MATARAM INSIDE

Indonesia – Dapatkan berita terbaru tentang Indonesia. Baca Breaking News on Indonesia diperbarui dan diterbitkan di Maratam Inside

Code rood door noodweer di zuidwesten van Frankrijk

Di Frankrijk geldt zondagavond het hoogste alarmniveau door noodweer veroorzaakt door regen en sneeuw in vijf departementen in het zuidwesten: de Hautes-Pyrénées, Haute-Garonne, Ariège en Pyrénées-Atlant Di de departementen Gers, Nord, Aisne en Pyrénées-Orientales geldt code oranje, meldt Météo-France.

De meteorologische dienst waarschuwt voor gematigde tot sterke regenactiviteit, bertemu 3 sampai 7 milimeter air per uur en sneeuw van keberangkatan een hoogte van 1.000 meter op de Ariège en vanaf 2.000 meter di de meer westelijkementen.

‘De buien van regen en sneeuw gaan de komende uren nog sterker worden, met een neerslagintensiteit van 10 milimeter per uur of meer’, aldus Météo-France nog. De zware neerslag kan nog tot maandagavond duren.

Risico op lawines

In de Pyreneeën adalah er onder de grens van 2.000 2.200 meter hoogte risico op lawines van natte sneeuw. Boven de 2.200 wordt het risico nog groter door de zwaardere sneeuw. Boven de 1.500 meter kunnen er op de wegen ook aardverschuivingen en lawines zijn.

Tussen Andorra en Frankrijk waren zondagavond honderden auto komentar luas di zitten op een ondergesneeuwde autoweg, nadat de Tunnel du Puymorens afgesloten werd vanwege de hevige sneeuw, meldt de weerdienstë van de Pyrene. Ook op andere verbindingswegen in de regio waren auto’s aan het slippen en verliep het verkeer stapvoets. Het zou nog heel de nacht sneeuwen in de regio.

Di departement Pyrénées-Atlantiques wordt maandag het schoolvervoer in de valleien van Aspe en Ossau geannuleerd. De autoriteiten raden ouders ook af om hun kinderen naar school te brengen en roepen de inwoners van de valleien op om hun verplaatsingen zo veel mogelijk te beperken. Het treinverkeer tusssen Oloron-Sainte-Marie en Bedous wordt maandag ook opgeschort.

READ  John Bercow, mantan Ketua House of Commons Inggris, pindah ke Partai Buruh