ECB zou negatief advies kunnen uitbrengen over Spaanse bankenbelasting, zegt De Cos

ECB zou negatief advies kunnen uitbrengen over Spaanse bankenbelasting, zegt De Cos

Een Europese Unie en een Spaanse vlag zijn te zien naast het gebouw van de Bank van Spanje in het centrum van Madrid, 28 mei 2010. FREUTERS/Andrea Comas

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

MADRID, 26 juli (Reuters) – De Europese Centrale Bank (ECB) zou mogelijk een negatief advies kunnen uitbrengen over een onlangs voorgestelde belasting op banken in Spanje, hoewel details nog steeds ontbreken, zei gouverneur van de Bank van Spanje, Pablo Hernandez de Cos, dinsdag.

De Spaanse regering kondigde eerder deze maand de invoering van de belasting aan en zei dat de tijdelijke belasting op banken in 2023-2024 3 miljard euro zou moeten opleveren, bestemd om de Spanjaarden te helpen de stijgende inflatie het hoofd te bieden. Lees verder

Het voorstel wordt naar verwachting deze week in de Tweede Kamer ingediend. Lees verder

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

„Over het algemeen is het in het geval van andere landen niet eenvoudig om een ​​belasting in te voeren die uiteindelijk geen gevolgen heeft voor krediet, rentetarieven of de veerkracht van banken, en het oordeel van de ECB is uiteindelijk negatief“, zei De Cos tegen een financieel analist. gebeurtenis wanneer gevraagd naar de belasting in Spanje.

„We kennen de details niet. Zodra we ze kennen, zal de ECB een advies moeten uitbrengen“, zegt De Cos, die ook lid is van de raad van bestuur van de ECB.

Zijn opmerkingen – die verwees naar soortgelijke belastingen in landen als Slovenië, Slowakije, Roemenië, Bulgarije, Polen, Hongarije en Slovenië – waren in overeenstemming met soortgelijke opmerkingen die vorige week door ECB-vicevoorzitter Luis de Guindos werden gemaakt.

Siehe auch  De wilde graslanden van San Diego komen voornamelijk uit Spanje

De Guindos waarschuwde tegen elke belasting die de solvabiliteit van de banksector in gevaar zou brengen.

De Cos zei dinsdag ook dat de centrale bank de economische groei van Spanje voor 2022 en nog belangrijker voor 2023 waarschijnlijk naar beneden zou kunnen bijstellen.

Hij zei dat dit ook zou gelden voor de economische groeivooruitzichten van de eurozone.

De centrale bankier voegde toe dat hij de Spaanse economie niet in een recessie zag belanden.

Dinsdag verhoogde de Spaanse regering haar inflatieprognoses voor 2022 en 2023 en verlaagde ze haar economische groeidoelstelling voor 2023. lees meer

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Jesús Aguado en Corina Pons; Aanvullende rapportage door Emma Pinedo; Bewerking door Sandra Maller

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside