Begin van de zomer daalt de temperatuur in heel Spanje dramatisch – tot 10ºC minder

Begin van de zomer daalt de temperatuur in heel Spanje dramatisch – tot 10ºC minder

De ZOMER begint vandaag om 11:14 uur met een dramatische daling van de temperaturen in het hele land.

Na de vroegste en meest intense hittegolf sinds er records zijn, die bijna het hele schiereiland al meer dan een week heeft getroffen, zullen de temperaturen in heel Spanje kelderen.

De inhuldiging van het zomerseizoen, dat 93 dagen en 16 uur duurt – tot 23 september – begint met regen en storm.

Volgens Ruben del Campo, woordvoerder van het Spaanse nationale Met Office, AEMET, zal de eerste week van de zomer niet ‚buitensporig heet‘ zijn en zullen de temperaturen tussen de 5 en 10ºC onder normaal liggen.

Tijdens de eerste zomerdagen zal de aanwezigheid van lage druk, samen met koelere lucht uit de Atlantische Oceaan, de voorkeur geven aan lagere temperaturen dan normaal, met name in de westelijke helft van het land.

Stormachtige buien, vergezeld van hagel en sterke windstoten, worden verwacht in de gebieden van Galicië en Cantabrië, evenals in andere gebieden van het noordwestelijke schiereiland, vooral in de Pyreneeën en het Iberische systeem.

De hitte kan echter vandaag, dinsdag 21 juni, aanhouden in de oostelijke regio van Cantabrië, het noordoosten van Spanje, de Spaanse Middellandse Zee en de Balearen.

In de provinciehoofdsteden worden de koelste temperaturen vandaag gevoeld in Lugo en Pontevedra, waar de thermometer amper 17-18ºC zal overschrijden, gevolgd door A Coruña en Oviedo, met een maximum van 19ºC, Santander en Leon met 21ºC, Avila met 22ºC, Zamora en Donosti met 23ºC en Bilbao, Caceres, Cadiz, Palencia zullen maximumtemperaturen tussen 24 en 25ºC bereiken.

Siehe auch  Pria pengidap corona berhasil naik pesawat dengan menyamar sebagai istrinya

LEES VERDER:

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside