De centrumrechtse leider van Spanje heeft vertrouwen in de overwinning van de algemene verkiezingen – EURACTIV.com

De centrumrechtse leider van Spanje heeft vertrouwen in de overwinning van de algemene verkiezingen – EURACTIV.com

Alberto Núñez Feijóo, die in april tot leider van de centrumrechtse Partido Popular (PP) werd gekozen, vertelde leden op het congres van de Europese Volkspartij (EVP) in Rotterdam dat zijn partij hoop vertegenwoordigt voor veel Spanjaarden en volgend jaar de algemene verkiezingen zou moeten winnen.

Feijóo beschreef zichzelf als „de onmiddellijke toekomst van Spanje“ tegenover „de eurosceptische oppositie“ en degenen in de Spaanse coalitieregering die twijfels hebben om in de NAVO-alliantie te blijven.

Feijóo’s opmerkingen zijn een directe kritiek op de linkse Unidas Podemos (United We Can), die zich verzet tegen elke Spaanse militaire betrokkenheid bij de NAVO, en deze week zei dat geen van haar regeringsleden de volgende NAVO-top in Madrid van 29-30 jaar zal bijwonen. Juni, Dat meldt EURACTIV’s partner EFE.

Unidas Podemos regeert samen met de socialistische partij (PSOE) van premier Pedro Sánchez, maar haar eenheid is onlangs beschadigd door meningsverschillen over gevoelige kwesties zoals de arbeidswetgeving en de NAVO, Dat meldt EFE.

Voor het EVP-congres in Rotterdam hield Feijóo zijn eerste toespraak – in het Spaans – voor een internationaal publiek nadat hij was verkozen tot de nieuwe leider van de PP in april.

Spanje, waar algemene verkiezingen zijn gepland voor december 2023, is een van de „slagvelden“ waarop de nieuwe president van de EVP, Manfred Weber, zijn ogen heeft gericht, aldus bronnen van de partij.

„De Spaanse Volkspartij vertegenwoordigt hoop voor veel landgenoten die geen land zonder richting willen“, vertelde Feijóo op het congres, waar hij zichzelf presenteerde als „een alternatief voor Spanjaarden“.

Feijóo gebruikte de bijeenkomst in Nederland ook om een ​​tiental bilaterale ontmoetingen te houden met Europese leiders van zijn politieke familie, waaronder de voorzitters van de Europese Commissie en het Europees Parlement, en de premiers van Griekenland, Roemenië en Zweden.

Siehe auch  'Saya benar-benar di sini untuk meletakkan sesuatu'

Na de bijeenkomsten verzekerde Feijóo dat veel van zijn partijcollega’s hun „bezorgdheid“ voor Spanje hadden geuit en beloofde begrip te hebben voor de „twijfels over de ondoorzichtigheid en de lage uitvoering van Europese fondsen (door de regering)“, en de verdeeldheid van de regering over de NAVO .

“Aan hen allemaal heb ik geprobeerd rust over te brengen: Spanje is veel beter dan de huidige regering en er is een alternatief beschikbaar voor het Spaanse volk. Spanje is veel meer dan je slechte regering. Spanje heeft bijna 48 miljoen Spanjaarden, Europeanen, die het vertrouwen en de steun van de EU-instellingen verdienen”, zei hij.

Feijóo nam ook afstand van de extreemrechtse partij VOX door te verzekeren dat PP „niet de eurosceptische oppositie is“.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside