Brexit-chaos: ‚Kan niet rijden‘ Horror voor Britse expats in Spanje na nieuwe regels | Politiek | Nieuws

Brexit-chaos: ‚Kan niet rijden‘ Horror voor Britse expats in Spanje na nieuwe regels |  Politiek |  Nieuws

Britten die in Spanje wonen, raken gefrustreerd door de ongelukkige situatie. Terwijl de langdurige onderhandelingen tussen de twee landen voortduren, hebben veel expats zich uitgesproken tegen de Britse regering omdat ze hen verraden had.

Sinds begin mei mogen Britse staatsburgers die in het land wonen, niet autorijden, omdat de Britse en Spaanse regering er na de Brexit niet in slaagden overeenstemming te bereiken over rijbewijzen.

In veel gevallen heeft het incident gevolgen gehad voor langdurige expats, waarbij sommigen beweerden verkeerd geïnformeerd te zijn, in de steek gelaten door bureaucratie of zelfs opgelicht te zijn.

Alastair Carmichael, 62, die het grootste deel van zijn leven in Spanje woont, is getroffen door de mislukte deal.

Hij is nu gestrand in het kleine stadje Lloreda in Cantabrië.

Colin Wilson schreef online: “Ik rijd al 46 jaar volkomen legaal.

„Ik walg van de manier waarop we door beide regeringen zijn behandeld.“

In Spanje wonen naar schatting 300.000 Britten.

Degenen die langer dan zes maanden in het land wonen, moesten stoppen met autorijden of een Spaans rijexamen halen om een ​​lokaal rijbewijs te krijgen.

Bronnen beweren dat de Spaanse autoriteiten niet hebben ingestemd met een deal omdat het VK weigerde de Spaanse regering toegang te geven tot de database met voertuigeigenaren, zodat het vakantiegangers kan opjagen met onbetaalde rijboetes.

LEES MEER: Judi Dench’s Brexit angstzaaiende JAREN nadat Britten stemden over EU

Een Spaanse test halen is aanzienlijk duurder dan een simpele swap en er is veel kritiek geweest op het aantal beschikbare theorie- en testvakken.

Siehe auch  Extreemrechtse hoax vermeende jongeren aangevallen "omdat ze een Spanje-shirt droegen"

Anne Hernández, van de campagnegroep Brexpats in Spain International, zei: “Veel mensen kregen verkeerde informatie of verkeerd professioneel advies over het registreren om te ruilen net voor Brexit en duizenden zijn ook aangekomen sinds Brexit op visa.

„Ik heb medelijden met de mensen op het platteland of die met de auto naar school of naar hun werk moeten.“

Hugh Elliott, de Britse diplomaat en de Britse ambassadeur in Spanje, adviseerde de getroffen Britten: „Als uw onvermogen om te rijden u in een zeer kwetsbare situatie brengt, kunt u altijd contact opnemen met uw dichtstbijzijnde consulaat voor advies.“

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside