Assam, Bihar, Jharkhand en Uttar Pradesh krijgen nog steeds te maken met overstromingen; Meer zware regenval en overstroming waarschijnlijk | The Weather Channel – Artikelen van The Weather Channel

Assam, Bihar, Jharkhand en Uttar Pradesh krijgen nog steeds te maken met overstromingen;  Meer zware regenval en overstroming waarschijnlijk |  The Weather Channel – Artikelen van The Weather Channel

Een zicht op de overstroomde rivier de Ganga in het Hajipur-gebied in Muzaffarpur, Bihar op vrijdag.

(Pramod Sharma/BCCL Patna)

Bihar, Uttar Pradesh, Jharkhand en Assam blijven bedreigd door overstromingen volgens gegevens van meer dan 50 Central Water Commission (CWC) -stations in deze staten, zei de CWC vrijdag.

Eén station in Bihar vertoont extreme overstromingen, terwijl 28 andere – 18 in Bihar, zeven in Uttar Pradesh en één in Assam, Jharkhand en West-Bengalen – te maken hebben met een ernstige overstromingssituatie. Verder ervaren 24 stations – 12 in Bihar, zeven in Uttar Pradesh en vijf in Assam – de bovengenoemde normale overstromingssituatie, aldus het CWC-overstromingsbulletin.

Er is een instroomprognose afgegeven voor 19 stuwen en dammen – zeven in Karnataka, vier in Jharkhand, drie in Uttar Pradesh en Tamil Nadu en één in West-Bengalen en Andhra Pradesh.

Ondertussen is het Ganga-bekken, dat grote delen van Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand en West-Bengalen omvat, getuige geweest van voortdurende overstromingen als gevolg van het gecombineerde effect van rivierafvoer van Yamuna en de noordelijke zijrivieren van Ganga, inclusief die afkomstig uit Nepal.

De belangrijkste Ganga stroomt in ernstige overstromingen van Patna (Bihar) naar Murshirabad (West-Bengalen). Van Praygraj tot Ballia (beide Uttar Pradesh) daalt het naar een stabiele toestand, terwijl het van Patna en stroomafwaarts met een stijgende trend stroomt.

„Waarschuwing kan worden gehouden in de districten Prayagraj, Varanasi, Ghazipur (UP), Buxar, Patna, Munger en Bhagalpur (Bihar), Sahibganj (Jharkhand) en Malda, en Murshirabad (West-Bengalen). Het passeren van de piekinstroom zal de waterpeil van de hoofdstam van Ganga in Bihar, Jharkhand en West-Bengalen in de komende twee tot drie dagen“, aldus het bulletin.

Op dit moment stroomt Ganga, op de CWC-locatie Hathidah in het district Patna, boven het hoge overstromingsniveau. De huidige waterstand die op de locatie wordt waargenomen is 43,22 m en de verwachte waterstand om 8 uur op zaterdag is 43,29 m.

De middenloop van de Ganges in districten zoals Badaun en Farrukhabad (Uttar Pradesh) bevinden zich in bovennormale overstromingssituaties. De rivier de Ghaghra in de districten Barabanki, Ayodhya en Ballia (UP) en Siwan en Saran (Bihar) stroomt boven de normale overstromingssituatie.

De rivieren Sone en Punpun stromen in een ernstige overstromingssituatie in Patna, en de Rapti stroomt boven de normale situatie in het Balarampur-district (UP), zei het.

De Indiase Meteorologische Afdeling (IMD) heeft de komende 24 uur zware regenval over de Rapti voorspeld, aldus de release, en gesuggereerd dat alert kan worden gehouden in de districten Shravasti, Siddharth Nagar, Basti, Sant Kabir Nagar en Gorakhpur (UP).

Momenteel stroomt de overstroming die vorige week in de zijrivieren van Yamuna is ontstaan, door Ganga, en het kan nog drie tot vijf dagen duren voordat het volledig is doorgetrokken. In een dergelijke situatie zal een verdere afvoer die ontstaat als gevolg van intense regen in de stroomgebieden van de noordelijke zijrivieren van de Ganges, niet gemakkelijk naar Ganga stromen. De overstromingssituatie in districten zoals Ballia en Praygraj (UP), en Saran, Bhagalpur, Katihar (Bihar) kan verscherpt worden, aldus het CWC.

In Bihar, rivier de Kosi in de districten Supaul, Khagaria en Katihar, Bagmati in de districten Sitamarhi, Muzzafarpur en Darbhanga, Gandak in Kushinagar, Gopalganj, Muzaffarpur en Vaishali districten, Adhwara in Darbhanga, Kamla en Kamlabalan in Madhubaniak, Samastipur en , Parman in Araria, Mahananda in de districten Kishanganj en Purnia stromen binnen boven normale overstromingssituaties.

De hydrologische situatie in het Yamuna-bekken is weer normaal, met uitzondering van de staartregio’s. De belangrijkste Yamuna in het district Praygraj stroomt in een ernstige overstromingssituatie met een afnemende trend.

De dammen van Panchana (Karauli-district) en Ranapratap Sagar (Chittorgarh-district) van Rajasthan hebben hoge opslagcapaciteiten, vandaar dat lozingen uit deze dammen kunnen worden gedaan volgens SOP door stroomafwaartse districten van lagere oeverstaten te informeren, adviseerde het CWC de dambeheerders.

Het IMD heeft zeer zware regenval voorspeld in het stroomgebied van Brahmaputra, Barak en zijn zijrivieren en daarom zijn Assam, West-Bengalen, Sikkim, Arunachal Pradesh en Meghalaya voor de komende twee tot drie dagen in staat van paraatheid gebracht.

In Assam stroomt de Jia Bharali in het district Sonitpur onder ernstige overstromingen, en Beki in het district Barpeta, Gurang in het district Kohrajhar, Sankosh in het district Dhubri, de rivier Brahmaputra in de districten Dibrugarh en Jorhat stromen boven de normale overstromingssituatie, het CWC-bulletin toegevoegd.

**

Bovenstaand artikel is gepubliceerd door een persbureau met minimale aanpassingen aan de kop en tekst.

Siehe auch  Sonu Sood's geschenk aan worstelende Jharkhand Shooter: een Duits geweer

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside