CIL arm CCL zoekt verzoening op Jharkhand’s Rs 56.000 cr contributievraag van Coal India

CIL arm CCL zoekt verzoening op Jharkhand’s Rs 56.000 cr contributievraag van Coal India
De in Jharkhand gevestigde Coal India-tak CCL heeft gezocht naar ‚verzoening‘ van het bedrag aan claims nadat de deelstaatregering de kolos een klap heeft gegeven met maar liefst Rs 56.000 crore in plaats van land dat aan het land is toegewezen voor mijnbouw.

Jharkhand Chief Minister Hemant Soren had op vrijdag verzocht om onmiddellijke betaling van Rs 56.000 crore „contributie“ aan de staat van de kolengigant naast de betaling van royalty’s op kolen op ‚ad valorem‘ basis toen CIL voorzitter en Managing Director (CMD) Pramod Agarwal riep hem.

De PSU – ’s werelds grootste mijnwerker die goed is voor ongeveer 80 procent van de binnenlandse productie van droge brandstof, staat al lang op gespannen voet met de staat over de contributie en de staat had al in 2014 Rs 25.000 crore gevraagd als ‚voorlopig‘ bedrag van Coal India Ltd voor het opgraven van steenkool in de staat zonder enige vergoeding te betalen.

„We hebben gezocht naar verzoening van het bedrag aan claims van de deelstaatregering“, vertelde de in Jharkhand gevestigde CIL-arm Central Coalfields Ltd voorzitter en algemeen directeur PM Prasad aan PTI.

Prasad, die ook de waarnemend chef is van Bharat Coking Coal Ltd (BCCL), zei dat het door de staat gevraagde bedrag betrekking heeft op drie van de Coal India-wapens – CCL, BCCL en Eastern Coalfields Ltd (ECL) en CIL heeft een aanvraag ingediend tegen de geclaimd bedrag om verzoening te vragen.

De CCL-chef zei dat ze hoopvol waren op een positief resultaat, aangezien CIL een CPSU is.

Een ambtenaar van de deelstaatregering zei dat het bedrag is gezocht in plaats van land dat gedurende een bepaalde periode aan CIL is toegewezen voor verschillende projecten in de staat.

Siehe auch  'Adaptasi tepat waktu dapat lebih mengurangi dampak kenaikan permukaan laut'

De eerste minister van Jharkhand, Soren, heeft de CIL-voorzitter gevraagd om stappen te ondernemen voor onmiddellijke betaling van Rs 56.000 crore door Coal India aan Jharkhand in plaats van land dat aan het land is toegewezen voor mijnbouw.

Ongelukkig over het trage herstelwerk aan de Jharia-kolenmijnen, vroeg Soren ook aan Agrawal om het herstelwerk te bespoedigen en stappen te ondernemen om het vuur daar te blussen.

Coal India voorzitter en algemeen directeur Pramod Agarwal reageerde niet op herhaalde oproepen en vragen in dit verband.

Als de PSU onder de administratieve controle van het ministerie van Kolen het enorme bedrag aan de staat moet betalen, zou dit kunnen leiden tot uitholling van de kasreserves van ’s werelds grootste mijnwerker die een slotdividend van Rs 3,50 per aandelenaandeel van nominale waarde aanbeveelde van Rs 10 elk voor het boekjaar 2020-21.

De kolengigant rapporteerde in juni een marginale daling van 1,1 procent in zijn geconsolideerde winst van Rs 4.586,78 crore voor het kwartaal eindigend in maart 2021 als gevolg van lagere verkopen.

De productie van CIL tijdens het kwartaal daalde tot 203,42 miljoen ton (MT) meer dan 213,71 MT in het overeenkomstige kwartaal van 2020.

De afname van het bedrijf tijdens de periode januari-maart bedroeg 164,89 ton, meer dan 164,33 in het overeenkomstige kwartaal van 2020.

Het bedrijf rekent op een productie van een miljard ton in 2023-24.

Coal India Limited (CIL) is de grootste kolenproducent ter wereld en een van de grootste zakelijke werkgevers met 272445 mankracht (op 1 april 2020).

CIL functioneert via haar dochterondernemingen in 84 mijnbouwgebieden, verspreid over acht (8) staten van India, waaronder Jharkhand.

Siehe auch  75.000 Vaksin untuk Namibia - Bagian Online

CIL heeft zeven producerende dochterondernemingen, namelijk Eastern Coalfields Limited (ECL), Bharat Coking Coal Limited (BCCL), Central Coalfields Limited (CCL), Western Coalfields Limited (WCL), South Eastern Coalfields Limited (SECL), Northern Coalfields Limited (NCL) en Mahanadi Coalfields Limited (MCL) en One mine planning en consultancy bedrijf dat Central Mine Planning and Design Institute (CMPDI) is.

Daarnaast heeft CIL een buitenlandse dochteronderneming in Mozambique, namelijk Coal India Africana Limitada (CIAL). De mijnen in Assam, dwz North Eastern Coalfields, worden rechtstreeks beheerd door CIL.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside