Dartmouth liefdadigheidswielrenner terug uit Spanje

Dartmouth liefdadigheidswielrenner terug uit Spanje

Na 478 km door de bergketen van Andalusië te hebben gefietst, heeft Dartmouth-legerveteraan Barry Azzopardi genoten van een feestelijke pint in The Ship in Dock Inn.

Een liefdadigheidsveiling en het verzamelen van emmers in de pub in Dartmouth hebben bijgedragen aan het geld dat tijdens de reis is opgehaald voor sponsoring.

Barry vergezelde 11 andere fietsers, voornamelijk veteranen en waaronder twee van zijn zonen Ashley en James, op een vijfdaagse race naar de zon-uitdaging die op 21 mei eindigde in Gibraltar. Ze waren aan het fietsen om geld in te zamelen voor Alabaré’s Homes for Veterans, dat daklozen helpt en benadeelde veteranen van de Britse strijdkrachten.

De race omvatte vele beklimmingen, in totaal 8.600 meter, over de hete Spaanse bergketen.

Barry zei: „We hebben een van de steilste heuvels bereikt bij temperaturen van meer dan 35 graden. De race was emotioneel zwaar en veeleisend. Het gevoel van prestatie bij het bereiken van de toppen was geweldig. Er was heerlijk eten en goed gezelschap – het was een fantastische ervaring, en de donaties komen nog steeds binnen.”

De race werd georganiseerd door voormalig SAS-veteraan Ken Hames, die het boek Fallen Angel schreef over zijn diensttijd. Race to the Sun was uitgesteld vanwege de pandemie, gedurende welke tijd Barry trainde door College Way meerdere keren op te fietsen.

Hij zei: “Het was een epische reis van twee jaar in de maak, geleid door Ken. Van de eerste rit tot de 24 uur op de veerboot en de 1000 km lange roadtrip van Santander naar Gibraltar, met drie Queensmen en mijn zoon Ashley – de meeste tijd heb ik een-op-een met mijn zoon gehad, wat geweldig was. Het was een geweldige ervaring, maar het voelde ook goed om thuis te komen.”

Siehe auch  Ierse toeristen zullen de komende maanden mogelijk een stijging van de ticketprijzen voor vakanties in Spanje en Portugal zien

Barry diende in het First Battalion Queen’s Regiment en Royal Gibraltar Regiment. Na 14 jaar wapenbeveiliging te hebben geleid bij Britannia Royal Naval College, runt hij nu samen met zijn zoon Nicholas een tuinbouwbedrijf in Dartmouth.

Barry zamelt nog steeds geld in voor de race, voor Albaré’s Homes for Veterans, dat in heel Engeland en Wales werkt, met name in Devon, Dorset, Wiltshire, Hampshire en Gloucestershire.

Ze zeiden: “Elke avond kunnen onze veteranenhuizen meer dan 100 veteranen van de straat houden. Wij zijn van mening dat geen enkele veteraan zou moeten worden gedwongen om op straat te slapen.”

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside