was dit seizoen topscorer van de Champions League en speelde dit jaar weer een belangrijke rol bij Barcelona.

Siehe auch  Ingin segera bepergian lagi? Jika Anda ingin pergi berlibur, Anda perlu fokus pada hal ini

Voor Spanje blijft ze het leidende licht van het team en haar individuele briljante momenten ontstoppen het team vaak wanneer ze moeite hebben om te scoren, zoals eerder dit jaar tegen Duitsland, Canada, Brazilië en Schotland.

Wie is de rijzende ster?

Salma Paralluelo (L) uit Spanje neemt deel aan de 400 meter horden voor dames tijdens de European Athletics Team Championships Super League Bydgoszcz 2019
Salma Paralluelo (links), die haar land in de atletiek heeft vertegenwoordigd, was een verrassende opname in de Spaanse ploeg

Aangezien de meeste spelers van Barcelona al bekend zijn, ga ik mee Sheila Garcia. Ze is een snelle vleugelverdediger die effectief is in de aanval en betrouwbaar in de verdediging, en ze was dit jaar een belangrijke speler voor Atletico Madrid.

Ik heb een zwak voor Garcia, 25, die ik volg sinds haar vroege dagen bij Rayo Vallecano. Hoewel ze in het verleden niet constant aanwezig was geweest voor Spanje, werd ze opgeroepen om Irene Paredes te vervangen voorafgaand aan de Arnold Clark Cup in februari in Engeland en heeft ze behoorlijk veel invloed gehad op het team, zowel als starter als als sub in 2022.

Achttienjarige Salma Paralluelo’s opname in de ploeg was voor vrijwel iedereen een verrassing. De aanvaller had nog niet haar seniordebuut gemaakt toen de selectie bekend werd gemaakt, maar de Spaanse coach zei dat ze erg indrukwekkend was tijdens trainingskampen, dus het zou best kunnen dat ze minuten ziet en mensen verrast. De Villarreal-speler is een toploper op de 400 meter en combineert de laatste jaren zowel voetbal als atletiek.

Vorige toernooien Drie
Beste resultaat Halve finale – 1997

Selectielijst

keepers: Lola Gallardo (Atletico Madrid), Sandra Panos (Barcelona), Misa Rodriguez (Real Madrid).

Verdedigers: Laia Aleixandri (Manchester City), Ivana Andres (Real Madrid), Ona Batlle (Manchester United), Sheila Garcia (Atletico Madrid), Olga Carmona (Real Madrid), Maria Leon (Barcelona), Leila Ouahabi (Barcelona), Irene Paredes ( Barcelona), Andrea Pereira (Barcelona).

Middenvelders: Aitana Bonmati (Barcelona), Mariona Caldentey (Barcelona), Irene Guerrero (Levante), Patricia Guijarro (Barcelona), Alexia Putellas (Barcelona).

Vooruit: Marta Cardona (Real Madrid), Athenea Del Castillo (Real Madrid), Lucia Garcia (Athletic Club), Esther Gonzalez (Real Madrid), Salma Paralluelo (Villarreal), Claudia Pina (Barcelona).

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside