Britse expats in Spanje ‚bezorgd‘ elektriciteit zal worden afgesneden na illegaal gebouwde huizen | Wereld | Nieuws

Britse expats in Spanje ‚bezorgd‘ elektriciteit zal worden afgesneden na illegaal gebouwde huizen |  Wereld |  Nieuws

Een groep van zo’n 200 voornamelijk Britse gepensioneerden die in Spanje wonen, wordt geconfronteerd met het afsluiten van hun nutsvoorzieningen. Sommige expats, die in het Gea y Truyols-gebied in de regio Murcia wonen, wonen al 20 jaar in hun eigendommen. Velen kochten hun droomhuis in de zon nadat ze door lokale advocaten waren verzekerd dat de eigendommen waar ze naar toe gingen legaal in orde waren.

De huizen zijn echter gebouwd zonder bouwvergunning en worden daarom als illegaal beschouwd volgens de Spaanse wet, ondanks herhaalde pogingen van de expats om ze wettelijk te laten erkennen.

Omdat ze illegaal zijn, komen de woningen niet in aanmerking voor officiële aansluiting op het water- en elektriciteitsnet.

Een van de getroffenen is de 72-jarige Linda House, die niet over een goede elektriciteitsvoorziening naar haar huis beschikt.

De gepensioneerde persoonlijke assistent uit Essex verhuisde in juli 2003 naar haar huis met wijlen haar echtgenoot, Vic.

Ze vertelde Express.co.uk: “We zijn blij met onze omgeving. Het is een prachtige plek om te wonen. We zijn er echt dol op.

JUST IN: Rusland EXODUS: klap als tienduizenden Poetin-werknemers vluchten om ‚carrières te redden‘

„Maar het is gewoon zo vervelend dat we ons elk jaar zorgen maken of onze elektriciteit wordt afgesneden.“

Nadat Linda er was ingetrokken, was haar huis een tijd lang aangesloten op de elektriciteitsvoorziening van een aannemer.

De expat werd uiteindelijk echter afgesloten, maar werd uiteindelijk toch weer aangesloten op het lichtnet.

Ze zei: “We zijn erin geslaagd om een ​​soort elektriciteitsvoorziening te krijgen waar ik woon.

Siehe auch  Apakah Pekerjaan Lama Meninggal? - Tengah Utara

“Maar de andere huizen waar mijn vriend woont, en heel veel andere mensen, waren afhankelijk van zonne-energie, tegen hoge kosten om te installeren, en generatoren. Die situatie is nu nog steeds hetzelfde.

“Het andere is natuurlijk dat we geen drinkwater hebben. We hebben landbouwwater, want onze huizen zijn gebouwd op wat vroeger landbouwgrond was.”

Een van degenen die zonnepanelen heeft moeten installeren is Linda’s buurman Keith Willis, die 21 jaar geleden vanuit Windsor naar Spanje verhuisde.

De gepensioneerde werknemer van Heathrow Airport, 71, woont net op de weg van Linda met zijn partner, Pat.

Sprekend over zijn gebrek aan toegang tot elektriciteit, vertelde Keith aan Express.co.uk: “Dat was natuurlijk het ergste.

„Maar gelukkig is mijn partner met mij hierheen verhuisd en heeft ze me geholpen om de zonne-energie te krijgen, dus sindsdien gaat het goed met ons.“

NIET MISSEN:
‚Afnemend geheugen‘ Joe Biden verwijst ten onrechte naar Michelle Obama als vice-president in de laatste blunder [LATEST]
Joe Biden en Xi Jinping ‚vinden een manier om te praten‘ terwijl Poetin het risico loopt ‚de wereld in vlammen op te gaan‘ [INSIGHT]
‚Buitengewone‘ nazi-onderzeeërvondst van schatzoeker ‚onder het eiland‘ in 1981: ‚Heilige koe!‘ [ANALYSIS]

Net als Linda had Keith op grond van een overeenkomst met het gemeentehuis van Murcia stroom geleverd door een aannemer van elektriciteit voor zijn huis, voordat de stroom werd afgesloten.

Hij zei: “We hebben een periode van een jaar of twee jaar doorgemaakt waarin hij industriële generatoren huurde voor elk van de percelen.

“Dus we hadden drie enorme generatoren en we waren het er allemaal over eens dat we de diesel voor deze generatoren zouden betalen.

Siehe auch  Sainz heeft zijn moment om te schitteren in Spanje

“Vrijwilligers gingen rond, vulden ze en hielden ze draaiende.

“Maar toen hadden we problemen met stroompieken, tv’s van mensen die ontploften en dat soort dingen.

„Op een gegeven moment betaalde ik € 500 of € 600 per maand voor elektriciteit aan de bouwer voor de diesel, de huur van de generatoren enz., dus dat was geen ideale situatie.“

Linda, Keith en veel van de andere expats hebben ook geen toegang tot schoon kraanwater en zijn genoodzaakt om landbouwwater te gebruiken dat niet geschikt is voor menselijke consumptie.

De expats beweren dat het stadhuis van Murcia wist dat hun huizen werden gebouwd zonder bouwvergunning – waardoor hun huidige hachelijke situatie ontstond – maar dat de lokale overheid de ontwikkelaar toch toestond om te bouwen.

Het stadhuis van Murcia heeft niet gereageerd op meerdere verzoeken om commentaar.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde aan Express.co.uk: “We werken nauw samen met de Spaanse regering en regionale regeringen over zaken die verband houden met de rechten van Britse onderdanen.

„We moedigen elke Britse onderdaan die consulaire bijstand nodig heeft aan om contact op te nemen met de dichtstbijzijnde ambassade/consulaat of de 24/7 telefoonlijn te bellen voor ondersteuning.“

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside