Culturele onderdompelingsreis in Spanje zorgt voor een onvergetelijke ervaring, doorbreekt barrières – Inklings News

Culturele onderdompelingsreis in Spanje zorgt voor een onvergetelijke ervaring, doorbreekt barrières – Inklings News

Op maandagochtend na een vakantie terug naar school gaan en begroet worden door 20 meer bekende gezichten dan toen je een week eerder vertrok, is niet iets dat veel studenten kunnen zeggen dat ze hebben meegemaakt. Maar toen ik om 7.30 uur de cafetaria weer binnenliep, haastte ik me onmiddellijk om een ​​groep senioren te omhelzen die ik de afgelopen 11 dagen had leren kennen, alsof ik ze in jaren niet had gezien.

Over de 2022 april vakantie, leidde Maria Zachery, hoofd van de wereldtaalafdeling, een groep van 29 studenten en vijf begeleiders van leraren op een reis naar Spanje. In een periode van bijna twee weken van city-hoppen, non-stop activiteit en een te veel afgeslachte „por favor’s“, keerde ik terug naar Westport met ongelooflijke nieuwe vriendschappen en een onvergetelijke ervaring.

Laten we deze reis in perspectief plaatsen, zullen we?

Twee dozijn kinderen uit verschillende klassen, grotendeels vreemden, met verschillende interesses en ervaringen, uit alle hoeken van de Staples-gemeenschap, werden bijna twee weken lang samen in vliegtuigen en treinen en musea en bussen en kathedralen en hotels geschoven. Het was niet anders dan op de universiteit, behalve met een avondklok van 10.30 uur. Voor mij was er geen betere manier om barrières te slechten tussen kinderen die elkaar in de schoolgangen misschien niet twee keer hebben aangekeken.

Samen wachtten mijn leeftijdsgenoten en ik op luchthavens, speelden carpool-karaoke, leerden wat flamenco-moves, dansten op de Macarena, aten grote hoeveelheden brood en aardappeltortilla, kookten traditionele maaltijden (en stalen wat hamburgers in onze vrije tijd), strompelden door onze Spaans, fietste door steden, brulde bij voetbalwedstrijden en werden comfortabele huisgenoten.

Siehe auch  Superbike-company Razgatlioglu krijgt nieuwe MotoGP-testkans van Yamaha

Door de gedeelde ervaring van het navigeren door een andere omgeving die grotendeels onafhankelijk is van de typische ondersteuning van volwassenen, leerden we meer over elkaar en over onszelf. We leerden om voor elkaar te zorgen en te reizen als een hechte groep, in plaats van als individuen. Uiteindelijk vond ik een gemeenschappelijke basis en sterke vriendschappen met mensen wier gezichten me een week eerder totaal onbekend waren.

In deze nieuwe omgeving zag ik mijn leraren ook in een totaal verboden staat: joggingbroeken en pyjama’s. Wie wist dat leraren zelfs pyjama’s bezaten?

Uiteindelijk vond ik een gemeenschappelijke basis en sterke vriendschappen met mensen wier gezichten me een week eerder totaal onbekend waren. ”

— Allison Gillman ’23

Maar serieus. Terwijl ze genoten van hun eigen kleine vakantie, was deze groep volwassenen toegewijd, begripvol, geduldig en eindeloos leuk om mee samen te zijn op wat ongetwijfeld een logistiek duizelingwekkende onderneming was. Ze hebben tevergeefs gewerkt om ons een stressvrije en inclusieve omgeving te bieden, terwijl ze ons er ook voortdurend aan herinnerden dat „je eigenlijk mijn achternaam moet gebruiken als we weer naar school gaan.“ De ervaring was een herinnering aan hoe gemakkelijk het kan zijn om communicatieve en coöperatieve barrières tussen docenten en studenten.

Ik ben een reisfanaat. Maar voor mij ging deze reis niet alleen over het feit dat ik naar Europa ging en een prachtig land kon verkennen. Het was een onvergetelijke ervaring vanwege de manier waarop ik als individu groeide – met meer dringende verantwoordelijkheden en gedisciplineerd en georganiseerd met geld – evenals de nieuwe relaties die ik vormde door uit mijn comfortzone te worden geduwd.

Siehe auch  Marion Bloom: Timur dan Penundukan

Op dit moment is de wereldtaalafdeling van plan om nog twee van dit soort reizen te organiseren, en als alles goed gaat, zullen er in de toekomst nog meer volgen. Ik zou deze ervaring in een oogwenk aan elke student aanbevelen. Als we kunnen werken aan het wegnemen van financiële belemmeringen om te reizen en de reizen op een aantrekkelijke en inclusieve manier bekend te maken, heeft het de potentie om een ​​betekenisvolle en langdurige Staples-traditie te worden.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside