Bosbranden Duitsland, Griekenland en Spanje om bewoners te dwingen te evacueren | Nieuws | DW

Bosbranden Duitsland, Griekenland en Spanje om bewoners te dwingen te evacueren |  Nieuws |  DW

Hoge temperaturen in de vroege zomer en sterkere wind bereikten zondag de oostelijke deelstaten van Duitsland, waardoor een bosbrand ontstond in een gebied ten zuidwesten van de hoofdstad Berlijn.

Het nationale weerbureau van het land zei dat het kwik op sommige meetstations in het oosten de 38 graden Celsius bereikte, nadat het een dag eerder vergelijkbare temperaturen in het westen van het land had bereikt.

Bewoners van ongeveer 20 dorpen kregen het bevel om een ​​bosbrand te evacueren die sinds vrijdag in hun huizen woedt. Anderen kregen te horen dat ze zich de komende uren moesten voorbereiden om te vertrekken.

Eerder zei een brandweerwoordvoerder dat het gebied van de bosbrand zich had uitgebreid tot „ongeveer 100 tot 110 hectare“, ongeveer 70 kilometer (43 mijl) van Berlijn.

Een militaire helikopter was een helikopter om te helpen bij de blusoperatie.

Hulpdiensten zijn er tot nu toe in geslaagd te voorkomen dat de vlammen een belangrijke weg, de B102, overstaken, die voor het verkeer is afgesloten.

Het plaatselijke gemeentehuis in Treuenbrietzen in de deelstaat Brandenburg dient als noodopvang voor degenen die worden geëvacueerd.

Duitsland heeft de afgelopen dagen talloze bosbranden meegemaakt na een periode van intense hitte en weinig regen.

Voorspellers zeiden echter dat onweersbuien zondagavond waarschijnlijk koeler weer uit het westen zouden brengen.

Grieks eiland door brand getroffen

Ook op zondag woedde een wildvuur verder uit de hand in het centrum van Evia, het op een na grootste eiland van Griekenland.

Aangewakkerd door sterke wind verspreidde de brand zich over de hellingen van een bergachtig bos in Gaia.

Siehe auch  Melarang 'pertunjukan' dengan harga bir yang enak juga mencegah penjualan Heineken

De autoriteiten gaven uit voorzorg opdracht tot de evacuatie van het dorp Kremastos, aangezien de brand tot op 800 meter (ongeveer 2600 voet) van sommige huizen kwam.

Ongeveer 70 brandweerlieden bestreden de brand op de grond, bijgestaan ​​door negen blusvliegtuigen en vier helikopters.

Evia leed afgelopen zomer verwoestende bosbranden die ongeveer een derde van het bosareaal verwoestten.

Autoriteiten in Spanje hebben verschillende bosbranden bestreden als gevolg van droge omstandigheden en recordhoge temperaturen voor juni

Ondertussen hadden de brandweerlieden in Spanje moeite om de bosbranden te bedwingen die al enkele dagen woedden als gevolg van de hittegolf die recordtemperaturen opleverde voor juni.

Thermometers zijn deze week in veel Spaanse steden boven de 40 Celsius (104 Fahrenheit) gestegen – meer temperaturen die typisch zijn in augustus.

De ergste schade is opgetreden in de noordwestelijke provincie Zamora, waar meer dan 25.000 hectare (61.000 acres) land is verschroeid, aldus de regionale autoriteiten.

De brand is woensdag ontstaan ​​door een elektrische storm, hoewel een gebrek aan regen en windstoten de omstandigheden hebben geschapen om de brand te laten gedijen.

Temperatuur daalt in heel Spanje

De Spaanse autoriteiten zeiden dat de temperaturen op zondagochtend zijn gedaald, waardoor de 650 hulpverleners die de brandende vegetatie bevechten, enige rust hebben.

Gesteund door water dumpende vliegtuigen konden ze een perimeter instellen rond de brand die begon in Zamora’s Sierra de la Culebra, terwijl 18 dorpen zijn geëvacueerd.

Ook waren er bosbranden in drie delen van het noordoosten van Catalonië: in Lleida, in Tarragona en in een natuurpark in Garraf, net ten zuiden van Barcelona.

Siehe auch  RP Global lanceert crowdfunding voor 400 MW zonne-energieproject in Spanje

Brandweerlieden zeiden dat ze de afgelopen week hebben gereageerd op meer dan 200 verschillende bosbranden in Catalonië.

Experts hebben gewaarschuwd dat de hoge temperaturen werden veroorzaakt door trends in de klimaatverandering.

„Wat we vandaag zien, is helaas een voorproefje van de toekomst“, zegt Clare Nullis, een woordvoerster van de Wereld Meteorologische Organisatie in Genève.

Ze zei dat de zomers waarschijnlijk heter zouden zijn als de concentraties van broeikasgassen in de atmosfeer zouden blijven stijgen en de opwarming van de aarde naar 2 graden Celsius hoger zouden brengen dan het pre-industriële niveau.

mm/msh (AFP, AP, dpa)

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside