EU laat maskermandaat vallen, maar Italië en Spanje blijven maskers eisen in vliegtuigen

EU laat maskermandaat vallen, maar Italië en Spanje blijven maskers eisen in vliegtuigen

De EU heeft vandaag haar blokwijde maskermandaat voor vluchten beëindigd, wat betekent dat luchtvaartmaatschappijen vrij zijn om hun eigen regels uit te vaardigen voor de meeste bestemmingen.

Italië en Spanje houden echter allebei vast aan mondkapjes en vragen passagiers deze de komende weken op vluchten van en naar het land te dragen.

Italië bevestigde dat zijn maskerregel tot ten minste 15 juni zal gelden, terwijl de Spaanse autoriteit alleen zei dat het onwaarschijnlijk is dat de regel de komende dagen of weken zal veranderen.

Vorige week maakten het European Union Aviation Safety Agency (EASA) en het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) bekend dat de EU haar strikte maskerregel voor vluchten op 16 mei zou laten vallen.

„Het dragen van gezichtsmaskers op luchthavens en aan boord moet worden afgestemd op de nationale maatregelen voor het dragen van maskers in het openbaar vervoer en vervoersknooppunten“, aldus de twee instanties in een gezamenlijke verklaring.

Individuele luchtvaartmaatschappijen kunnen echter maskers blijven eisen, bijvoorbeeld als een bestemming waar ze naartoe vliegen nog steeds wettelijk verplicht is om een ​​masker te dragen.

De nieuwe richtlijn “houdt rekening met de laatste ontwikkelingen in de pandemie, met name de niveaus van vaccinatie en natuurlijk verworven immuniteit, en de daarmee gepaard gaande opheffing van beperkingen in een groeiend aantal Europese landen”, aldus de Europese gezondheidsinstanties.

De Italiaanse regering herhaalde vrijdag dat haar strikte regels voor het dragen van maskers van kracht blijven, ook op vluchten van en naar het land, meldde de lokale krant Corriere della Serra.

Siehe auch  Chile impone bloqueos para combatir nuevas oleadas de gobierno a pesar del éxito de la vacuna | Desarrollo global

Italië vereist momenteel dat FFP2-maskers van hogere specificaties worden gedragen op alle vormen van openbaar vervoer, inclusief bussen, treinen en veerboten.

Ondertussen zei de Spaanse minister van Volksgezondheid Carolina Darias woensdag: „Europa zegt dat het gebruik van het masker op vluchten moet worden afgestemd op de nationale regelgeving en in Spanje hebben we pas onlangs besloten dat het in deze context verplicht blijft.“

Op 20 april schafte Spanje het dragen van een masker binnenshuis af, behalve in verzorgingshuizen, ziekenhuizen en in het openbaar vervoer. Het specificeert geen bepaald type masker.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje, Iberia, heeft bevestigd dat het de komende weken nog steeds mondkapjes nodig heeft, in overeenstemming met het advies van het ministerie van Volksgezondheid en het Spaanse Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (AESA).

In een verklaring vorige week zei de in Ierland gevestigde verplichte luchtvaartmaatschappij Ryanair dat ze vanaf vandaag op de meeste routes maskers zal laten vallen, maar dat maskers nog steeds moeten worden gedragen op vluchten van en naar 14 specifieke landen.

Deze omvatten enkele van de top 10 vakantiebestemmingen voor Britten, waaronder het meest populaire Spanje, evenals Frankrijk en Griekenland.

De landen waar je nog steeds een mondkapje moet dragen op vluchten van Ryanair van en naar zijn: Oostenrijk, Cyprus, Estland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal en Spanje.

Ryanair CEO Eddie Wilson zei: „We verwelkomen deze versoepeling van de regels van EASA en het ECDC met ingang van maandag 16 mei aanstaande. Vanaf die datum zijn gezichtsmaskers optioneel op alle Ryanair-vluchten, behalve op die vluchten van/naar de 14 EU-landen waar maskers verplicht blijven in het openbaar vervoer.”

Siehe auch  Vera c. Laboratorio Rubin y Astronomía Chilena Mujeres

Hij voegde eraan toe dat de luchtvaartmaatschappij verwacht dat landen als Italië en Spanje hun individuele maskerregels de komende weken zullen versoepelen.

“We verwachten dat deze staten de komende dagen hun regels voor gezichtsmaskers zullen versoepelen in overeenstemming met deze nieuwe gezondheidsrichtlijnen van het EASA en het ECDC. Beoogde passagiers kunnen de laatste EU-regelgeving voor gezichtsmaskers raadplegen op de Re-Open EU-website.”

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside