BCL kwartfinales – Manresa vs Unicaja: een coachingsstrijd in Spanje

BCL kwartfinales – Manresa vs Unicaja: een coachingsstrijd in Spanje

Door Stefan Djordjevic/ [email protected]

De Basketball Champions League gaat de laatste fase van het seizoen in met nog acht teams die strijden om de trofee.

U-BT Cluj Napoca, MHP Riesen Ludwigsburg, BAXI Manresa, Unicaja, Hapoel U-NET Holon, SIG Strasbourg, Lenovo Tenerife en TOFAS zijn de namen die een ticket voor de kwartfinales hebben veiliggesteld en de loting heeft de fans zeer interessant behandeld match-ups.

De kwartfinales beginnen dit seizoen op 5 april en worden gespeeld in een best-of-three-indeling, waarbij natuurlijk de hoger geplaatste teams het thuisvoordeel hebben.

Eurohoops heeft de beugel bekeken en introduceert de belangrijkste feiten die u moet weten voordat u zich op de actie afstemt.

Terwijl Cluj en Ludwigsburg de kwartfinales openen, worden de fans later op de avond getrakteerd op een clash tussen twee Spaanse clubs – Manresa en Unicaja.

Verhaal van het seizoen

Spaanse teams hebben zich sinds het begin gevestigd in de Basketball Champions League en er wordt elk jaar veel van hen verwacht.

Terecht, aangezien ze tot nu toe zoveel succes hebben gehad en tot nu toe drie titels hebben gewonnen en elk jaar minstens één team in de Final Four hebben gehad.

De voorgaande twee seizoenen hadden ze twee vertegenwoordigers met San Pablo Burgos die alles won terwijl Casademont Zaragoza als 4e en 3e eindigde.

En er is geen twijfel dat ze dit jaar ook minstens één team in de Final Four zullen hebben, aangezien Manresa en Unicaja het rechtstreeks om een ​​van de tickets zullen strijden.

In tegenstelling tot Tenerife (dat zal botsen tegen Tofas), zijn zowel Manresa als Unicaja niet zo gevestigd in de geschiedenis van BCL. Manresa keerde terug naar de competitie na de run van 2019-20, terwijl dit Unicaja’s debuut in BCL is.

Dat gezegd hebbende, kwam Manresa met enige BCL-ervaring terwijl Unicaja al zo lang in andere Europese competities speelde. Dit feit, in combinatie met de hoge ranking van Spaanse teams, heeft de twee clubs al vroeg behoorlijk hoog geplaatst bij de titelkandidaten.

En ze hebben bewezen dat ze het verdienen om als een van de beste in BCL te worden beschouwd.

Siehe auch  Studio Cossares Lasso Chile está creando la sede para la final de apertura

Onder coach Pedro Martinez, die in 2019 terugkeerde naar Manresa, speelde het team uitstekend basketbal en de resultaten volgden. Zowel in BCL als in de Spaanse Liga Endesa.

Martinez nam de afgelopen jaren de tijd om de selectie op te stellen en de balans die hij wist te bereiken met een diepe bank heeft ertoe geleid dat hij bovenaan de planken staat bij BCL en vlak achter Barca en Real Madrid in Spanje zit.

Aan de andere kant had Unicaja een sterke start, maar het team maakte halverwege het seizoen een crisis door, verving Fotis Katsikaris door Ibon Navarro, en het zou duur kunnen zijn als ze er op de een of andere manier niet in slagen om een ​​lange reeks overwinningen te behalen.

Het zijn twee overwinningen achter de achtste plek in Spanje, wat leidt tot de play-offs, terwijl het team een ​​zware taak zal hebben om langs Manresa in BCL te komen.

Belangrijkste statistieken

Unicaja zal het inderdaad moeilijk hebben en de eerste statistiek die tegen hen ingaat, is het sterke record. Manresa houdt thuis terwijl Unicaja het enorm moeilijk heeft op de weg.

Het verschil is misschien niet al te groot aangezien beide teams uit Spanje komen, maar het zal Manresa een zinvolle boost geven.

Manresa won 10 van de 13 thuiswedstrijden in BCL. Die drie nederlagen kwamen met een marge van niet meer dan vijf punten.

Ondertussen verloor Unicaja vier van de laatste vijf wedstrijden op de weg in de competitie en drie daarvan waren met dubbele cijfers.

Manresa heeft enkele duidelijke feiten die de ploeg de status van favoriet geven in dit duel.

Het team van Martinez is het beste aanvallende team in BCL met 85,3 punten per wedstrijd en leidt ook de concurrentie in assists met gemiddeld 22,1 terwijl de assists-omzetverhouding tot de beste behoort.

Het belangrijkste is echter dat Manresa een zeer evenwichtig spel heeft en de coach een diepe bank heeft om op te rekenen.

De beste bank in BCL dus. De bankspelers van Manresa voeren de competitie aan met 41,2 punten per wedstrijd.

Siehe auch  Diizinkan untuk bermimpi: Sepuluh tujuan ekowisata teratas ...

Integendeel, Unicaja richtte zich dit seizoen op de verdediging. Ze kregen slechts 69,7 punten per wedstrijd en 0,99 punten per balbezit, de beste verdedigingspunten van alle teams in de BCL.

Ze hebben ook slechts 6,2 schoten per wedstrijd van achter de boog toegegeven, het minste van alle teams dit seizoen.

Er is echter een groot sterretje naast Unicaja als het gaat om hun gameplay en het analyseren ervan door middel van statistieken. Dat is de trainerswissel natuurlijk.

Terwijl de Unicaja van eerder in het seizoen onder leiding van Katsikaris misschien een verdedigend bolwerk was, heeft Navarro de focus meer op de aanval verschoven.

Het team paste zich niet meteen aan en er waren wat ups en downs, maar ze slaagden erin de kwartfinales te bereiken en zijn momenteel bezig met een winnende reeks van drie wedstrijden in Spanje.

Die overwinningen kwamen met overwinningen met dubbele cijfers en Unicaja scoorde 85 of meer punten in elk.

De twee kwamen eerder in het seizoen al met elkaar in botsing, in het binnenlandse kampioenschap, en Manresa kwam als beste uit de bus met 85-74. Manresa won zelfs de laatste vier duels tegen Unicaja, daterend uit 2019.

Manresa had zes spelers met dubbele cijfers in die wedstrijd in oktober, waarmee ze pronkten met de evenwichtige aanval en dat zal zeker opnieuw de beslissende factor zijn.

Manresa houdt de druk de hele 40 minuten op peil en het is aan Unicaja om bij te blijven of uit elkaar te vallen.

Leiders en de X-Factor(en)

Manresa heeft slechts twee spelers boven de 28 jaar en zij behoren tot de jongere teams in de competitie.

In totaal 14 spelers kregen dit seizoen minuten in BCL en geen enkele speler staat gemiddeld meer dan 27 minuten op de vloer.

Joe Thomasson is de enige die over de 26 gaat per wedstrijd en hij zal een cruciale factor zijn voor Manresa, samen met Luke Maye en Chime Moneke.

Nu Ismael Bako wegens een blessure uitgeschakeld is, kwam Moneke vooral op voor het team.

Siehe auch  Kawasan UE dan Indo-Pasifik: Mitra alam

Hij scoorde in totaal 85 punten in zijn laatste vijf BCL-wedstrijden (17 per wedstrijd) nadat hij ’slechts‘ 51 punten had gescoord in zijn eerste zes wedstrijden in de competitie (8,5 per wedstrijd). Ook op de planken was hij sterk, iets wat Bako vroeger uitstekend deed.

Alle drie de spelers hebben een gemiddelde van rond de 12,5 punten en dat bewijst maar weer eens hoe evenwichtig het spel van Manresa is en elke speler zijn steentje bijdraagt.

Het systeem is opgezet en iedereen is vervangbaar zonder de hele gameplay te verbreken.

Sylvain Franciso en Dani Perez zouden de X-factoren zijn, aangezien de eerste schitterde in een paar BCL-wedstrijden met 20-stukken, terwijl de laatste onlangs een 17-punts vertoning had tegen Real Madrid.

Nu Unicaja veel veranderingen doormaakt, ligt de focus deze keer op de meest recente games en het best-case scenario van de winning streak.

Dario Brizuela is door en door een constante geweest voor Unicaja en hij zal op 5 april veel verantwoordelijkheid nemen. Hij scoorde 53 punten in de laatste drie wedstrijden.

Direct daarna zal Francisco Alonso moeten opstappen, terwijl Matt Mooney en Cameron Oliver halverwege het seizoen zullen moeten bewijzen dat ze onder de hoogste druk kunnen presteren, vooral als ze naar een ploeg komen waar Norris Cole de norm was.

De X Factor? Dejan Kravic. En niet alleen vanwege zijn spel, hoewel hij wel zorgt voor geweldige boardcontrole, afstand en beweging in de aanval, evenals een solide verdediging in de verf.

Maar de belangrijkste reden is dat hij een soort talisman is, vooral in BCL. Kravic maakte de afgelopen drie jaar deel uit van het kampioensteam in de competitie.

Hij won in 2019 met Virtus Bologna en verhuisde daarna naar San Pablo Burgos om nog twee keer te winnen. Kan hij het onmogelijke mogelijk maken en voor vier rechte stukken gaan met drie verschillende teams? Dat zou nu een verhaallijn zijn.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside