De leiders van Duitsland, Portugal en Spanje dringen er bij Fransen op aan om Macron te steunen – Gids voor expats in Spanje

De leiders van Duitsland, Portugal en Spanje dringen er bij Fransen op aan om Macron te steunen – Gids voor expats in Spanje

De leiders van Duitsland, Portugal en Spanje hebben er donderdag bij Frankrijk op aangedrongen om de centristische president Emmanuel Macron te steunen tegen de extreemrechtse leider Marine Le Pen tijdens de verkiezingen dit weekend, in een hoogst ongebruikelijke interventie in de binnenlandse politiek van een mede-EU-staat.

De tweede stemming op zondag is „voor ons geen verkiezing zoals anderen“, schreven de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, de Portugese premier Antonio Costa en de Spaanse premier Pedro Sanchez in het dagblad Le Monde.

Frankrijk staat voor een „keuze tussen een democratische kandidaat … en een kandidaat van extreemrechts die zich openlijk aansluit bij degenen die onze vrijheid en democratie aanvallen“, zeiden ze.

Ze spraken de hoop uit dat de Fransen een Frankrijk zullen kiezen dat een „baken van democratie“ is geweest.

„Dit Frankrijk staat ook op het stembiljet van 24 april“, zeiden ze.

De drie leiders zeiden dat populisten en extreemrechtse figuren in heel Europa zich tot de Russische president Vladimir Poetin hadden gewend als een “ideologisch en politiek model en zijn nationalistische beweringen herhaalden”.

Le Pen ontmoette Poetin in het Kremlin in 2017 en accepteerde de annexatie van de Krim door Rusland in 2014, terwijl haar partij ook een lening aannam van een Russisch-Tsjechische bank.

Sindsdien heeft ze haar toon veranderd en de invasie veroordeeld, een standpunt dat ze woensdagavond herhaalde tijdens het tv-debat met Macron.

Maar de drie leiders zeiden: „We mogen het niet vergeten, ook al proberen deze politici nu afstand te nemen van de Russische agressor.“

Siehe auch  Tips voor cricketweddenschappen en wedstrijdvoorspellingen: BYJU'S Jharkhand T20-trofee voor dames 2022

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside