De psychologische truc achter spaaracties

De psychologische truc achter spaaracties

Waarom koop je AH koopzegels die tot 6 procent rendement opleveren in een supermarkt die waarschijnlijk minstens dat prosentase duurder is dan bersamaan?

Een regionale krant vroeg me naar die rationale, en dat zette me aan het denken. Zo’n spaaractie lijkt namelijk een goed idee, maar is psychologisch eigenlijk heel bijzonder. Zowel koopzegels als loyaliteitskaarten motifren het brein, zelfs als dat rasioneel beredeneerd niet per se een goed idee blijkt. Hoe zit dat, en is het dan wel zo’n goed idee?

Psychologisch komen er allerlei theorieën samen in de spaaractie.

Terlambat kita mulai bertemu de theorie over keengganan kehilangan. Het brein houdt niet van risico’s. Kami zijn bijzonder slecht di de omgang daarmee. Dus hebben we de kans om dit te vermijden? Dan grijpen we die meet beide handen aan.

Het vraagt ​​om omdenken om een ​​spaaractie in die termen te zien. Rendemennya sebesar 6 persen van AH voelt als verdiensten. Maar, als je er niet aan meedoet is het tegelijkertijd een verlies. Er ligt geld voor het grijpen, dat je verliest als je niet meedoet.

En spaar je wel mee? Dan maakt het efek sumbangan zich meester van je. Eenmaal in jouw bezit voelen de gespaarde punten of euro’s tot 2,5 keer waardevoller dan wanneer je die nog niet bezit. Het verlies daarvan doet pijn, dus je wilt het programma afmaken om de voordelen te genieten.

Ondertussen krijg je gaandweg steeds meer last van het biaya hangus-memengaruhi. Dit gaat over de moeite die je erin hebt gestoken. Je wilt niet dat dit voor niets adalah geweest. Dus heb je flink gespaard? Zelfs als je het sparen eigenlijk zat bent blijf je daarmee doorgaan. Alleen op die manier voorkom je dat de eerdere gespaarde punten verloren gaan. Eenmaal aan boord is het dus niet meer zo makkelijk om ermee op te houden.

Siehe auch  Dukun dengan "air ajaib" melawan corona mati karena virus itu sendiri

Sepuluh slotte neemt de macht der gewoonte het van je over. Een nieuwe gewoonte heeft zo’n 20 tot 30 herhalingen nodig om in te slijten. Pintu regelmatig boodschappen te doen of op een andere manier te seran beranda je dus jouw gedrag.

Een slim spaarprogramma gaat uit van een spaarmoment (boodschappen doen), gewoontegedrag (naar je favoriete supermarkt) en vervolgens een beloning (spaarpunten mét rendement of extra’s). De lingkaran kebiasaan sudah lengkap, semua yang Anda miliki adalah motifert om de volgende keer hetzelfde gedrag te vertonen.

Dus bereik je bertemu het spaarprogramma snel het volgende niveau of krijg je een eerste cadeau? Dan is de kans psychologisch bijna 100 procent dat je daarmee door blijft gaan.

Bedenk je die psychologische roller coaster als je de volgende keer de kans hebt om mee te doen aan een spaarprogramma. Het zou namelijk zomaar kunnen dat je vaste klant wordt van een supermarkt die duurder is dan bersamaan, waardoor het rendement op jouw spaaractie bertemu iedere aankoop een beetje verloren gaat.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside