EU bestudeert gaspijpleiding Spanje-Italië om Russische afhankelijkheid te verminderen

EU bestudeert gaspijpleiding Spanje-Italië om Russische afhankelijkheid te verminderen

De Europese Unie overweegt het idee van de aanleg van een offshore gaspijpleiding tussen Spanje en de Italiaanse kust in Toscane om de afhankelijkheid van de EU van Russisch gas te verminderen, aldus het Spaanse dagblad El Pais gemeld op woensdag.

Spanje heeft met zes het hoogste aantal hervergassingsterminals voor vloeibaar aardgas (LNG) in Europa. Spanje is echter niet goed via pijpleidingen verbonden met andere landen, waardoor de Europese toegang tot LNG-import wordt beperkt.

Het plan dat de EU overweegt, omvat de aanleg van een gasleiding van ruim 700 kilometer (435 mijl) tussen Barcelona in Spanje en Livorno in Italië, meldt El Pais. De pijpleiding zou meer dan $ 2,66 miljard (2,5 miljard) kosten en het zou een tot twee jaar kunnen duren om te bouwen, zegt het Spaanse dagblad.

Via de pijpleiding zou gas niet alleen aan Italië kunnen worden geleverd, maar via bestaande pijpleidingen ook aan landen in Midden- en Noord-Europa.

Diversificatie van het aanbod, onder meer door meer LNG-import, is een van de pijlers van de het plan van de EU om een ​​einde te maken aan de afhankelijkheid van het blok van Russische fossiele brandstoffen.

“De EU werkt al enkele maanden samen met internationale partners om de bevoorrading te diversifiëren en heeft recordniveaus van LNG-import en hogere gasleveringen via pijpleidingen veiliggesteld. Het nieuw opgerichte EU-energieplatform, ondersteund door regionale taskforces, zal vrijwillige gemeenschappelijke aankopen van gas, LNG en waterstof mogelijk maken door de vraag te bundelen, het gebruik van infrastructuur te optimaliseren en de contacten met leveranciers te coördineren”, aldus de Europese Commissie. zei toen het de details van het plan vorige week onthulde.

Siehe auch  Die besten 30 Ceylon Zimt Bio Handverlesen für Sie

Eerder deze maand zei energie-infrastructuurbeheerder Snam uit Italië ondertekend een memorandum van overeenstemming (MoU) met de Spaanse energie- en transmissiesysteembeheerder Enagas voor een haalbaarheidsstudie van een offshore pijpleiding tussen Spanje en Italië. Snam en Enagas zullen gezamenlijk opdracht geven voor een technische haalbaarheidsstudie gericht op de mogelijke aanleg van een offshore-pijpleiding die Spanje met Italië verbindt, „wat gunstig zou zijn voor de verdere diversificatie van de energievoorziening naar ons land en Europa“, aldus het Italiaanse bedrijf.

Door Tsvetana Paraskova voor Oilprice.com

Meer Top Reads van Oilprice.com:

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside