Carlos Alcaraz wint finale in Barcelona voor 3e titel van het seizoen

Carlos Alcaraz wint finale in Barcelona voor 3e titel van het seizoen

BARCELONA. Spanje — Tienersensatie Carlos Alcaraz zette zijn indrukwekkende reeks voort door Pablo Carreno Busta in twee sets te verslaan en zondag de Barcelona Open-finale te winnen voor zijn derde titel van het seizoen.

De 18-jarige Alcaraz won de volledig Spaanse wedstrijd met 6-3, 6-2 nadat hij een paar uur eerder de finale had gehaald in een halve finale die vanwege de regen van zaterdag was uitgesteld.

Alcaraz zal maandag voor het eerst een plek in de top 10 veiligstellen als de nieuwe ranglijst bekend wordt. Zijn tenniskampioen, Rafael Nadal, won ook zijn eerste Barcelona Open op 18-jarige leeftijd om in 2005 voor het eerst de top 10 te kraken.

De overwinning op het centre court van Rafa Nadal in Barcelona sloot een lange dag af voor Alcaraz, die 3 uur en 39 minuten nodig had om Alex de Minaur te passeren met 6-7 (4), 7-6 (4), 6-4 in hun halve finale wedstrijd in de ochtend.

De 30-jarige Carreno Busta, 19e gerangschikt en op zoek naar zijn zevende titel op tournee, versloeg de Argentijn Diego Schwartzman met 6-3, 6-4 in 1 uur en 39 minuten in zijn halve finale zondag.

Siehe auch  Penawar akhir dipilih untuk proyek bandara Indonesia yang berjumlah 30.530 juta

Alcaraz brak twee keer service in elke set om in de finale naar de overwinning te rijden.

Alcaraz won in februari titels in Rio de Janeiro en eerder deze maand in Miami. Zijn eerste tourtitel kwam vorig jaar in Umag.

Net als Nadal voor het winnen van de Barcelona-titel in 2005, kwam Alcaraz binnen als de 11e speler ter wereld. Nadal, een record van 21-voudig Grand Slam-winnaar, is sindsdien nooit meer uit de top 10 gevallen.

Regen teisterde het outdoor graveltoernooi in Barcelona de hele week. Beide halve finales werden zaterdag in de eerste set op 2-2 gelijkgesteld.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside