De Tinder Swindler, Shimon Hayut, is gearresteerd in Spanje voor het gebruik van een nep-ID

De Tinder Swindler, Shimon Hayut, is gearresteerd in Spanje voor het gebruik van een nep-ID

Na weer een valse identiteitskaart aan de autoriteiten te hebben getoond, is de beruchte Tinder Swindler gearresteerd in Spanje.

Inmiddels kennen we allemaal de naam De Tinder Swindler. De Netflix-documentaire, die het onderwerp Shimon Hayut zowel beroemd als berucht maakte bij een wereldwijd publiek, beschrijft het weelderige leven van de Israëlische oplichter die naar verluidt meerdere vrouwen oplichtte voor meer dan $ 10 miljoen door een dating-app te gebruiken.

Deze week is er in Spanje een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Hayuts arrestatie nadat hij opnieuw een valse identiteitskaart aan de politie had getoond toen ze hem ondervroegen omdat hij in 2019 met zijn Maserati op het strand in Zuid-Spanje had gereden.

Hoewel de zaak bijna werd afgewezen door de autoriteiten, werd deze weer opgepakt door de Spaanse politie nadat de populaire Netflix-documentaire begon te circuleren, als de meest nabije rechtszaak voor de wereldberoemde Tinder Swindler.

Zoals wat je ziet? Meld u aan voor onze bodyandsoul.com.au-nieuwsbrief voor meer van dit soort verhalen.

De Netflix-documentaire was een van de meest populaire series die dit jaar op onze schermen verscheen, naast de boeiende Anna uitvinden, waarmee we onbedoeld onze universele obsessie voor misdaad en luxe bevestigen. Maar de Tinder Swindler is uniek in het feit dat de echte hoofdrolspeler, Shimon Hayut, nooit serieus is veroordeeld voor zijn misdaden.

Het flagrante machtsmisbruik en het diepgewortelde bedrog dat Shimon in de loop van zijn leven had geperfectioneerd, was niets anders dan schokkend om te zien. De nep-erfgenaam maakte misbruik van kwetsbare, eenzame vrouwen en verwoestte daarbij hun leven. En toch kwam hij er nog mee weg, ook nadat de documentaire was uitgezonden.

Siehe auch  Pinjaman ADB M 450 juta memungkinkan Indonesia menyediakan vaksin COVID-19 yang efektif

Eindelijk, na enkele jaren sinds zijn wrede acties tegen deze vrouwen, heeft de beruchte oplichter misschien net zijn dreigende instorting gezien nadat hij in Spanje was gearresteerd voor het gebruik van een vals rijbewijs.

In 2019 werd Hayut (toen 31) ondervraagd door de politie wanneer hij reed zijn auto op een strand in Tarifa, Spanje, waar hij onder de naam Michael Bilton een vals identiteitsbewijs overhandigde. Hayut werd aanvankelijk vrijgelaten na zijn arrestatie, maar de lokale politie heeft sindsdien een strafrechtelijk onderzoek ingesteld tegen hem nadat hij zijn profiel had herkend uit de Netflix-documentaire die in februari van dit jaar werd uitgebracht.

De populaire Netflix-serie beschrijft het leven van de Israëlische oplichter en hoe hij de populaire dating-app manipuleerde tondel om nietsvermoedende en kwetsbare vrouwelijke slachtoffers in zijn leven van een leugen te lokken. Hij bedroog vrouwen voortdurend voor duizenden dollars, wat volgens… De tijden van Israël bedroeg alleen al in 2017 een bedrag van $ 10 miljoen.

De bekwame oplichter overtuigde zijn slachtoffers van zijn onbestaande rijkdom door onder de alias Simon Leviev, die van een nepzoon, naar een echte diamantmagnaat en miljardair, Lev Leviev, te gaan.

En terwijl de meesten van ons, onwetende kijkers van de show, aannamen dat de wereldwijde publiciteit en universele verontwaardiging jegens Hayut enige vorm van gerechtigheid zou zien, of hem in ieder geval zou aanmoedigen om zijn wegen te heroverwegen, heeft de beruchte oplichter vrij rondgelopen en nog meer bedrieglijk geënsceneerd stunts in zijn zoektocht naar rijkdom en glorie.

Hoewel Hayut meerdere keren is gearresteerd voor zijn misdaden, zijn de gevolgen van zijn frauduleuze activiteiten onbeduidend gebleven. Na zijn meest recente arrestatie blijft Hayut zijn onschuld verkondigen en zegt tegen Channel 12: „Ik heb het recht om te kiezen welke naam ik wil.“

Siehe auch  Eksposisi Bahasa Indonesia di Rijksmuseum dengan grrootste broikle oiit

Alle producten die in dit artikel worden genoemd, zijn geselecteerd door onze redacteuren, die geen favorieten spelen. Als je iets koopt, kunnen we een deel van de verkoop krijgen. Leer meer.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside