Een gepensioneerde stimuleert veranderingen in bankieren in Spanje

Een gepensioneerde stimuleert veranderingen in bankieren in Spanje

(AGENCE FRANCE-PRESSE) – Een gepensioneerde in Spanje is een beweging begonnen om de digitale bankdiensten van zijn land te herzien nadat hij een slechte klantenservice bij de bank tegenkwam.

Voor de heer Carlos San Juan was het omslagpunt een incident met een geldautomaat waarbij het bankpersoneel „ronduit weigerde naar buiten te komen om te helpen“ en hem niet binnenlieten omdat hij geen afspraak had.

De gepensioneerde uroloog uit Valencia ging toen naar huis en schreef een manifest met de titel „Ik ben bejaard, geen idioot“, dat aanvankelijk in december werd ondertekend door ongeveer 100 vrienden en kennissen.

Het raakte een snaar en vond snel zijn weg naar het online platform Change.org, waar het bijna 650.000 handtekeningen kreeg en werd voorgelegd aan de autoriteiten.

De druk was zo groot dat de drie belangrijkste bankverenigingen van Spanje onlangs een protocol ondertekenden in aanwezigheid van minister van Economische Zaken Nadia Calvino, waarin hij beloofde de klantenservice voor ouderen te verbeteren.

Bankfilialen „zullen hun openingstijden verruimen“, „ouderen krijgen prioriteit“ en „geldautomaten, bank-apps en webpagina’s zullen worden aangepast met een vereenvoudigde interface en taal“, aldus de Spaanse Vereniging van Banken (AEB), een van de ondertekenaars.

De heer San Juan hoopt dat de maatregel een einde zal maken aan „het lot van degenen die nog steeds bankboeken hebben“, en dat van oudere mensen met mobiliteitsproblemen die in rolstoelen, met rollators of stokken in de rij moeten staan, die „blijven terugkomen“ om een bankmedewerker face-to-face.

„Ik heb de ziekte van Parkinson“, zegt deze vriendelijke, welbespraakte 78-jarige die normaal gesproken naar de bank gaat als er minder mensen zijn omdat hij meer tijd nodig heeft.

Siehe auch  Sedikitnya 120 orang tewas di Indonesia dan Timor Leste setelah badai tropis melanda Xeroza

Mensen van zijn leeftijd moeten geduld hebben, zegt hij. „We kunnen vandaag iets leren en het twee dagen later vergeten.“ Ouderen zijn absoluut niet tegen digitalisering. „Dat is hier om te blijven“, zegt hij, eraan toevoegend dat alles wat ze willen is „een meer humane overgang“ naar de toekomst.

AEB-voorzitter Jose María Roldan is het daarmee eens.

„San Juan heeft ons allemaal doen beseffen. We moeten zorgen voor degenen die niet zo snel kunnen gaan en voor degenen die vanwege hun persoonlijke omstandigheden altijd hulp nodig hebben“, zei hij tijdens de ondertekeningsceremonie.

Sinds de financiële crisis van 2008 heeft de Spaanse banksector het aantal filialen gehalveerd tot ongeveer 20.000, waardoor bijna 40 procent van zijn werknemers afvloeit – die vandaag 172.000 zijn, blijkt uit cijfers van de Europese Centrale Bank.

Dat zijn gemiddeld acht medewerkers per vestiging, tegenover gemiddeld 12,5 in buurland Frankrijk, dat 402.000 medewerkers en 32.000 vestigingen telt.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside