Dodental van wrede hittegolf bereikt 350 in Spanje

Dodental van wrede hittegolf bereikt 350 in Spanje

Een man koelt zaterdag af in een fontein op de binnenplaats van de sinaasappelbomen in de moskeekathedraal van Cordoba, in Andalusië, Spanje. Het Spaanse weerbureau van de staat heeft een rode waarschuwing afgegeven in vijf verschillende gemeenschappen – Aragon, Cantabrië, Extremadura, Navarra en La Rioja – met temperaturen tot 111 graden Fahrenheit. Foto door Salas/EPA-EFE

De hittegolf die Spanje gedurende meerdere opeenvolgende dagen treft, heeft aan minstens 360 mensen het leven gekost. volgens La Vanguardia. Alleen al op vrijdag werden 123 doden in het land toegeschreven aan de recordhitte.

Van de 360 ​​gemelde doden, meldde de gemeente Madrid 22 doden, terwijl een 60-jarige gemeentelijke schoonmaakster zaterdag tijdens het werk stierf.

Op 10 juli, de eerste dag van de hittegolf, werden 15 hittegerelateerde sterfgevallen geregistreerd. Sindsdien is het aantal dagelijkse sterfgevallen elke dag toegenomen. Woensdag steeg het dagelijkse aantal sterfgevallen als gevolg van de hitte tot 60, aangezien de temperatuur in delen van het land de 40 graden Celsius overschreed.

De luchthaven Madrid-Barajas bereikte donderdag 108 graden Fahrenheit, wat het record brak voor de hoogste temperatuur ooit gemeten in de maand juli. Spanje meldde donderdag 93 doden als gevolg van de hitte.

De hitte zorgt sinds vrijdag 8 juli voor het bakken van Portugal en Spanje met temperaturen die vaak boven de 100 uitkomen. SevillaSpanje, is een van de heetste plekken geweest met een stijging van het kwik op of boven de 105 gedurende negen opeenvolgende dagen.

De temperatuur van 116.6 opgenomen in Pinhao, Portugal, op donderdag werd de hoogste temperatuur ooit gemeten in het land in juli. Het huidige juli-record van het land staat op 115,7, dat in 1995 in Amareleja werd gevestigd.

De verwachting is dat deze hittegolf zich deze week en mogelijk tot het einde van de maand in sommige gebieden in heel Europa zal uitbreiden.

„Er is bezorgdheid dat deze hitte een langdurige hittegolf kan worden (20 of meer dagen) voor veel locaties van Portugal tot Midden-Frankrijk en het binnenland van Zuidoost-Europa, aangezien het de rest van juli zou kunnen aanhouden en tot in augustus zou kunnen voortduren,“ AccuWeather Senior Meteoroloog Tyler Roys zei. Dit omvat de valleien van Hongarije, Oost-Kroatië, Oost-Bosnië, Servië, Zuid-Roemenië en Noord-Bulgarije.

Siehe auch  Kapitein, vice-kapitein Bokaro Blasters vs Ranchi Raiders, spelen 11s JSCA International Stadium 23 juni

De ernst van de hitte zou kunnen wedijveren met de hittegolf van 2003, toen meer dan 30.000 mensen het leven lieten, zowel direct als indirect, als gevolg van de hitte, aldus Roys. Hij voegde eraan toe dat dit een van de ergste hittegolven in Europa sinds 1757 zou kunnen zijn.

De bron van de uitzonderlijk warme lucht is de Sahara-woestijn in Afrika, waar de hitte naar verwachting elke dag verder naar het noorden en oosten zal uitbreiden en later dit weekend België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zal bereiken.

„Alle records van juli lopen het risico te worden benaderd, gelijkgesteld of zelfs verbroken in Ierland en het Verenigd Koninkrijk“, zei Roys. „Dit omvat individuele steden zoals Birmingham, Dublin, Manchester en York.“

Op vrijdag is de UK Met Office uitgegeven zijn eerste waarschuwing voor rode extreme hitte voor maandag en dinsdagwanneer de „uitzonderlijke hittegolf“ naar verwachting zal aanslaan en „wijdverbreide gevolgen zal hebben voor mensen en infrastructuur“.

Ambtenaren zeggen dat tijdens deze allereerste nationale hittegolf-noodsituatie, „ziekte en overlijden kunnen voorkomen bij fit en gezond – en niet alleen bij risicogroepen.“

Tijdens de piek van de hitte zou in het VK een nieuw record ooit kunnen worden bereikt. Het huidige record in het land is 102 F (38,7 C), dat werd ingesteld in Cambridge Botanica Garden op 25 juli 2019. Londenaren zouden tijdens de piek van de hitte vroeg in de week temperaturen kunnen ervaren die de eeuw naderen.

In Parijs, kunnen temperaturen begin deze week binnen een graad of twee van 104 F (40 C) komen. Toen de temperaturen dit gebied tijdens een hittegolf in 2019 bereikten, lieten ambtenaren Parijzenaars afkoelen bij de Trocadero-fontein bij de Eiffeltoren. Deze maatregel zou de komende dagen opnieuw kunnen worden genomen.

Renners en toeschouwers van de Tour de France moeten zich ook schrap zetten voor de abnormaal hoge temperaturen terwijl de tour zich een weg baant door Zuid-Frankrijk na het verlaten van de Alpen. Toeschouwers langs de wegen moeten de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om hittegerelateerde ziekten te voorkomen, vooral wanneer wegen zijn afgesloten voor fietsers, omdat de tijdelijke sluitingen de toegang tot sommige zorginstellingen kunnen beperken, zeggen experts.

Siehe auch  Vakantie Spanje: Cruiseschepen moeten extra toeristenbelasting heffen vanwege vervuiling | Cruise | Reis

De extreme temperaturen maken het nog uitdagender voor de duizenden brandweerlieden werken aan het vertragen van woedende inferno’s in Portugal, Spanje en Frankrijk.

Op vrijdag, de piloot van een blusvliegtuig stierf toen zijn vliegtuig neerstortte tijdens een brandbestrijdingsoperatie in het noordoosten van Portugal, vlakbij de grens met Spanje, volgens de Associated Press (AP).

Sinds zaterdag zijn meer dan 12.000 mensen geëvacueerd in het zuidwesten van Frankrijk, in de buurt van de steden Landiras en La Teste-de-Buch in de Gironde door een uit de hand gelopen bosbrand, Reuters gemeld.

Temperaturen die vaker voorkomen bij Death ValleyCalifornië – aangeprezen als een van de heetste plekken op aarde – zal mogelijk zijn in Oost-Portugal en West- en Zuid-Spanje tijdens het hoogtepunt van de hete periode.

De AccuWeather Local Max&trade temp is 120 in Spanje en Portugal. Ter vergelijking: in juli bereiken de temperaturen in Death Valley doorgaans een maximum van rond de 118.

Mensen die van plan zijn om tot eind juli naar Europa te reizen voor vakantie, moeten zich voorbereiden op de hitte en klaar zijn om plannen te wijzigen als evenementen worden geannuleerd en gebouwen worden gesloten vanwege het extreme weer.

„Toeristische bestemmingen in heel Portugal worden gesloten voor de veiligheid van het publiek en, in sommige gevallen, vanwege nabijgelegen branden“, zei Roys. Meer sluitingen zijn mogelijk in Portugal, Spanje en Frankrijk vanwege bosbranden en hitte.

Meteorologen zeggen dat mensen zich bewust moeten zijn van natuurbrandactiviteit, vooral degenen met een slechte ademhalingsgezondheid, omdat de rook van de bosbranden kan produceren slechte luchtkwaliteit.

Wat de bewoners en bezoekers te midden van de hitte nog meer belast, is dat airconditioning in Europa niet zo wijdverbreid wordt gebruikt als in de Verenigde Staten. Zelfs als er airconditioners zijn, koelen ze gebouwen misschien niet zo veel af als die in de VS

Een initiatief in Italië genaamd „bedieningsthermostaat“ stelt dat: airconditioners kunnen niet lager worden ingesteld dan 27 C (81 F) in een poging om energie te besparen, aldus Politico. Bewoners of bedrijven die zich niet aan deze nieuwe wet houden, kunnen een boete krijgen van ongeveer het equivalent van $ 500 tot $ 3.000.

Siehe auch  Spanje: Picasso-schets in beslag genomen door douanebeambten op Ibiza | Nieuws | DW

Helaas zal Moeder Natuur tijdens de nachtelijke uren weinig van haar eigen natuurlijke verkoeling geven.

„Op veel plaatsen zal de temperatuur ’s nachts niet erg dalen“, zei AccuWeather Senior Meteorologist Tony Zartman. Verhoogde temperaturen ’s nachts voorkomen dat het lichaam herstelt van de stress van de hitte van de dag. zonnesteek wordt veel groter.“

De wijdverbreide hittegolf zal naar verwachting niet snel ophouden met temperaturen die deze week ver boven het gemiddelde blijven in een groot deel van Europa, hoewel de noordelijke helft van het continent tegen het midden tot het laatste deel van de week zou moeten afkoelen.

Langdurige hittegolven zijn ongebruikelijk in Europa, maar ze zijn niet ongehoord.

In de afgelopen 25 jaar zijn er slechts drie langdurige hittegolven geweest die delen van Europa treffen: 2003 (West- en Midden-Europa, 32 dagen), 2006 (West- en Noord-Centraal-Europa, 35 dagen) en 2021 (Italië) en Zuidoost-Europa, 21 dagen), „legde Roys uit. Afgelopen zomer was ook de warmste ooit voor Europa.

De langdurige hete periode kan ook lokale gevolgen hebben, waaronder de landbouw.

„De bodem van Portugal naar Duitsland is bezig met het snel verliezen van al het vocht dat het bevatte,“ zei Roys. „Deze droging zal naar verwachting niet ophouden, maar alleen maar intensiveren tijdens de duur van de hittegolf, aangezien er in een groot deel van de regio weinig tot geen neerslag wordt verwacht.“

De gevolgen hiervan worden mogelijk pas tijdens de herfstoogst volledig gerealiseerd.


Wilt u veiligheid op het volgende niveau, zonder advertenties? Ontgrendel geavanceerde, hyperlokale waarschuwingen voor zwaar weer wanneer u abonneer op Premium+ op de AccuWeather-app. AccuWeather-waarschuwingen&handel worden gevraagd door onze deskundige meteorologen die 24/7 gevaarlijke weersrisico’s bewaken en analyseren om u en uw gezin veiliger te houden.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside