Bank of Spain ziet inflatie 7,5% bereiken in 2022, lagere groei in 2022, 2023

Bank of Spain ziet inflatie 7,5% bereiken in 2022, lagere groei in 2022, 2023

Een vrouw haalt wat yoghurt uit een koelkast in een Caprabo-supermarkt in Barcelona, ​​​​Spanje, 21 maart 2022. REUTERS/ Albert Gea

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

MADRID, 5 april (Reuters) – De Spaanse centrale bank verlaagde dinsdag haar economische groeiprognose voor dit en volgend jaar vanwege de inflatie die werd aangewakkerd door de Russische invasie van Oekraïne, en zei dat het tempo van het herstel al was vertraagd in het eerste kwartaal .

De inflatie zal naar verwachting stijgen tot 7,5% in 2022.

De Bank van Spanje verwacht nu dat het bruto binnenlands product in 2022 met 4,5% zal groeien, een daling ten opzichte van de raming van 5,4% in december. Daarna zal de groei naar verwachting vertragen tot 2,9% in 2023, ook minder dan de eerder voorspelde 3,9%.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

„Het conflict in Oekraïne en de economische sancties die aan Rusland zijn opgelegd, zullen naar verwachting een ernstige impact hebben op de groeivooruitzichten voor de komende kwartalen“, staat in een rapport.

Het zei dat het niet verwachtte dat Spanje de pre-pandemische productieniveaus vóór het derde kwartaal van 2023 zou bereiken.

Vorig jaar herstelde de Spaanse economie zich met 5,1% na een recorddaling van 10,8% in 2020 als gevolg van de pandemie van het coronavirus.

De regering moet haar vorig jaar gemaakte bullish groeiprognose van 7% voor 2022 nog herzien. Minister van Economische Zaken Nadia Calvino zei dat het conflict in Oekraïne de groei zou drukken, maar dat het herstel zou moeten doorgaan.

Siehe auch  Die besten 30 Lenovo Notebook 17 Zoll Handverlesen für Sie

De centrale bank schatte de bbp-groei in het eerste kwartaal op 0,9% ten opzichte van de voorgaande drie maanden, toen de groei 2,2% bedroeg, en verwacht dat de voor de Europese Unie geharmoniseerde consumenteninflatie in het eerste kwartaal 7,9% zal bedragen.

„De impact van het conflict zal in het tweede kwartaal geconcentreerd zijn in ons centrale scenario, dat geen escalatie met zich meebrengt“, zei hoofdeconoom Angel Gavilan van de Bank of Spain. Hij verwachtte dat de economie in het tweede kwartaal nog een kleine groei zou realiseren, maar sloot een krimp niet uit.

Gavilan zag de inflatie, die in maart 9,8% op jaarbasis bereikte, rond de 10% schommelen tot de zomer, wanneer deze zou moeten gaan afnemen. lees meer Voor heel 2022, zei Gavilan, zou de inflatie 7,5% moeten bereiken, het dubbele van de eerdere voorspelling van de bank van 3,7%, alvorens geleidelijk te dalen tot 1,6% in 2024.

Stijgende energieprijzen hebben in sommige sectoren in Spanje al geleid tot stakingen en stakingen in het vervoer, wat de verstoringen van de toeleveringsketen en de inflatie verergert.

De overheidsschuld zal naar verwachting dalen tot 112,6% van het BBP in 2022, van 118,4% vorig jaar.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Jesús Aguado en Emma Pinedo, redactie door Andrei Khalip en Mark Heinrich

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside