De campagne van Spanje om vrouwelijke strandlichamen te vieren, heeft drie Britse vrouwen geërgerd; dit is waarom

De campagne van Spanje om vrouwelijke strandlichamen te vieren, heeft drie Britse vrouwen geërgerd;  dit is waarom

Spaanse regering nieuwste campagne met vrouwelijke lichamen in verschillende vormen, maten en leeftijdsgroepen – om een ​​boodschap van lichaamspositiviteit en inclusiviteit op het strand uit te dragen – lijkt verstrikt te zijn geraakt in controverse, waarbij een paar vrouwen naar voren komen om te beweren dat ze een deel van de campagne zijn geworden zonder hun kennis of toestemming.

Nu kopen | Ons beste abonnement heeft nu een speciale prijs

vorige week, Het Spaanse Ministerie voor Gelijkheid was gelanceerd de eerder genoemde zomercampagne om vrouwen aan te moedigen “stereotypen” en “esthetisch geweld” af te wijzen. Dit werd gedaan om de sociale druk uit te dagen van veel vrouwen die zich gedwongen voelen om zich aan bepaalde schoonheidsnormen te houden.

Een vrouw speelt een bal tijdens een voetvolleywedstrijd op het strand in Barcelona, ​​Spanje. (AP Foto/Francisco Seco)

Hoewel de campagne grotendeels als vooruitstrevend en actueel werd ontvangen – met foto’s van verschillende lichaamstypes, die het allemaal verdienen om op het strand te pronken – werd het al snel problematisch toen sommige vrouwen, vooral gekleurde vrouwen, naar voren kwamen om hun afbeeldingen zijn zonder hun toestemming in de advertentie gebruikt.

Volgens een BBC rapport, ene Juliet FitzPatrick – een overlevende van kanker, die een… borstamputatie — beweerde dat een van de vrouwen in de advertentie op haar is gebaseerd. De 60-jarige zei dat het gezicht van een vrouw met borstamputatie gebaseerd zou kunnen zijn op een van haar foto’s. Ze vertelde de outlet dat het lichaam op de poster echter niet van haar was, aangezien de vrouw één borst had verwijderd, terwijl FitzPatrick een dubbele borstamputatie heeft ondergaan.

FitzPatrick vertelde de BBC dat wat er gebeurde „helemaal tegen“ het campagnethema lijkt te zijn. „Voor mij gaat het erom hoe mijn lichaam is gebruikt en weergegeven zonder mijn toestemming.“

Interessant genoeg vertelde de Britse fotograaf Ami Barwell – die op een zwart-witfoto van FitzPatrick had geklikt die pronkte met haar operatielittekens – de uitlaatklep dat het lichaam op de poster waarschijnlijk was geïnspireerd door een van haar andere foto’s van een vrouw. „Ik denk dat de persoon die de kunst heeft gemaakt door mijn galerij is gegaan en ze in elkaar heeft gezet“, zei Barwell en voegde eraan toe: „Maar zonder enige opheldering van de kunstenaar kan ik het niet met absolute zekerheid zeggen.“

Siehe auch  Kasus hilangnya misterius Belanda berusia 40 tahun mengarah ke ... (Gent)

Volgens het rapport heeft de maker van de campagne, Arte Mapache, zijn excuses aangeboden voor het gebruik van deze afbeeldingen zonder toestemming, maar twee andere vrouwen die naar voren kwamen om soortgelijke beweringen te doen, zeiden iets anders. Onder hen is een plus-size model Nyome Nicholas-Williams en Sian Green-Lord, die een beenprothese heeft, die is weggewerkt!

Nicholas-Williams schreef een lange post op sociale media waarin stond dat ze „hier niet over zal zwijgen“ en dat ze „niet eens spijt“ heeft. „Dus de Spaanse regering kan alleen haar excuses aanbieden aan Julia, die een blanke vrouw is. Maar blijkbaar krijgen Sian en ik er geen? Mmmm oke! Ze hebben ook in hun ‚verklaring‘ gezegd dat ze ons allemaal hebben bereikt, maar dat hebben ze niet gedaan.“

Green-Lord ging ook naar Instagram om te schrijven hoe ze zich „extreem verdrietig“ voelt over de situatie. Ze deelde de originele foto en schreef: „Deze foto vertegenwoordigt niet langer dat ik een geweldige tijd heb op de vrijgezellenfeesten van mijn vrienden … Nu voel ik me gewoon extreem verdrietig door deze afbeelding!“

“Sinds ik afgelopen vrijdag ontdekte wat er met mijn imago was gedaan, is mijn zelfvertrouwen op een dieptepunt geweest, waarbij angst de hoogste plaats innam! Mijn gebruikelijke zelfmotiverende tactieken laten me in de steek en ik zit nu op een vreemde plek!” vervolgde ze en voegde eraan toe: “Mijn been is niets om je voor te schamen! Het is een product van kracht, veerkracht en onafhankelijkheid.”

Per de BBC Rapport, Arte Mapache’s verontschuldigingsbriefje luidde: „Gezien de – terechte – controverse over de beeldrechten in de illustratie, heb ik besloten dat de beste manier om de schade die mogelijk het gevolg is van mijn acties goed te maken, is om het geld dat ik ontvangen voor het werk en geef gelijke delen aan de mensen op de poster. Ik hoop dit alles zo snel mogelijk op te kunnen lossen, ik accepteer mijn fouten en daarom probeer ik nu de veroorzaakte schade te herstellen.”

Siehe auch  'Nuevo México Chile es siempre un ganador' »Albuquerque Journal

Voor meer lifestyle nieuws, volg ons op Instagram | Twitter | Facebook en mis de laatste updates niet!

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside