De regering van Jharkhand vraagt ​​ambtenaren alert te blijven omdat een vermoedelijke Monkeypox-zaak is gevonden: officieel

De regering van Jharkhand vraagt ​​ambtenaren alert te blijven omdat een vermoedelijke Monkeypox-zaak is gevonden: officieel

De regering van Jharkhand heeft gezondheidsfunctionarissen gevraagd alert te blijven en isolatiebedden te regelen in alle districtsziekenhuizen nadat een zevenjarig meisje werd ontdekt met symptomen die lijken op apenpokken in Garhwa, zei een functionaris woensdag. De monsters van het meisje zijn verzameld en zouden naar het National Institute of Virology (NIV), Pune, worden gestuurd om te worden getest, zei hij.

„Er is een vermoedelijk geval van apenpokken gevonden. Het meisje bleek koorts te hebben met huiduitslag op haar lichaam. Er zijn instructies gegeven om haar monsters volgens het protocol naar NIV Pune te sturen. Er worden ook monsters gestuurd naar het Rajendra Institute of Medische Wetenschappen (RIMS)“, vertelde Arun Kumar Singh, de aanvullende Chief Secretary, aan PTI.

De ambtenaren van de staatsgezondheidsafdeling zijn gevraagd om de situatie in alle 24 districten te controleren, zei hij. “De autoriteiten van alle medische hogescholen en districtsziekenhuizen hebben ook de opdracht gekregen om uit voorzorg in elk van de faciliteiten vijf isolatiebedden gereed te houden”, zei Singh.

Volgens Garwah Civil Surgeon Dr. Kamlesh Kumar, komt het meisje uit Tandwa Muhalla en is geïsoleerd op een afdeling van het Sadar Hospital. Ze heeft geen reisgeschiedenis en er wordt onderzocht of haar koorts en huiduitslag te wijten waren aan een allergie voor medicijnen of niet.

In een brief vroeg Singh de autoriteiten van RIMS, medische hogescholen en civiele chirurgen om mensen bewust te maken van de symptomen van de virale zoönose volgens de richtlijnen van de centrale overheid en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De ziekte heeft symptomen die lijken op die van pokken, hoewel de klinische ernst ervan minder is, zoals vermeld in de brief. Er is tot nu toe geen geval van apenpokken geregistreerd in de staat, maar het is noodzakelijk om mensen bewust te maken om de verspreiding ervan in te dammen, zei hij.

Siehe auch  Hace unos minutos ocurrió un terremoto en o cerca de Chile / Volcano Discovery

Singh zei dat mensen met een hoog risico (personen met significante comorbiditeiten en immuungecompromitteerde personen) en mensen met apenpokkensymptomen op poliklinieken moeten worden gescreend om vermoedelijke gevallen te identificeren.

Mensen met een geschiedenis van reizen naar het buitenland moeten binnen 21 dagen na hun terugkeer onmiddellijk hun dichtstbijzijnde gezondheidscentrum op de hoogte stellen in geval van symptomen zoals koorts, hoofdpijn en lichaamspijn.

Vier gevallen van apenpokken zijn tot 24 juli gemeld in andere delen van het land. Omdat veel landen gevallen van apenpokken melden, adviseerde het ministerie van Volksgezondheid van de Unie alle staten om ziekenhuizen te leiden om uit te kijken voor symptomatische patiënten die onlangs naar de door apenpokken getroffen landen zijn gereisd en isoleer ze in aangewezen zorginstellingen.

De Wereldgezondheidsorganisatie had op 23 juli apenpokken uitgeroepen tot een wereldwijde noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang. Tot 24 juli zijn meer dan 16.000 gevallen van de ziekte gemeld uit 75 landen en tot nu toe zijn er vijf doden gevallen als gevolg van de uitbraak.

(Met PTI-ingangen)

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside