De verarmde hockeymeisjes van Jharkhand verslaan kansen, winnen harten met hun lef en vaardigheid

De verarmde hockeymeisjes van Jharkhand verslaan kansen, winnen harten met hun lef en vaardigheidANI |
Bijgewerkt:
13 juni 2022 13:33 IST

Panchkula (Haryana)[India]13 juni (ANI): Veel na hun halve finale tegen Haryana, zelfs toen de schaduwen over het hockeystadion langer werden, weigerden de Jharkhand-meisjes hun uitrustingen in te pakken en te vertrekken.
De meesten van hen waren in tranen, ze waren geschokt door hun nederlaag in de Khelo India Youth Games hier, ze weigerden zelfs maar met elkaar te praten.
„Ze kwamen hier om te winnen, maar ze werden overweldigd door de setting, de live-uitzending misschien. Ze konden de snelheid en kracht van de Haryana-meisjes ook niet verwerken“, zei coach Narendra Saini.
„Ik kan je vertellen dat ze hier slechts 30 procent van hun natuurlijke spel speelden“, verklaarde hij.
Het is hun verdienste dat de meisjes zich hergroepeerden en terugkwamen voor de bronzen medaille-play-off, die ze met 4-1 wonnen.
Voor de 15 hockeyspelers, die meestal uit een van de meest achtergebleven, maoïstische gebieden van Jharkhand komen, maken ontberingen en tegenslagen deel uit van het landschap.
Toch geven ze geen enkele indicatie van hun dagelijkse strijd tegen het leven als ze eenmaal op de grasmat zijn gearriveerd.

Onlangs hadden ze de tweede plaats behaald in het Nationaal Junior Dames Hockeykampioenschap. Wat nog belangrijker is, ze maakten indruk met hun vaardigheid en passie en arriveerden in Panchkula als een team om naar te kijken.
„Tekorten creëren geen kampioenen. Deze stammeisjes zouden zo ver kunnen komen omdat ze gewend zijn aan ontberingen, om te vechten“, legde de coach uit.
De Jharkhand Sports Association houdt ze in een kamp, ​​maar biedt een mager dieet van Rs 170 per dag. Tijdens de pandemie werden de meisjes echter naar huis gestuurd waar ze leefden van rijst, zout en ui. Ze werkten op rijstvelden om het gezin te onderhouden.
„Ondervoeding is niet het enige probleem. De afgelopen drie jaar ben ik op zoek geweest naar een goede voorraad hockeysticks en -ballen. Bij hun afwezigheid oefenen ze met gebroken of geleende stokken“, zegt Saini, een winnaar van de Dronacharya Award. De meisjes coachen tegen alle verwachtingen in, berouwd.
Een andere uitdaging is dat de meisjes geen Engels verstaan. „Ze zijn in de war omdat scheidsrechters alleen in het Engels spreken“, voegde hij eraan toe.
Namen als Nikki Pradhan en Salima Tete, ook uit dezelfde stam, die het Olympische hockeyteam hebben gehaald, inspireren de meisjes. Het verschil is dat hun talent gepaard ging met de beste training die werd gegeven door centra die door het bedrijfsleven waren opgericht.
Maar voor de anderen, zoals Sanjana Horo, Rupni Kumari, Nikki Kullu, Deepti Kullu en de zeer jonge Bano Horo, is het nog steeds een sleur. Ondanks herhaalde pogingen weigerden ze oogcontact te maken. ‚Ze schamen zich voor hun achtergrond,‘ zei Saini nuchter.
„SAI en KIYG doen hun best om talent te promoten, maar de deelstaatregeringen moeten veel meer doen“, betoogde hij.
‚We kunnen deze spelers niet voorbij een punt duwen. Bij gebrek aan een goede voeding met voldoende eiwitten, mineralen en vitamines kan dit leiden tot blessures. Om het fysieke en psychologische uithoudingsvermogen te vergroten, hebben spelers een gezond dieet nodig voor het lichaam en training voor de geest“, onthulde Saini.

Siehe auch  2022 WASZP Europese Spelen op Mar Menor, Spanje Mid-regatta-update

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside