Assam’s Amlan Borgohain traint in Spanje

Assam’s Amlan Borgohain traint in Spanje

Assam’s Amlan Borgohain, die onlangs het nationale record op de 200 meter sprint brak, is helemaal klaar om naar Spanje te vliegen voor een maandlange training waarvan de atleet denkt dat dit zijn prestaties zal verbeteren.

„Ik kijk uit naar dit kamp in Spanje dat volgende week van start gaat“, zegt Amlan die met zijn ouders in zijn geboorteplaats Jorhat is voor een korte pauze.

Reliance foundation Odisha atletiek high-performance center (HPC) atleet Amlan Borgohain maakte de kwalificatietijd vrij voor de komende Aziatische Spelen van 2022 in Hangzhou, China, nadat hij een paar weken geleden slechts 20,52 seconden had geklokt in de Athletics Federation of India (AFI) Federation Cup.

Een functionaris van de Reliance Foundation zei dat in totaal zeven atleten naar Tenerife in Spanje zullen vliegen voor de training. De exposure tour wordt ondersteund en geleid door HPC hoofdcoach James Hillier en Reliance foundation Odisha atletiek HPC.

Op 22 april ontmoette Amlan ook de premier van Assam, Himanta Biswa Sarma.

“Ik ben blij om Amlan Borgohain te ontmoeten, die zich later dit jaar kwalificeerde voor de Asian Games in Hangzhou, China door een nieuw nationaal record te vestigen in de 200 m race voor mannen tijdens de 25e National Federation Cup Senior Athletics 2022 in Kerala. Ik wens hem succes bij al zijn toekomstige inspanningen‘, plaatste CM Sarma op Twitter.

De 23-jarige Amlan wist de door AFI gestelde kwalificatietijd in de Federation Cup in de 200m-categorie voor mannen, die dient als kwalificatie voor de Asian Games van 2022, goed te maken. De kwalificatienorm was gesteld op 20,60 seconden, terwijl het vorige nationale record 20,63 seconden was, die Amlan beide overtrof.

Assam-atletiekcoach Nipon Das vergezelde Amlan ook om de eerste minister te ontmoeten.

Siehe auch  Renovación 1-El presidente de Chile firmará la tercera ley de reducción de pensiones

Amlan werd voor het eerst opgemerkt door het sportecosysteem van de Reliance Foundation in 2017, waar hij werd uitgenodigd voor het elitekamp van de Reliance Foundation Youth Sports (RFYS). In de RFYS-nationale finale van 2018 klokte hij 10,84 seconden op de 100 meter en 22,06 seconden op de 200 meter.

Sinds april 2020 traint Amlan onder Reliance foundation Odisha atletiek HPC hoofdcoach James Hillier in Bhubaneswar.

Eerder op 21 april werd Amlan gefeliciteerd door Assam Athletics Association.

Amlan sprak zijn wens uit om deel te nemen aan de Olympische Spelen en te proberen een medaille mee te nemen.

Hij voegde eraan toe: “Er is niet zo’n specifiek doelwit met cijfers. Maar ja, ik kijk er naar uit om mijn prestaties te verbeteren. Ik wil mijn land blijven vertegenwoordigen en mijn best doen.“

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside