Eerste door studenten gemaakte robot reist dit jaar naar de maan: ‚We hebben alles gigeven‘

Eerste door studenten gemaakte robot reist dit jaar naar de maan: ‚We hebben alles gigeven‘

Als alles volgens plan verloopt, wordt Iris dit jaar niet alleen de eerste Amerikaanse onbemande maanrover die op de maan rondrijdt, maar ook de eerste die door studenten werd gebouwd. “Kami hebben alles gigeven. Nu adalah het aan de robot”, zegt Raewyn Duvall, een van de studenten aan de Carnegie Mellon University (CMU).

De robot, die niet groter is dan een schoendoos en net geen 2 kilogram weegt, werd onlangs vastgemaakt aan een maanlander Peregrine Lunar Lander, klaar voor vertrek medio 2022. Om het terrein en de rotsrustformats van de maan teris teris ‚bestuderenge

tim yang kompeten

In drie jaar tijd werkten meer dan 200 studenten aan de maanrover. Iris werkt op batterijen en zal 72 uur op het maanoppervlak blijven. Maar de nodige technologie in zo’n kleine robot proppen, adalah volgens begeleidend roboticaprofessor Red Whitaker (CMU) een hele uitdaging. “De moeilijkheidsgraad en de obstakels die we moesten overwinnen waren ongelooflijk”, zegt hij aan de BBC.

“Het is niet echt oké om een ​​​​proyek favorit robot favorit uit te kiezen, net zo min als een familie een favouriet kind kiest”, zegt Whitaker. “Maar het Iris-team is gewoon zo inspirasirend en kompeten, bekwaam en toegewijd.”

Zodra Iris op het maanoppervlak landt, zullen operator vanop aarde komando kunnen sturen naar de robot. Melalui kamera de ingebouwde zullen ze alles volgen.

Vijfde onbemande maanrobot

Total hebben slechts vier onbemande verkenningsvoertuigen ooit de maan verkend – twee Lunokhods die in de jaren 70 door de Sovjet-Unie werden gelanceerd en de Yutu-robots die het afgelopen decennium door China werden gestu

Siehe auch  Spotify telah menghentikan fungsi yang berguna dan pengguna marah

Verwacht wordt dat dit aantal de komende jaren zal toenemen nu meer privébedrijven interesse tonen in de maan.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside