Drijvende offshore windturbine gelanceerd in Spanje voor proefproject

Drijvende offshore windturbine gelanceerd in Spanje voor proefproject

DemoSATH werd gelanceerd in Spanje voorafgaand aan de offshore-implementatie (foto’s met dank aan Saitec Offshore Technologies)

Gepubliceerd 20 jul 2022 19:39 door

De Maritieme Executive

Een project ter ondersteuning van de ontwikkeling en commercialisering van drijvende offshore windparken in diepe wateren markeerde een belangrijke mijlpaal met de voltooiing en lancering van de drijvende windturbine. De eenheid moet tegen het einde van deze zomer worden geïnstalleerd in een testveld dat drie kilometer uit de Spaanse kust ligt met een zeediepte van bijna 280 voet.


Het project begon bijna twee jaar geleden, toen Saitec Offshore Technologies en RWE Renewables de samenwerking aangingen om de DemoSATH te ontwikkelen. De 2MW-turbine maakt gebruik van het SATH-ontwerp met een prefabricage van betonnen componenten en een enkelvoudig afmeersysteem waarmee de constructie rond de ligplaats kan gieren en zich passief kan uitlijnen op de golf- en stromingsrichting.


Het platform van voorgespannen beton werd gebouwd en geassembleerd en uitgerust met een turbine van 2 MW in Spanje vóór de lancering aan de kade van Punta Sollana in de haven van Bilbao. De DemoSATH-eenheid, die een rotordiameter heeft van ongeveer 315 voet, werd met zelfrijdende modulaire transporters op het dek van het halfafzinkbare schip geladen. Het schip werd vervolgens lager in het water geballast totdat de DemoSATH-eenheid drijvend werd, waarna het werd weggesleept. Volgens de bedrijven duurde het nog geen 45 minuten om de DemoSATH-windturbine veilig aan de kade af te meren.
DemoSATH ligt afgemeerd in Bilboa, Spanje voordat deze later deze zomer naar de testlocatie wordt gesleept“Dit is een grote stap voorwaarts voor het DemoSATH-project. De load-out en float-off operaties waren een belangrijke mijlpaal om te vervullen, aangezien ze de eerste in hun soort waren die werden uitgevoerd voor de SATH drijvende offshore windturbine”, zegt Araceli Martínez, Chief of Engineering voor Saitec Offshore Technologies. „De demonstrator is klaar om de eerste drijvende windturbine te worden die in de komende maanden in gebruik wordt genomen op het Spaanse vasteland.“


Het project zal naar verwachting in een snel tempo vooruitgaan voor de installatie later deze zomer. De komende maanden zal de onderzeese dynamische kabel op de installatieplaats worden geïnstalleerd en zal de drijver worden weggesleept om erop te worden aangesloten, evenals op de meerlijnen die eerder eind april werden geïnstalleerd.


Volgens RWE heeft het project het potentieel om het potentieel van drijvende wind wereldwijd te ontsluiten, vooral in landen met diepere kustwateren, zoals de VS, Frankrijk, het VK, Noorwegen en Spanje. Het DemoSATH-project stelt het bedrijf in staat om vroegtijdig ervaring op te doen voor toekomstige ontwikkelingen. Het innovatieve, op beton gebaseerde platform wordt gezien als een belangrijke ontwikkeling die, eenmaal bewezen, kan helpen om het potentieel voor diepwater offshore windparken uit te breiden.DemoSATH gepositioneerd op het dok vóór de drijvende operatie

Siehe auch  Juan Yaror Torres destaca a artistas chilenos y se escapa para mostrar su colección

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside