Atalaya Mining, Endesa X gaat het grootste zonnepark bouwen voor een mijnbouwactiviteit in Spanje

Atalaya Mining, Endesa X gaat het grootste zonnepark bouwen voor een mijnbouwactiviteit in Spanje

Het 30 miljoen euro kostende, 60 hectare grote zonnepark zal het eerste in Spanje zijn dat schone energie levert aan een mijnbouwbedrijf. Het zal 75.765 zonnepanelen van 650 en 655 Wp omvatten, die zich zullen uitstrekken over een verzamelgebied van 234.810 vierkante meter, waarmee wordt voorzien in een kwart van de energiebehoefte van de mijn.

De faciliteit zal naar verwachting ook de jaarlijkse uitstoot van 40.000 ton CO2 in de atmosfeer vermijden, of het equivalent van de uitstoot van meer dan 19.000 auto’s op gas.

Naast de hoofdcentrale is Endesa X van plan een onderstation te bouwen dat energie zal omzetten van 132 naar 30 kilovolt en rechtstreeks op de mijn zal worden aangesloten. De hoeveelheid groene energie die aan Riotinto wordt geleverd, komt overeen met het voeden van 14.500 huizen gedurende 12 maanden.

„De toewijding van Atalaya aan dit project waarbij natuurlijke hulpbronnen worden gebruikt door middel van fotovoltaïsche zonne-energieoplossingen, stelt het bedrijf in staat om zelfvoorzienend te zijn als het gaat om zijn energiebehoeften, evenals zijn energieverbruik te optimaliseren en zijn ecologische voetafdruk te verkleinen“, Davide Ciciliato, Endesa X’s algemeen directeur, zei in a media statement. „Dit is een strategisch project, zowel voor Endesa X als voor het land, omdat het de ontwikkeling van nieuwe alternatieve energiebronnen bevordert en energieonafhankelijkheid bevordert, zowel op nationaal als op Europees niveau.“

Siehe auch  Militer Indonesia belum menguji apakah wanita masih perawan

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside