Epidemiologische kenmerken van de uitbraak van apenpokken in juni 2022 in Spanje

Epidemiologische kenmerken van de uitbraak van apenpokken in juni 2022 in Spanje

In een recente studie gepubliceerd in de Opkomende infectieziektenbeschreven onderzoekers epidemiologische kenmerken van gevallen van apenpokken die in Spanje zijn gemeld en de interventiemaatregelen die zijn genomen om de uitbraak onder controle te houden.

Studie: Epidemiologische kenmerken en controlemaatregelen tijdens de uitbraak van Monkeypox, Spanje, juni 2022. Afbeelding tegoed: Ekahardiwito/Shutterstock

Achtergrond

Spanje was een van de meest getroffen landen ter wereld door een uitbraak van apenpokken in meerdere landen in juni 2022. Er waren ketens van virale overdracht zonder links naar ziekte-endemische landen in Spanje, en de meeste van deze gevallen waren onder mannen die seks hadden met mannen ( MSM).

De studie

In de huidige studie beschreven onderzoekers de epidemiologische kenmerken van gevallen van apenpokken die tussen 17 mei en 4 juli 2022 aan het National Surveillance Network in Spanje werden gemeld. Ze verkregen ook relevante informatie hierover uit bilateraal overleg met de Spaanse autonome regio’s en daaropvolgende maatregelen die werden genomen om te reageren op de waarschuwingsmelding die is geïnitieerd door het Verenigd Koninkrijk (VK).

Op 4 juli 2022 meldden 16/19 Autonome Regio’s in Spanje 1.256 gevallen van apenpokken, waarvan 61,1% in de regio Madrid. De meeste gevallen kwamen voor bij mannen in vergelijking met vrouwen (1242 vs. 14), en de gemiddelde leeftijd van de patiënten was 37 jaar. Een epidemische plot toonde een trend naar een toename van het aantal gevallen tussen mei en juni 2022; Een daling die eind juni werd waargenomen, was echter hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een vertraging in de rapportage. De onderzoekers vonden in 89,5% van de gevallen een datum waarop de symptomen begonnen.

Siehe auch  Donasi vaksin Belanda belum dimulai ...

Op basis van informatie van 45 patiënten die zelf een blootstellingsdatum meldden (vier tot 22 patiënten/regio), observeerde het team een ​​gemiddelde incubatietijd van het monkeypox-virus tussen zeven en 9,6 dagen. De vaak gemelde symptomen van apenpokken waren koorts, huiduitslag, asthenie en lymfadenopathie. In totaal hadden 216 patiënten gelokaliseerde lymfadenopathie, van wie 191 algemene symptomen. Van alle patiënten hadden 530 huiduitslag en op basis van informatie van 427 patiënten was het gemiddelde aantal dagen vanaf het begin van de symptomen tot het ontwikkelen van huiduitslag minder dan één dag. Hoewel er geen sterfgevallen waren, werden 30/530 patiënten gemiddeld twee dagen in een ziekenhuis opgenomen, en 33 patiënten leden aan infectiegerelateerde complicaties, waaronder mondzweren en secundaire bacteriële infecties bij respectievelijk 11 en 15 patiënten.

Van de 440 waren 62 patiënten gereisd naar landen die gevallen van apenpokken hadden gemeld, en 101 hadden nauw contact met andere bevestigde of waarschijnlijke patiënten. Een langdurig contact tijdens seks was de meest waarschijnlijke oorzaak van overdracht in 332/387, dwz 85,8% van de patiënten, 290 waren MSM; zes meldden heteroseksuele contacten, 31 gevallen hadden nauw contact maar waren niet gerelateerd aan seks, en de informatie voor de rest was in behandeling. Voordat de symptomen begonnen, hadden 163 patiënten een massabijeenkomst bijgewoond en 101 waren aanwezig bij Pride Month-evenementen in heel Spanje. Van vrouwelijke patiënten waren er zeven die seks hadden met mannen, twee hadden contact binnen de familie en voor de rest was informatie niet beschikbaar. Sequentiebepaling van patiëntmonsters identificeerde de West-Afrikaanse clade van het apenpokkenvirus als de veroorzaker van de gevallen.

Siehe auch  Laporan Pasar Ban Indonesia 2021: Pasar pada tahun 2019 diperkirakan mencapai 84 2,84 miliar

Het ministerie van Volksgezondheid in Spanje volgde het nationale protocol voor vroege opsporing en casemanagement binnen drie dagen na detectie van verdachte gevallen. Ze beoordeelden en rapporteerden de situatie om de officiële situatierecords regelmatig bij te werken. In samenwerking met relevante wetenschappelijke verenigingen hebben ze ook een atlas uitgebracht met differentiële diagnoses voor huidlaesies van apenpokken. Verder betrok het ministerie besturen van niet-gouvernementele organisaties voor de betrokkenheid van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBTQ) gemeenschap. Ze publiceerden publiekelijk belangrijke gezondheidsboodschappen op basis van eerdere campagnes voor veilig vrijen die zich hielden aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding.

Belangrijker nog, de Nationale Raad voor Vaccins stelde voor om nauwe contacten te vaccineren. Op basis van informatie uit 12 regio’s hebben ze meer dan 80 contacten gevaccineerd, waaronder gezondheidswerkers (HCW’s) die worstelden met defecte persoonlijke beschermingsmiddelen. Aangezien de beschikbaarheid van vaccins zal toenemen, wordt overwogen ze te gebruiken als profylaxe vóór blootstelling voor risicogroepen en HCW’s.

conclusies

Monkeypox is niet exclusief voor MSM die nauw fysiek contact hebben tijdens seksuele ontmoetingen. Voor andere bevolkingsgroepen is het overdrachtsrisico zelfs hoog. De huidige studie benadrukt dus het belang van tijdige rapportage en vroege detectie van gevallen van apenpokken. Het is evenzeer van cruciaal belang om de dynamiek van de uitbraak te volgen om tegenmaatregelen te blijven afstemmen. Verder zijn het betrekken van gemeenschappen en effectieve communicatie van cruciaal belang voor het verspreiden van informatie onder de algemene bevolking en de risicogroepen. Het kader voor interventiemaatregelen moet echter zodanig zijn dat het de LGBTQ-gemeenschap niet stigmatiseert.

Siehe auch  Die besten 30 3.5 Mm Audio Cable Handverlesen für Sie

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside