Britten op weg naar Spanje waarschuwen voor nieuwe strandbeperkingen vanwege droogte

Britten op weg naar Spanje waarschuwen voor nieuwe strandbeperkingen vanwege droogte

De raadshoofden van COSTA del Sol beginnen de stranddouches midden in de zomer uit te zetten vanwege de ernstige droogte die Zuid-Spanje treft.

Vanaf vandaag zijn ze gesloten in drie gemeenten in het oostelijke deel van de beroemde kustlijn – Rincon de la Victoria, Velez-Malaga en Algarrobo.

2

Vanwege de droogte worden op een aantal stranden in Spanje buien uitgeschakeldKrediet: Getty

Alleen in de eerste twee raadsgebieden blijft alleen voetwassing functioneren.

Dit betekent dat Britten die op vakantie zijn in Andalusië en Malaga onderworpen zijn aan de nieuwe beperkingen.

De burgemeester van Velez-Malaga, Antonio Moreno Ferrer, gaf toe: “Het is geen gemakkelijke beslissing om op het hoogtepunt van de zomer te nemen met onze stranden vol met locals en bezoekers en het spijt ons voor het ongemak dat dit kan veroorzaken.

„Maar we worden geconfronteerd met een kritieke situatie en elke maatregel die kan helpen om de gevolgen van de droogte te verminderen, moet worden genomen, te beginnen met gemeenten die een voorbeeld stellen.“

Waar is de heetste plek in Spanje?
Vakantiewaarschuwing Spanje: toeristen krijgen deze zomer nieuwe boetes op het strand

Burgemeester Francisco Salado van Rincon de la Victoria, die bevestigt dat 57 stranddouches in zijn gemeente getroffen zullen worden door de sluiting, voegde toe: „We weten dat deze maatregel niet populair is, maar het is uiterst noodzakelijk.“

De douchesluitingen komen nadat een reservoir in La Vinuela, ten noordoosten van Malaga, dat 14 gemeenten in het gebied bevoorraadt, op slechts 13,4 procent van zijn capaciteit is verschenen.

Er wordt voorspeld dat hij tegen eind september tot onder zijn recorddiepte van 9,2 procent van zijn capaciteit zal dalen, met de huidige hoge temperaturen die Spanje teisteren en het gebrek aan regen.

Siehe auch  Iris dan Thom membeli tanpa melihat: 'Saya tidak tidur di malam hari karena ketegangan'

Juanma Moreno, president van de regionale regering van Junta de Andalusië, waarschuwde de Spaanse premier Pedro Sanchez voor de ernstige droogtesituatie in Zuid-Spanje vorige week tijdens een bijeenkomst.

Hij vertelde de heer Sanchez dat diensten die verband houden met toerisme tot de twee belangrijkste economische sectoren behoren.

De Junta-president beschreef de situatie als „uiterst zorgwekkend“ en zei dat het dramatisch zou kunnen worden als het droge en warme weer aanhoudt.

Verwacht wordt dat juli in de komende dagen officieel zal worden uitgeroepen tot de warmste ooit in Spanje, nadat temperaturen van 40C de norm werden in veel delen van het zuiden van het land.

Vorige maand kondigde de gemeente Sanxenxo in de buurt van Pontevedra in Galicië, een regio in Spanje die bekend staat om zijn regen, aan dat het de wasstraat op het strand gaat sluiten om water te besparen.

Britse vakantiegangers zijn al gewaarschuwd dat Menorca zonder water kan komen te zitten na een enorme golf van bezoekers en extreme 33C hitte.

Het is niet de enige regelwijziging die wordt ingevoerd op stranden in Spanje.

Toeristen die roken op een van de 10 stranden van Barcelona riskeren nu boetes nadat een verbod op het aansteken op het zand was goedgekeurd.

Het aantal stranden waar roken verboden is in Spanje is gestegen van ongeveer 15 in de zomer van 2014 tot ongeveer 550 nu.

Ze omvatten 13 stranden in de provincie Malaga aan de Costa del Sol en zeven in Mallorca.

Tesco geeft gratis bier weg na het winnen van Euro's - hoe te claimen
Ik heb het meest flatterende badpak voor vrouwen met mama-tums gevonden van Shein

Spanje heeft ook andere regels bevestigd die gevolgen kunnen hebben voor Britten die er deze zomer op vakantie willen gaan, inclusief deze regel over hoeveel geld je nodig hebt om het land binnen te komen.

Siehe auch  Canada verslaat Spanje in terugkeer HSBC World Rugby Sevens Series naar Langford – Vancouver Island Free Daily

Als je zin hebt in een goedkope vakantie naar Spanje, hebben we een aantal deals naar het land gevonden van vakantiegiganten zoals Jet2 Holidays, TUI, easyJet Holidays en Thomas Cook, met prijzen vanaf £ 31 pp per nacht.

Drie stranden in Andalusië en Malaga worden getroffen

2

Drie stranden in Andalusië en Malaga worden getroffenKrediet: Getty

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside