De studenten van deze Jharkhand-voetballer spelen op nationale toernooien – The New Indian Express

De studenten van deze Jharkhand-voetballer spelen op nationale toernooien – The New Indian Express

JHARKHAND: Anand Prasad Gope (30) komt uit Karma, een dorp onder het Ormanjhi-blok aan de rand van Ranchi in Jharkhand. Hij kon het Indiase voetbalteam niet halen, maar helpt nu anderen de bal te buigen. Gope heeft gratis voetbalcoaching gegeven aan bijna 300 jongeren, voornamelijk meisjes.

„Ongeveer 25 studenten hebben Jharkhand vertegenwoordigd in verschillende toernooien op nationaal niveau. Acht gingen naar Engeland en zes naar Denemarken om India te vertegenwoordigen in het team onder de 17“, zegt Gope. Twee van zijn studenten – Soni Munda en Anita Kumari – zijn geselecteerd om deel te nemen aan het kamp voor het WK 2022.

Gope, een gecertificeerde D-licentiecoach, zegt dat hij in 2013 begon met het geven van gratis coaching aan 15 meisjes. Nu leidt hij bijna 300 jongeren op; 250 van hen zijn meisjes. Al deze meisjes zijn tussen de acht en achttien jaar oud en hadden nog nooit de deur uitgegaan of zelfs maar van voetbal gehoord.

Vanwege hun slechte financiële toestand hebben hun families hen in hun jeugd uitgehuwelijkt aan bruidegoms uit andere staten zoals Rajasthan en Haryana, en in plaats van een enorme bruidsschat, vertelt Gope.

Voor een betere toekomst

„Toen ik opgroeide, merkte ik dat de meisjes in de regio nooit naar school gingen en op jonge leeftijd door hun ouders buiten de staat werden uitgehuwelijkt, wat me veel pijn deed“, zegt Gope, die tot aan districtsniveau en Ranchi League.

Omdat hij zelf uit een arm gezin kwam, moest Gope zijn eigen dromen voor huishoudelijke verantwoordelijkheden opgeven. Om een ​​verandering teweeg te brengen, begon hij eerst met de ouders van de meisjes te praten om hun mentaliteit te veranderen. Hij deed er bijna zes maanden over om hen over te halen hun dochters te laten voetballen.

„Aanvankelijk maakten de dorpelingen spottend opmerkingen over de meisjes die aan het voetballen waren en korte broeken droegen. Geleidelijk aan raakten de meisjes eraan gewend“, zegt de voetbalcoach. Veel van de meisjes gingen niet naar school, dus liet hij ze inschrijven op scholen in de buurt, en ze gingen regelmatig naar school.

Gope zei dat zijn sportinitiatief heeft bijgedragen aan het onder controle houden van kindhuwelijken in de regio. Hij herinnert zich dat hij een van zijn studenten op 12-jarige leeftijd van het huwelijk heeft gered voor slechts 25.000 roepie. Dat meisje werd later geselecteerd voor het Jharkhand Under-14-team en ging naar India Camp in Gujarat om India in Tadzjikistan te vertegenwoordigen.

Siehe auch  Tweeluik De Indische rekening hari di woensdag te zien op NPO 2

Welgezinde mensen hebben zich gemeld en hebben geld gedoneerd aan Gope’s initiatief, dat hij heeft gebruikt voor de aankoop van sportuitrusting zoals voetbaltenues, truien en laarzen voor zijn stagiairs. De meesten van hen spelen echter op blote voeten of dragen normale schoenen, voegde hij eraan toe.

Hij heeft ook een batterij jonge coaches voorbereid die hem ondersteunen bij het opleiden van de jeugdspelers. „Ik train ’s ochtends oudere meisjes, die me op hun beurt ’s avonds helpen met het opleiden van de junior-studenten“, zegt Gope, die wil dat de deelstaatregering een residentieel coachingcentrum in Ranchi opricht. Hij ontmoette zelfs premier Hemant Soren voor de zaak, maar voegt eraan toe dat er tot nu toe niets is gedaan.

Studenten aan het woord

Anshu Kacchap, die momenteel bezig is met haar afstuderen, wordt sinds 2013 getraind door Gope en vertegenwoordigde het India onder-17 voetbalteam in Engeland en Denemarken in 2018 en 2019. „Ik wil verder spelen voor het senior nationale team en mijn carrière in het voetbal maken en medailles meebrengen voor het land“, zegt ze enthousiast.

Een andere studente, Anita Kumari uit het dorp Chari Hujir onder het Kanke-blok in Ranchi, heeft veel nationale toernooien gespeeld, zoals Khelo India, School National, en nu is ze geselecteerd voor het kamp dat wordt georganiseerd voor de FIFA Under-17 World Cup. Haar thuissituatie ondersteunt haar sportieve dromen echter niet.

Haar moeder werkt als arbeider en vader is werkloos. „We krijgen heel goede training van Anand meneer, maar we krijgen thuis niet de juiste voeding die nodig is voor de spelers. Als ze overheidssteun krijgen, kunnen alle meisjes beter spelen“, zegt een hoopvolle Kumari.

Kindhuwelijken in de gaten houden

Gope herinnert zich dat hij een van zijn studenten op 12-jarige leeftijd had gered van het huwelijk voor slechts 25.000 roepies. Dat meisje werd later geselecteerd voor het Jharkhand Under-14-team en ging naar India Camp in Gujarat om India in Tadzjikistan te vertegenwoordigen.

Siehe auch  Pergi berlibur dengan 1 kesempatan? Panduan Kuning dengan Anda? Pertanyaan vaksinasi paling penting tentang liburan dijawab

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside