Buenos Aires Tijden | Argentinië kijkt naar Spanje als toegangspoort voor zijn gas naar Europa

Buenos Aires Tijden |  Argentinië kijkt naar Spanje als toegangspoort voor zijn gas naar Europa

Argentinië is van plan om de komende jaren gas aan Europa te verkopen en Spanje zou de toegangspoort kunnen zijn, zei president Alberto Fernández dinsdag na een ontmoeting in Madrid met de Spaanse premier Pedro Sánchez.

„We kunnen een stabiele energieleverancier zijn“, schreef Fernández op Twitter, na een ontmoeting van een uur met zijn socialistische tegenhanger in Moncloa.

Tijdens de ontmoeting met Sánchez bespraken de twee leiders de uitdagingen „die worden veroorzaakt door de oorlog in het hart van Europa“, zei minister van Buitenlandse Zaken Santiago Cafiero in een bericht op sociale media, verwijzend naar de Russische invasie van Oekraïne.

„President Fernández sprak de roeping van ons land uit om een ​​stabiele leverancier van voedsel en energie te zijn in deze tijd van dergelijke onzekerheid“, voegde Cafiero toe in een videoboodschap.

De oorlog in Oekraïne heeft bijgedragen tot hogere voedsel- en energieprijzen over de hele wereld, met name gas, waarvan Rusland een van ’s werelds belangrijkste producenten is.

Daarnaast willen veel Europese landen zich om politieke redenen losmaken van de afhankelijkheid van Russisch gas.

De aanleg van een enorme nieuwe gaspijpleiding die loopt van de Vaca Muerta-schalieformatie in Patagonië „zal Argentinië zelfvoorzienend maken op energiegebied“ en mogelijkheden openen „om een ​​natuurlijke exporteur van vloeibaar aardgas te worden“, voegde Cafiero eraan toe.

Rekening houdend met het feit dat Spanje zes hervergassingsterminals voor vloeibaar aardgas (LNG) heeft – meer dan enig ander Europees land – sprak de minister van Buitenlandse Zaken van Argentinië over de mogelijkheid van „een overeenkomst tussen beide landen om vooruitgang te boeken in deze levering van vloeibaar aardgas voor heel Europa.“

Siehe auch  Redding mengadakan pelatihan gratis ketiganya di Indonesia, selama akhir pekan untuk Haslam

Van haar kant erkende de Spaanse regering, in een communiqué dat na de bijeenkomst werd uitgegeven, dat ‚Argentinië een van ’s werelds grootste voedselproducenten is en een belangrijk energie-exportpotentieel bezit (gas, vloeibaar aardgas en olie).‘

De gasproductiecapaciteit van Argentinië groeit dankzij de ontwikkeling van de Vaca Muerta-formatie, maar het moet nog zelfvoorzienend worden en moet gas uit Bolivia (in 2021 maar liefst 12 miljoen kubieke meter per dag) en LNG importeren.

De Argentijnse regering verwacht dat de eerste fase van de aanleg van de Néstor Kirchner-gaspijpleiding in 2024 voltooid zal zijn.

Het Vaca Muerta-bekken strekt zich uit over 30.000 vierkante kilometer in Patagonië, in het zuidwesten Argentinië, en wordt beschouwd als ’s werelds op een na grootste schaliegasreserve en de vierde grootste schalieoliereserve.

Inflatie

Fernández, die later dinsdagavond de Spaanse koning Felipe IV zou ontmoeten, besprak ook de inflatie, de herstructurering van de Argentijnse schuld bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de oorlog in Oekraïne met premier Sánchez.

Regeringsfunctionarissen beschreven de gesprekken als „zeer hartelijk“ en zeiden dat beide leiders bezorgd waren over de impact van de oorlog in Oekraïne op de prijzen en voedselzekerheid.

Fernández bedankte ook zijn ambtgenoot voor zijn steun aan het Argentijnse schuldsaneringsproces bij het IMF, terwijl Sánchez zijn collega feliciteerde met het succesvol afronden van de onderhandelingen.

„Spanje was een belangrijke speler, het hielp de Europese landen bewust te maken van de noodzaak van een goed akkoord in Argentinië“, benadrukte Cafiero in opmerkingen aan verslaggevers op de ambassade van het land in Madrid.

Siehe auch  Andere sporten: Laserzeiler Khairulnizam maakt golven in Spanje voor Asiad

Bovendien vertelde Fernández Sánchez over de economische situatie van Argentinië en bevestigde hij dat het land „groeit“ en dat „er goede vooruitzichten zijn voor dit jaar terwijl de wereld een recessie verwacht“, zei de minister van Buitenlandse Zaken.

– TIJDEN/AFP/NA

gerelateerd nieuws

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside