De stemming in het team is momenteel prima, zegt Nikki Pradhan van Jharkhand | Commonwealth Games 2022 Nieuws

De stemming in het team is momenteel prima, zegt Nikki Pradhan van Jharkhand |  Commonwealth Games 2022 Nieuws
Het was een teleurstellend uitje voor het Indiase damesteam op de zojuist afgesloten Wereldbeker. Na twee gelijke spelen en één nederlaag in de groepsfase, gingen ze naar Spanje in de cross-overs om uit de medaillestrijd te komen.
Uiteindelijk eindigden ze het toernooi echter met een hoogtepunt, want ze versloegen Japan en Canada in de classificatiewedstrijden en eindigden als negende in het algemeen klassement.
Terwijl de afwerking en pc-conversie het team teleurstelden, was hun defensieve show redelijk goed, behalve in de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, waar ze vier doelpunten binnenbrachten. Verder liet India slechts één doelpunt binnen tegen China, Engeland, Spanje, Japan en Canada.
Ze deden het ook erg goed wat betreft het incasseren van strafcorners. Savita & Co leverde in totaal slechts 15 pc’s op, met een gemiddelde van minder dan drie per wedstrijd. En dan was er nog Savita voor het doel die talloze reddingen deed, waarvan sommige heel bijzonder.
De spelers zijn nu op zoek om hun goede defensieve show naar voren te brengen in de Gemenebestspelen in Birmingham waar ze zijn neergeknuppeld in Poule A met gastheren Engeland, Canada, Wales en Ghana.
“Onze verdediging was best goed tijdens het WK. Vroeger gaven we veel strafcorners weg. Maar dit keer deden we dat allemaal heel goed, inclusief de counters‘, zei verdediger Nikki Pradhan dinsdag tijdens een virtuele persconferentie.
Terugkijkend op het WK betreurde ze het uitblijven van doelpunten, maar je zou blij zijn te weten dat de spelers de teleurstelling van zich af hebben geschoven en gefocust zijn op hun volgende opdracht.
“Onze stemming is momenteel goed. We speelden aanvallend hockey; onze passing was ook goed. Alleen konden we de goals niet maken. We zullen nu naar video’s kijken en al het nodige doen om deze dingen te sorteren, „voegde Nikki toe, die afkomstig is uit Jharkhand’s Khunti wijk.
Afgezien van het verdedigende optreden van het team, waren er ook andere positieve punten die coach Janneke van het toernooi kon afleiden Schopmaninclusief hun teamgeest en nooit-zeggen-die-houding.
“Voor het toernooi wisten we dat we in een moeilijke poule zaten en dat iedereen van iedereen kan winnen. Het is teleurstellend om te zien waar we geëindigd zijn. Voor mij zijn we voor 95% waar we als team willen zijn. Ik was erg blij om te zien hoe het team elke wedstrijd als een eenheid speelde en samen vocht en ze gaven nooit op. Voor mij is dat iets heel belangrijks”, zei Schopman tijdens de virtuele pc.
„Een van de spelers vertelde me na het toernooi: ‚we winnen als team en we verliezen ook als team‘. Wat er vaak gebeurt, is dat wanneer een team verliest, het een individuele zaak wordt. Maar ik denk dat we samen sterker zijn geworden. De meisjes hebben alles op alles gezet.”
Ondanks dit alles is het nog steeds moeilijk om het uiteindelijke resultaat te accepteren, vooral na hoe het team speelde in de Pro League en ook gezien hun vierde plaats op de Olympische Spelen. Maar de Nederlandse coach wil vooruit en naar de toekomst kijken.
“Als coach moet je accepteren dat je niet altijd het resultaat krijgt dat je zou willen, of je wilt, of dat je verdient. Ik denk echter dat we heel dichtbij komen waar we willen zijn en hopelijk zullen we in de toekomst meer wedstrijden winnen dan verliezen. Uiteindelijk valt er altijd iets te verbeteren, maar ik ben erg blij met wat we hebben laten zien en hoe we zijn gekomen“, voegde ze eraan toe.
Siehe auch  Kalender WorldSBK 2022 sementara pertama

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside