Defensiemajoors in Korea en Spanje klaar om deel te nemen aan 75 (I) onderzeeërproject | Laatste nieuws India

Defensiemajoors in Korea en Spanje klaar om deel te nemen aan 75 (I) onderzeeërproject |  Laatste nieuws India

Hoewel het ministerie van Defensie de deadline voor het indienen van de Request for Proposals (RFP) voor het geavanceerde onderzeeërproject opnieuw heeft verlengd tot 30 november, hebben het Zuid-Koreaanse Daewoo en het Spaanse Navantia interesse getoond in het bouwen van de duurzame dieselonderzeeër volgens het strategische partnerschapsmodel met Indië. De RFP werd voor het eerst uitgegeven in juli 2021 en verlengd tot 30 november 2022, vanaf 30 juni 2022, de deadline.

Het besluit om de deadline te verlengen werd genomen omdat bepaalde clausules met betrekking tot „gezamenlijke en meervoudige sancties“ in het RFP-document moeten worden gewijzigd. De gewijzigde clausules zullen binnenkort ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Defense Acquisition Committee (DAC). Volgens het strategische partnerschapsmodel heeft India Mazagoan Docks Limited (MDL) en Larsen & Toubro (L&T) aangewezen om samen te werken met buitenlandse defensiemajors in Zuid-Korea, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Rusland om zes onafhankelijke luchtvoortstuwingssystemen (AIP) te bouwen. dieselaanvalsonderzeeërs voor de Indiase marine ten koste van meer dan 40.000 crore.

Vanaf nu hebben de Zuid-Koreaanse Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering en het Spaanse bedrijf Navantia, die AIP-technologie hebben bewezen, interesse getoond in het bouwen van de onderzeeërs onder Project 75 India van de Indiase marine.

Terwijl de nationale veiligheidsplanners hadden overwogen om het lopende Project 75 dieselaanval-onderzeeërproject uit te breiden door de productielijn bij MDL uit te breiden tot nog drie onderzeeërs, werd de stap verworpen ten gunste van het op brandstof gebaseerde AIP-project, aangezien de laatste hebben hoger uithoudingsvermogen en krachtiger.

In termen van leken moet een dieselaanvalsonderzeeër eenmaal per dag naar de oppervlakte komen om zijn dieselbatterijen op te laden, terwijl de AIP-onderzeeër eenmaal per week boven water moet komen om hetzelfde te doen. Daarom is de AIP-uitgeruste onderzeeër met ballistische raketten voor landaanval aan boord een krachtiger wapen in equatoriale wateren vanwege laterale inversie in de tropen.

Siehe auch  Axie Infinity en Bit2Me, de grootste exchange van Spanje ondertekenen een partnerschap om de groei van de community te stimuleren

Terwijl French Naval Group, Russian Rosoboronexport en TKMS Germany geen interesse hebben getoond, waarbij de Fransen zich nu concentreren op door kernenergie aangedreven ondergrondse platforms en Duitsland met de nieuwste lithiumceltechnologie, willen de Zuid-Koreaanse en Spaanse defensiemajoors graag deelnemen aan het project.

De Zuid-Koreaanse defensiemajoor Daewoo heeft de eerste met AIP uitgeruste onderzeeër Dosan Ahn Changho al in 2019 in gebruik genomen, terwijl de Spaanse Isaac Peral op 22 april 2021 te water werd gelaten bij Cartagena Shipyards. Beide onderzeeërs hebben landaanvalsraketten, waaronder ballistische en kruisraketten, aan boord.

De Indiase Defensie Onderzoeks- en Ontwikkelingsorganisatie (DRDO) heeft ook de AIP-technologie ontwikkeld en zal achteraf worden aangebracht op Project 75-onderzeeërs wanneer ze voor een midlife-upgrade komen. De eerste van de zes inheemse Scorpene-klasse onderzeeërs, INS Kalveri, werd in 2017 in dienst genomen bij de Indiase marine. Sindsdien zijn er nog drie in dienst genomen bij de Indiase marine.


We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside