Brexit: Britten worden onderzocht in Spanje voor het gebruik van valse documenten om te blijven | Wereld | Nieuws

Brexit: Britten worden onderzocht in Spanje voor het gebruik van valse documenten om te blijven |  Wereld |  Nieuws

Spaanse politie-onderzoekers die samenwerken met het immigratiebureau van Santa Cruz de Tenerife hebben het mogelijke bestaan ​​van fraude ontdekt bij aanvragen van Britten die in het land willen blijven nadat het VK het EU-blok had verlaten. Het onderzoek heeft ten minste vier verblijfsaanvragen met valse documenten ontdekt. De documenten werden gebruikt om te beweren dat de registratie van de bewoners bij lokale gemeentehuizen (padrón) was gedaan voordat de Brexit van kracht werd.

Degenen die na de Brexit in Spanje wilden blijven, konden daarbij worden beschermd door het terugtrekkingsakkoord (WA).

Ze moesten echter vóór eind 2020 bewijzen dat ze in Spanje woonden.

Dit kon worden gedaan door middel van documenten zoals een Padrón-certificaat, waaruit blijkt dat ze zich hadden geregistreerd bij hun plaatselijke gemeentehuis, of een particuliere ziektekostenverzekering.

De Britten die worden onderzocht, zijn gevestigd in het zuidelijke deel van het Canarische eiland Tenerife.

Een van hen is al gearresteerd.

Het onderzoek loopt nog en toekomstige arrestaties worden niet uitgesloten.

Britse burgers hebben eerder geprobeerd een Spaanse verblijfsvergunning te krijgen na de Brexit met behulp van valse applicaties of vervalste documenten.

Bescherming onder de WA maakt het aanvragen van een verblijfsvergunning eenvoudiger en geeft Britten meer rechten dan het aanvragen als niet-EU-onderdanen.

Het stelt Britten in staat te omzeilen dat ze moeten bewijzen dat ze een groot bedrag aan spaargeld hebben.

Ze kunnen ook op dezelfde manier solliciteren als EU-onderdanen, naast vele andere voordelen.

Britse onderdanen zijn echter gewaarschuwd voor de risico’s van het proberen om frauduleuze verblijfsaanvragen te gebruiken.

In november 2021 waarschuwde de Britse ambassade ertegen, ook als ze een derde partij gebruikten.

Siehe auch  Jennifer Hermoso uitgesloten van Spanje's Women's Euros-campagne met knieblessure

De ambassade schreef op hun Facebook-pagina: „Ze zijn vooral alert op vervalste zorgverzekeringen, padrón-certificaten en huurcontracten, evenals mensen die ten onrechte de status van student claimen.“

LEES MEER: Truss klaar met ‚ga uit de gevangeniskaart‘ om te ontsnappen aan deal [REVEAL]

Er zijn naar verluidt ook frauduleuze gestores actief.

Gestores werken op dezelfde manier als advocaten en helpen Britten bij het navigeren door de administratieve bureaucratie van Spanje – maar frauduleuze bedrijven kunnen zich richten op niet-EU-burgers om valse hulp te bieden bij hun verblijfsaanvragen.

Het niet „regulariseren“ van hun aanvragen, zoals door zich te registreren bij het gemeentehuis of immigratiekantoor, is de belangrijkste reden waarom Britse onderdanen hun verblijfsaanvragen hebben afgewezen, meldt de EU-krant TheLocal.

Ze worden ook vaak afgewezen omdat Britten niet kunnen bewijzen dat ze in het land woonden voordat het VK de EU verliet.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside