De vroegste landmassa van de aarde werd gevormd in de Singhbhum-regio van Jharkhand, vindt studie

De vroegste landmassa van de aarde werd gevormd in de Singhbhum-regio van Jharkhand, vindt studie

Onderzoekers vonden een bepaald type sedimentair gesteente, zandsteen genaamd, en na verificatie van hun leeftijd en omstandigheden ontdekten ze dat de rotsen minstens 3,1 miljard jaar oud waren.

Een recente studie gepubliceerd in het PNAS-tijdschrift heeft de wijdverbreide opvatting over de oorsprong van de continenten ter discussie gesteld. De studie heeft gezegd dat in tegenstelling tot het begrip dat continenten 2,5 miljard jaar geleden uit de oceanen verrezen, de continenten eigenlijk ongeveer 3,2 miljard jaar geleden voor het eerst ontstonden. De studie heeft ook gezegd dat de vroegste continentale landmassa de Singhbhum-regio van de Indiase staat Jharkhand kan zijn geweest. Onderzoekers uit India, Australië en de VS namen deel aan het onderzoek, meldt de Indian Express.

Zandstenen van de regio Singhbhum in Jharkhand
Tijdens hun onderzoek hebben wetenschappers de zandsteen in Singhbhum in handen gekregen die geologische kenmerken had van oude rivierkanalen, stranden en getijdenvlaktes die allemaal naar schatting meer dan 3,2 miljard jaar oud zijn. Hoofdauteur Dr. Priyadarshi Chowdhury, van de Monash University, vertelde de Indian Express dat sedimentaire gesteenten van de Singhbhum-regio antwoorden hadden op de aanwijzingen over de oorsprong van de eerste landmassa’s die op aarde werden gevormd.

Wat deed onderzoekers concluderen dat de vroegste landmassa’s werden gevormd in Singhbhum?
Chowdhury zei dat het team van onderzoekers een bepaald type sedimentair gesteente vond dat zandsteen wordt genoemd en na verificatie van hun leeftijd en omstandigheden ontdekten ze dat de rotsen minstens 3,1 miljard jaar oud waren. De onderzoekers ontdekten ook dat deze zandsteen werd gevormd in de oude rivieren, stranden en ondiepe zeeën. De onderzoekers concludeerden toen dat al deze waterlichamen niet hadden kunnen bestaan ​​als er een continentaal land in de Singhbhum-regio was. Chowdhury voegde er echter aan toe dat stukken van het vroegste continentale land niet alleen exclusief waren voor de Singhbhum-regio, maar ook beschikbaar waren in Australië en Zuid-Afrika.

Siehe auch  Guru yoga Marus Jongiel ingin melakukannya dengan caranya sendiri

Als onderdeel van de studie bestudeerden onderzoekers de granieten waardoor de continentale korst van de Singhbhum-regio is gevormd. Chowdhury vertelde de Indian Express dat de granieten ongeveer 3,5 tot 3,1 miljard jaar oud zijn en werden gevormd door uitgebreid vulkanisme dat miljoenen jaren aanhield totdat al het magma gestold was om een ​​dikke continentale korst te creëren.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside