De steun van de NAVO aan Oekraïne is onbreekbaar, zegt de Spaanse premier Sanchez

De steun van de NAVO aan Oekraïne is onbreekbaar, zegt de Spaanse premier Sanchez

MADRIDNAVODe steun van Oekraïne aan Oekraïne is onbreekbaar en de Russische president Vladimir Poetin zal zijn doelen niet bereiken in het land dat zijn troepen op 2 februari zijn binnengevallen. 24, zei de Spaanse premier Pedro Sanchez maandag.

De oorlog in Oekraïne en de aanvragen van Finland en Zweden om zich aan te sluiten bij de defensieve alliantie die het heeft veroorzaakt, zullen een top van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie in Madrid op 28-30 juni domineren die Sanchez zal organiseren.

„Oekraïne met vastberadenheid steunen is de enige manier om ervoor te zorgen dat het Europa en de wereld die we hebben opgebouwd een zekere toekomst heeft“, zei de premier tijdens een evenement ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de Spaanse regering. NAVO lidmaatschap.

NAVO Secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei tijdens hetzelfde evenement dat de „koude explosie van het conflict“ de historische top zou overschaduwen.

Oekraïense troepen vochten maandag om de verwoeste stad Sievierodonetsk in de provincie Loehansk vast te houden, die het middelpunt is geworden van het offensief van Moskou terwijl het probeert de controle te krijgen over de oostelijke Donbas-regio, een van de oorlogsdoelen van Poetin.

Finland en Zweden hebben formeel een aanvraag ingediend om lid te worden NAVO Na de invasie van Rusland in zijn buurlanden, keerden generaties van militaire niet-gebondenheid om. Maar Turkije heeft bezwaar gemaakt tegen de toetreding van de Scandinavische landen en heeft een deal voorgehouden die een historische uitbreiding van de alliantie mogelijk zou maken.

Stoltenberg zei maandag in Madrid: NAVO was “klaar om elke centimeter van het geallieerde grondgebied te verdedigen tegen elke dreiging uit welke richting dan ook” en bood kritieke steun aan Oekraïne om zijn “recht op zelfverdediging, vastgelegd in het VN-handvest” te handhaven.

Siehe auch  Penghasilan Ganda CM.com | Radio Berita PNR

„Tijdens de top van Madrid zullen we de weg voor het komende decennium uitstippelen, we zullen onze afschrikking en verdediging opnieuw instellen voor een gevaarlijkere wereld“, zei de president. NAVO zei chef.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside