De beslissing van het Nieuw-Zeelandse team om de America’s Cup in Spanje te organiseren, is teleurstellend voor Auckland, zegt de burgemeester

De beslissing van het Nieuw-Zeelandse team om de America’s Cup in Spanje te organiseren, is teleurstellend voor Auckland, zegt de burgemeester

De burgemeester van Auckland, Phil Goff, zegt dat de inwoners van de stad teleurgesteld zullen zijn over de beslissing om de America’s Cup naar Spanje te verplaatsen, maar de baas van Team Nieuw-Zeeland verdedigt de verhuizing.

Burgemeester Phil Goff van Auckland zegt dat commerciële belangen het hebben gewonnen bij de beslissing om de America’s Cup-hosting uit Nieuw-Zeeland te verplaatsen.
Foto: RNZ / Dan Cook

Vanmorgen hebben Team New Zealand en het Royal New Zealand Yacht Squadron aangekondigd dat de 2024 Cup in Barcelona zal worden gehouden.

Hoewel het team vorig jaar het evenement in Auckland won, verwierpen ze een bod van $ 99 miljoen van de Nieuw-Zeelandse regering en de Auckland Council om de Cup in Nieuw-Zeeland te houden.

Goff vertelde Ochtendrapport dat commerciële belangen hadden gewonnen, maar de beslissing kwam niet als een verrassing, aangezien het team het hostingaanbod al had afgewezen.

„De meesten van ons beschouwen de America’s Cup als een internationaal sportevenement, maar in feite is het een zakelijke onderneming, en die laatste overweging had duidelijk de overhand bij deze beslissing.“

Met de investeringen van belastingbetalers en belastingbetalers in de infrastructuur en het succes van de laatste ronde, zouden Aucklanders zich in de steek gelaten voelen, zei hij.

„Elke Cup-uitdager heeft tegen mij persoonlijk gezegd ‚dit was een geweldige locatie, we zouden het hier graag terug hebben, dit is de plek waar het zou moeten zijn‘ – elke mededinger in de race behalve Team Nieuw-Zeeland, dat heeft wat ijzer.

„We stonden achter het team als Team Nieuw-Zeeland, we hebben het alle steun gegeven die we konden, het geld lag daar op tafel … bijna $ 100 miljoen, grotendeels van de overheid, sommigen van de gemeente en van de particuliere sector en nog steeds de werd besloten om de verdediging van de Cup aan de andere kant van de wereld te houden.

„We hebben ons uiterste best gedaan om de infrastructuur te creëren die nodig is om de Cup hier te organiseren.“

De baas van Team Nieuw-Zeeland, Grant Dalton, vertelde echter: Ochtendrapport Er was gewoon niet genoeg geld geïnvesteerd om het evenement in Auckland te houden om de kosten te dekken, en slechts ongeveer een derde van wat werd beloofd was tastbaar geld voor hen.

„Nieuw-Zeeland heeft veel geld in de America’s Cup gestoken, maar het grootste deel daarvan gaat naar de infrastructuur die er nog lang zal zijn.“

Goff was het eens over de levensvatbaarheid van de infrastructuur en voegde eraan toe dat deze later dit jaar zal worden gebruikt als hoofdkwartier van de World Championship Rally.

Hij zei ook dat er nu onderhandelingen gaande zijn over de huurovereenkomst voor de basis van het team bij het viaduct, omdat de voorwaarden waren dat als de Cup hier niet zou worden georganiseerd, de ruimte tegen een marktconform tarief zou worden teruggezet.

„Het is duidelijk dat we geen huurvrije basis gaan bieden aan een team dat de Cup uit Nieuw-Zeeland heeft gehaald.“

Dalton zei dat hij nog niet met de burgemeester had gesproken, maar dat hun huurovereenkomst pas aan het einde van de 37e America’s Cup liep en dat de onderhandelingen gaande waren.

„We doen wat het beste is voor het team om te proberen de Cup vast te houden, want die raadsleden zouden zeker nooit meer een America’s Cup hebben als we deze editie in Nieuw-Zeeland blijven.“

Waarom het aangeboden geld belangrijk is

Veteraan zeilcommentator en drievoudig America’s Cup-concurrent Peter Lester vertelde: Ochtendrapport hij was niet verrast door de verhuizing en was het met Dalton eens dat het niet mogelijk zou zijn geweest om de titel te verdedigen op basis van het gedane aanbod.

„Nu denk ik dat ze zichzelf in een positie hebben gebracht waarin ze zeer competitief zullen zijn, en dat zal ook nodig zijn omdat de uitdagingen een hoger niveau hebben, met de steun die ze zullen krijgen en natuurlijk de technologie die komt aan boord terwijl de Formule 1 achter drie van de teams springt.“

Als een team van winnaars begrijpen ze wat er nodig is om als eerste de beker drie keer op rij te verdedigen, zei hij.

„Je gaat het niet doen als je weinig geld hebt, en geld staat gelijk aan mensen. Team Nieuw-Zeeland is een technologiebedrijf – als je het opsplitst, is dat wat ze zijn, het is ontwerp, engineering en koolstofvezelbouw en composieten .

„Die mensen zijn niet goedkoop en Dalton vertelde me een paar dagen geleden dat er een tekort is aan laten we ze zeilwetenschappers noemen, dat wil zeggen de ingenieurs, ontwerpers en bouwers.

„Om die mensen te behouden en een omgeving te creëren waarin ze hun spullen kunnen uitstallen, heb je geld nodig.“

Een zicht op de voorgestelde op waterstof aangedreven America's Cup-achtervolgingsboot vanaf de voorkant.

Een zicht op de voorgestelde op waterstof aangedreven America’s Cup-achtervolgingsboot vanaf de voorkant.
Foto: Emirates Team Nieuw-Zeeland

Het team was gedwongen een moeilijke beslissing te nemen om de snelste boot met de snelste bemanning te creëren, zei hij.

Siehe auch  Statistik virus Corona di seluruh dunia untuk minggu ke-51

„Dat Dalton deze deal heeft gesloten, ben ik gefascineerd. Het budget dat hij bij elkaar heeft weten te krijgen, is meer dan vier keer zo groot als hier in Nieuw-Zeeland, je kunt je voor die feiten niet verbergen.“

Dalton onvermurwbare fondsen waren niet genoeg om te winnen

Het argument van Dalton is dat een verdediging in Auckland er uiteindelijk toe zou hebben geleid dat Team Nieuw-Zeeland de beker voor altijd zou verliezen.

„Wat heeft het voor zin om de America’s Cup te winnen als je die weggeeft en… [lose] op dezelfde manier als in 2003?

„Als we ook maar één seconde hadden gedacht dat we competitief zouden kunnen zijn met een realistische kans om de Cup in Nieuw-Zeeland te winnen, dan zouden we daar zijn.“

Dat ging terug naar het probleem dat het geld er gewoon niet was, zei hij.

„Ik ben er vast van overtuigd dat het in Nieuw-Zeeland onmogelijk is om een ​​concurrerend budget op te halen, als het al een budget is.“

Grant Dalton, Emirates Team New Zealand Managing Director praat met de media tijdens een persconferentie op de basis van het team in Auckland.  13/6/2014

Team New Zealand-topman Grant Dalton zegt dat ze nu geen geld van de overheid zullen zoeken.
Foto: Photosport Ltd

Goff zei dat het idee dat Nieuw-Zeeland zeker zou hebben verloren, slechts de mening van Dalton was, „maar ik denk niet dat velen van ons dat idee delen“.

„We zouden niet meer van het geld van onze belastingbetalers uitgeven dan er op tafel lag, we dachten dat we Team Nieuw-Zeeland een eerlijke deal hadden gegeven… maar het was duidelijk niet genoeg.“

Team Nieuw-Zeeland zou geen financiering van de overheid zoeken, maar een deel van de hostingvergoeding zou naar hen gaan, zei Dalton.

Premier Jacinda Ardern zei teleurgesteld te zijn.

Nieuw-Zeeland beschouwde de beker als een nationaal evenement – en dat gebeurde nergens anders ter wereld, zei ze.

Er werd genoeg geld op tafel gelegd om het lokaal te organiseren, en de leiders van Team New Zealand namen een andere beslissing, zei Ardern.

Maar de beslissing weerspiegelde niet de capaciteit van Nieuw-Zeeland om grote sportevenementen te organiseren, voegde ze eraan toe.

Ze merkte op dat het land momenteel gastheer is van de Women’s Cricket World Cup, en binnenkort gastheer zal zijn van de FIFA Women’s World Cup – twee grote internationale toernooien.

Wat Aucklanders dachten

RNZ-verslaggever Jordan Bond was vanmorgen in Wynyard Quarter en sprak met enkele Kiwi’s over wat zij dachten.

Hij zei dat een man hem vertelde dat het een schande was en dat, aangezien Nieuw-Zeeland op eigen terrein won, het hier zou moeten worden gehouden. De man zei te hopen dat het terug zou komen en suggereerde dat er een juridische uitdaging zou komen.

Siehe auch  Pelecehan fisik dan verbal oleh pengunjuk rasa Papua

Een vrouw zei dat ze erop vertrouwde dat het team wist wat het beste voor hen was.

Een andere persoon zei dat er meer geld had moeten worden aangeboden om te proberen hosting te beveiligen, omdat het belangrijk zou zijn geweest voor de horeca- en toerismesectoren van het land.

Bond zei dat sommigen dachten dat het geld beter besteed kon worden aan kritieke systemen, zoals huisvesting en gezondheidszorg.

Gevraagd naar Nieuw-Zeelanders die zich in de steek gelaten voelen door de beslissing, zei Dalton dat zijn eerste verantwoordelijkheid lag bij het team en de erfenis van degenen die voor hen waren.

„Wat vinden Nieuw-Zeelanders van een organisatie die zich overgeeft, gaat liggen, overreden wordt door een vrachtwagen en de America’s Cup weggeeft waar ze zo hard voor hebben gewerkt als ze deze editie in Nieuw-Zeeland zouden blijven?“

Andere wegen gezocht

Dalton zei dat hij ook de particuliere sector had opgezocht voor een mogelijke deal om de Cup hier te organiseren.

„Ik zat een paar maanden geleden in een vergadering met vier belangrijke Nieuw-Zeelandse rijken en sprak over de hoeveelheid geld. Een van hen is betrokken bij een school in Nieuw-Zeeland en zamelt geld in. Hij keek me aan en zei: ‚jij bent grapje, dat is hier niet‘ en hij had gelijk.“

Na het laatste succes van Nieuw-Zeeland bij de America’s Cup, werd een groep gelanceerd om campagne te voeren tegen de regatta die zich naar het buitenland verplaatst.

Kiwi Home Defense Group stond onder leiding van Mark Dunphy, een zakenman die een deel van zijn eigen geld aanbood om de wedstrijd te financieren als deze in Auckland bleef.

Groepswoordvoerder Charles Finny vertelde: Ochtendrapport ze waren diep teleurgesteld door de verhuizing.

Finny zei dat Dalton niet diep op hun aanbod inging, en hoewel er af en toe contact was met het jachtbureau, kwam er geen substantiële reactie op het aanbod.

„We hebben een budget aan het jachteskader gegeven, omdat dit uiteindelijk de beslissing van het jachteskader is, en we boden aan om een ​​van de vier grote accountantskantoren naar onze cijfers te laten kijken en naar de cijfers van meneer Dalton en ons te vertellen wie gelijk had. gaan helaas niet op dat aanbod in.“

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside