Canada verslaat Spanje in terugkeer HSBC World Rugby Sevens Series naar Langford – Vancouver Island Free Daily

Canada verslaat Spanje in terugkeer HSBC World Rugby Sevens Series naar Langford – Vancouver Island Free Daily
De Canadese Keyara Wardley glimlacht als ze een try scoort tegen Spanje tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
Team Canada-aanvoerder Breanne Nicholas trapt een conversie af tijdens een wedstrijd tegen Spanje bij de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)Team Canada-aanvoerder Breanne Nicholas trapt een conversie af tijdens een wedstrijd tegen Spanje bij de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
Fans van Team Canada nemen deel aan de HSBC World Rugby Sevens Series-actie in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)Fans van Team Canada nemen deel aan de HSBC World Rugby Sevens Series-actie in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
De Canadese Keyara Wardley glimlacht terwijl ze een tackle van Spanje van zich af schudt tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)De Canadese Keyara Wardley glimlacht terwijl ze een tackle van Spanje van zich af schudt tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
De Canadese ploeg viert een try tegen Spanje tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)De Canadese ploeg viert een try tegen Spanje tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
Fans gekleed in uitgebreide kostuums stroomden zaterdag naar het Starlight Stadium om ondanks het mistige weer de actie van de HSBC World Rugby Sevens Series mee te maken.  (Justin Samanski-Langille/News Staff)Fans gekleed in uitgebreide kostuums stroomden zaterdag naar het Starlight Stadium om ondanks het mistige weer de actie van de HSBC World Rugby Sevens Series mee te maken. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
Ilona Maher van Team USA haast zich naar het einde van Fiji tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)Ilona Maher van Team USA haast zich naar het einde van Fiji tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
Karen en Elin Ekernas kijken toe hoe team USA het opneemt tegen Fiji tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)Karen en Elin Ekernas kijken toe hoe team USA het opneemt tegen Fiji tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
Keyara Wardley uit Canada sprint langs de Spaanse verdediging om een ​​try te scoren tijdens de stop van de HSBC World Rugby Sevens Series in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)Keyara Wardley uit Canada sprint langs de Spaanse verdediging om een ​​try te scoren tijdens de stop van de HSBC World Rugby Sevens Series in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
Australische fans pronken met hun kleuren tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)Australische fans pronken met hun kleuren tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
Bianca Farelle sprint naar de eindzone om een ​​try te scoren tegen Spanje tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)Bianca Farelle sprint naar de eindzone om een ​​try te scoren tegen Spanje tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
Team Canada viert een try tegen Spanje tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)Team Canada viert een try tegen Spanje tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
Team Canada en team Spanje rennen het veld op tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)Team Canada en team Spanje rennen het veld op tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
De Spaanse Iera Echebarria ontwijkt een tackle van team Canada tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)De Spaanse Iera Echebarria ontwijkt een tackle van team Canada tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)
Nakisa Levale uit Canada passt de bal in een wedstrijd tegen Spanje tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)Nakisa Levale uit Canada passt de bal in een wedstrijd tegen Spanje tijdens de HSBC World Rugby Sevens Series-stop in Starlight Stadium op zaterdag 30 april 2022. (Justin Samanski-Langille/News Staff)

Het Canadese rugby sevens-team voor dames keerde zaterdag triomfantelijk terug naar Langford en won de eerste wedstrijd van de HSBC World Rugby Sevens Series-stop 19-10 tegen Spanje.

Siehe auch  Die besten 30 Kalkentferner Dusche Stark Handverlesen für Sie

Het tweedaagse toernooi, dat begon met een wedstrijd tussen team USA en Fiji, keerde ook terug, na een onderbreking sinds 2019 vanwege de pandemie.

Ondanks het mistige weer stroomden de fans naar Starlight Stadium om een ​​hele dag te genieten van wedstrijden tussen enkele van de beste damesteams ter wereld. In de traditie van de zeven trokken velen in de menigte uitgebreide kostuums aan, variërend van een Vrijheidsbeeld tot monsters, met veel vlaggen en rode plaid ter ondersteuning van de lokale helden van team Canada.

“Het is goed, het is echt goed. Ik heb hier lang op gewacht‘, zei de jonge fan Elin Ekernas, die vanuit Denver, Colo, overvloog. met haar moeder voor het toernooi. “Ik mik vooral op de VS en Nieuw-Zeeland, die zijn mijn favoriet. Nieuw-Zeeland is gewoon zo cool, ze zijn gewoon zo goed.”

„We kijken graag naar rugby voor vrouwen, zevens of vijftien, het is gewoon zo’n geweldige sport voor meisjes“, voegde moeder Karen Ekernas eraan toe. “Ik denk dat het je laat zien wat je kunt doen als je sterk en krachtig bent. Er zijn veel geweldige rolmodellen in de sport.“

Onder de eerste fans die zaterdagochtend arriveerden, konden de Ekernas de 20-19 overwinning van de VS op Fiji binnenhalen.

De Amerikaanse ploeg domineerde de wedstrijd in de eerste helft, met Kris Thomas en Ilona Maher die elk een try scoorden zonder succesvolle transformaties, en het team hield bijna de hele helft balbezit.

Kayla Canett verdiende de Amerikanen een derde poging aan het begin van de tweede helft, maar de Fiji-ploeg liet zien dat het nog lang niet op gaf.

Siehe auch  Carlos Alcaraz wint finale in Barcelona voor 3e titel van het seizoen

Reapi Ulunisau verdiende Fiji’s eerste poging van het spel en Lavenia Cavuru schopte de eerste conversie van het spel voor beide ploegen. Kort daarna scoorde Alowesi Nakoci de tweede poging van haar team, maar de conversie was niet goed.

Vastbesloten om de voorsprong van haar team te behouden tegen het stijgende Fiji, scoorde Jaz Gray van team USA een vierde poging voor haar team, maar opnieuw was de conversie niet goed.

Met nog een minuut te gaan voor fulltime scoorde Fiji’s Nakoci haar tweede try van de wedstrijd, waarbij teamgenoot Viniana Riwai een goede conversie schopte, wat betekende dat de wedstrijd werd beslist met een enkel punt in het voordeel van de VS.

De Canadese ploeg betrad het veld voor hun eerste wedstrijd onder een daverend applaus van het publiek in de thuisstad, dat in de loop van de ochtend merkbaar voller was geworden.

Keyara Wardley stond al snel in het middelpunt van de belangstelling van de juichende menigte toen ze de eerste try van de wedstrijd scoorde, waardoor Canada na vier minuten spelen op voorsprong kwam. Teamgenoot Breanne Nicholas trapte een goede bekering af.

Spanje reageerde echter snel en Maria Calvo scoorde een paar minuten later een try, maar de conversie was niet goed. Teamgenoot Lea Ducher zette Spanje vroeg in de tweede helft voor het eerst op voorsprong, maar zonder conversie bleef de wedstrijd binnen handbereik van Canada.

Bianca Farella verdiende al snel een tweede poging voor de Canadezen, waarbij Nicholas een goede conversie schopte. Met nog twee minuten te gaan tot fulltime scoorde Wardley haar tweede try van de wedstrijd en won die voor Canada ondanks het tekortschieten.

Siehe auch  Belum pernah ada begitu banyak pelanggan di industri tembakau

Zondag gaat het toernooi verder met de eerste play-off wedstrijd om 10.00 uur en de bekerfinale om 17.00 uur


@JSamanski
[email protected]
Vind ons leuk op Facebook en volg ons op Twitter.

LangfordrugbyRugby Canada


We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside