Britse expats in Spanje melden ‚vreselijke‘ levensomstandigheden te midden van bureaucratie: ‚Geen mensenrechten‘ | Wereld | Nieuws

Britse expats in Spanje melden ‚vreselijke‘ levensomstandigheden te midden van bureaucratie: ‚Geen mensenrechten‘ |  Wereld |  Nieuws

Spanje is de thuisbasis van een van ’s werelds grootste groepen expats, met duizenden Britse burgers die vasthouden aan de Iberische natie, gelokt door zijn zonneschijn, stranden en rijke cultuur. Voor een groep oudere Britten zijn hun Spaanse pensioendromen echter veranderd in een collectieve nachtmerrie. Een buur van ongeveer 200 voornamelijk Britse gepensioneerden in de zuidoostelijke regio van Murcia wordt geconfronteerd met erbarmelijke levensomstandigheden nadat ze thuis geen elektriciteit of vers stromend water hadden.

De expats, die in het dorp Gea y Truyols wonen, strijden om wettelijke bescherming voor hun eigendommen, vanwege langdurige stedenbouwkundige problemen, waardoor hun huizen geen basisvoorzieningen kunnen krijgen.

Een van de getroffenen is Linda House, een gepensioneerde persoonlijke assistente uit Essex, die in 2003 met haar overleden echtgenoot Vic naar haar huis in het gebied verhuisde.

In een gesprek met Express.co.uk zei de 72-jarige: “We zijn hier al 19 jaar. Het is een vreselijke situatie.

‚Ik heb iedereen geschreven. Ik heb een aantal parlementsleden in het VK geschreven.‘

Linda is een van de vele expats die huizen in het gebied kochten zonder te beseffen dat ze waren gebouwd zonder bouwvergunning, wat betekent dat ze volgens de Spaanse wet als illegaal worden beschouwd.

JUST IN: Prins William ‚woedend‘ nadat Kate ‚bespot‘ werd in de frontlinie van Firm

De expats beweren dat ze van advocaten en lokale functionarissen de verzekering hebben gekregen dat hun eigendom juridisch in orde was.

Om de situatie op te lossen, hebben Linda en enkele van haar mede-expats een ontmoeting gehad met het gemeentehuis van Murcia.

Siehe auch  Wedstrijd 12 – Ranchi vs Dhanbad, spelen 11 JSCA Stadium, Ranchi, 13.00 uur IST 20 juni, di

Ze hebben ook een pressiegroep opgericht om hun eigendomsproblemen op te lossen, AUN Murcia genaamd, die Linda helpt te leiden.

In tegenstelling tot sommige van haar buren, is de gepensioneerde erin geslaagd om een ​​of andere vorm van elektriciteitsvoorziening bij haar eigendom te krijgen.

Ze is echter nog steeds niet aangesloten op de waterleiding en moet afhankelijk zijn van landbouwwater dat door lokale boeren wordt gebruikt om hun gewassen te irrigeren, wat niet geschikt is om te drinken.

Linda’s buurman Keith Willis, 71, bevindt zich in een vergelijkbare situatie, aangezien zijn huis ook is gebouwd zonder bouwvergunning.

Ook de gepensioneerde werknemer van Heathrow Airport uit Windsor, die al 21 jaar in Spanje woont, heeft zich uitgesproken over zijn levensomstandigheden.

Hij nam zijn toevlucht tot het installeren van dure zonnepanelen om zijn huis van stroom te voorzien en liet een reeks filters aanbrengen om het bruine bezinksel in zijn leidingwater te verwijderen.

In een gesprek met Express.co.uk zei hij: “Het water is het ergste wat er is.

“Maar dan kopen we ons water gewoon in flessen van de supermarkten en koken daarmee en gebruiken het voor het zetten van koffie.

“We wassen ons en douchen in het landbouwwater.”

De lokale Spaanse advocaat Gerardo Vasquez, die op de hoogte is van de situatie van de expats, legde uit waarom ze geen toegang hebben tot goede elektriciteits- en watervoorzieningen.

Hij vertelde Express.co.uk: „Om toegang te krijgen tot nutsvoorzieningen heb je een zogenaamde First Occupational License nodig, wat een document is dat door de administratie is verstrekt om te zeggen dat het huis is gebouwd met een bouwvergunning volgens, wat is gebouwd is in met de bouwvergunning heeft het de diensten.

Siehe auch  En Chile, entre transición sana y aparente caos

„Daarom kan het worden gebruikt en kun je verbinding maken met diensten zoals elektriciteit en water, maar die huizen lijken dat niet te hebben.“

Het stadhuis van Murcia heeft niet gereageerd op meerdere verzoeken om commentaar.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde aan Express.co.uk: “We werken nauw samen met de Spaanse regering en regionale regeringen over zaken die verband houden met de rechten van Britse onderdanen.

„We moedigen elke Britse onderdaan die consulaire bijstand nodig heeft aan om contact op te nemen met de dichtstbijzijnde ambassade/consulaat of de 24/7 telefoonlijn te bellen voor ondersteuning.“

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside