De helft van Cuba’s Entrevoces-koor blijft in Spanje

De helft van Cuba’s Entrevoces-koor blijft in Spanje
Screenshot van het Entrevoces kamerkoor.

Door 14ymedia

HAVANA TIMES – Minstens acht leden van het Entrevoces kamerkoor, behorend tot het National Choir of Cuba, verbleven in Spanje, waar ze op tournee waren door Tenerife. Volgens bronnen van 14ymedio verbleven vijf van hen op het Canarische eiland en drie in Madrid, zonder dat tot nu toe verdere details over hun vlucht bekend waren.

Het koor, opgericht in 1981, wordt geleid door Digna Guerra, afgevaardigde van de Nationale Assemblee van de Volksmacht. Hun reis naar Tenerife, ter gelegenheid van een tour die vorig jaar begon om hun 40-jarig jubileum te vieren, kreeg bericht in de lokale pers, die de groep omschreef als „een gemengde vocale formatie die opvalt door zijn uitstekende interpretatie van muziek van alle tijdperken en stijlen, van Spaanse, Engelse en Italiaanse Renaissance-polyfonie tot hedendaagse muziek, zwarte spirituals, Latijns-Amerikaanse folklore en Cubaanse muziek in het algemeen.”

Op 25 april werd het koor ontvangen in het gemeentehuis van Arona, in het zuiden van het eiland, waar de burgemeester de nadruk legde op de banden die Canariërs en Cubanen verenigen. „Vandaag zijn we geen politici die in deze kamer zitten, maar bloedbroeders en zusters samen, die u bedanken voor deze kans, uitstekende ambassadeurs van Cubaanse muziek“, zei de burgemeester, die familie heeft in Camagüey.

In die institutionele act voerde Entrevoces een koorversie van Chan Chan uit, door Compay Segundo, en ontving, na een rondleiding door de gemeente met de wethouder voor cultuur, verschillende in Arona gepubliceerde boeken over Havana.

De groep had nog twee andere concerten gepland, één in het Leal Theater in La Laguna en het laatste optreden, op vrijdagavond, in het Auditorium van de Universiteit van La Laguna.

Siehe auch  Die besten 30 Vitamin A Hochdosiert Handverlesen für Sie

De officiële Cubaanse pers had de uitvoeringen en acts van het koor op de Canarische Eilanden herhaald, maar tot nu toe is er niets gezegd over het feit dat bijna de helft van de 18 leden heeft besloten in Spanje te blijven en nooit meer terug te keren naar het eiland.

Champion Wrestler verlaat ook schip

Op 3 mei verliet de Grieks-Romeinse worstelaar Ismael Borrero, 30, de worsteldelegatie die deze woensdag start in de Pan American in Acapulco, Mexico.

De informatie werd bevestigd door Francys Romero, een Cubaanse verslaggever die gespecialiseerd is in honkbal en woonachtig is in de VS, dat een van de grootste bronnen is geworden van ontsnappingen van atleten van het eiland tijdens sportevenementen. Een van de toenemende gevallen van overlopen was het vertrek van de helft van het Cubaanse honkbalteam dat vorig jaar in Mexico’s onder-23-toernooi speelde.

Borrero was Olympisch kampioen in Rio 2016, in 59 kg, en tweemaal wereldkampioen. In de laatste wedstrijden, Tokyo 2020, eindigde hij als 11e met een gewicht van 67 kg. Zijn vertrek is bekendgemaakt door de officiële pers, in het weekblad Jit, dat meldde dat „de aankomst“ [of the team to Acapulco] werd gekenmerkt door het verlaten van de delegatie door de Grieks-Romeinse worstelaar uit Santiago Ismael Borrero, Olympisch kampioen en tweemaal op wereldniveau. Borrero’s beslissing vormt een ernstige disdiscipline binnen het Cubaanse sportsysteem en zet de doelstellingen van zijn team in deze competitie en in de periode van vier jaar voorafgaand aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs opzij.“

Siehe auch  Pengalaman taman hiburan di pusat perbelanjaan; Vekoma V dari Vlodrop ...

Twee andere leden van de worstelploeg, Leonardo Herrera en Amanda Hernández, verlieten ook het schip.

Romero, die gewend is te vertellen dat steeds meer atleten het eiland verlaten, is de eerste die verbaasd is over de alarmerende toename van de afgelopen maanden. „De uittocht van Cubanen overstijgt momenteel elke sport en categorie“, zei hij op zijn Facebook-profiel. Er was meer ironie in het gesprek met de bron uit de zangwereld die aan 14ymedio de ‚ontsnapping‘ van het koor bevestigde: „This revolution is great, how it export talent.“

Lees hier meer over Cuba op Havana Times.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside