Amerikaanse vrouw weigert abortus in Malta vliegt naar Spanje om zwangerschap af te breken | Abortus

Amerikaanse vrouw weigert abortus in Malta vliegt naar Spanje om zwangerschap af te breken |  Abortus

Een Amerikaanse vrouw die in Malta een verzoek om abortus werd geweigerd nadat ze de symptomen van een miskraam had opgelopen, mag naar Spanje reizen om daar haar zwangerschap te beëindigen, zei haar advocaat donderdag.

Andrea Prudente, 38, die 16 weken zwanger is, was op vakantie in Malta met haar partner, Jay Weeldreyer, toen ze een week geleden een miskraam kreeg en met ernstige bloedingen in het ziekenhuis werd opgenomen.

Uit angst voor de gezondheid van Prudente vroeg het paar om een ​​abortus toen ze hoorden dat de zwangerschap niet langer levensvatbaar was. Het verzoek werd echter afgewezen omdat Malta onder geen enkele omstandigheid abortus toestaat.

Doktoren hadden geweigerd haar geschikt te verklaren om te reizen, maar sindsdien zijn er via de reisverzekering van het paar regelingen getroffen om haar in staat te stellen naar het Spaanse eiland Mallorca te vliegen.

“De verzekeringsmaatschappij heeft de laatste hand gelegd aan regelingen om ze per vliegtuig naar Mallorca te laten vliegen. Andrea meldt zich af omdat het Maltese medisch advies is dat ze onder observatie blijft”, vertelde de advocaat van het koppel, Lara Dimitrijevic, aan Reuters.

“Andrea maakt psychisch veel door. Maar hier in Malta zijn de handen van dokters gebonden, omdat ze volgens de wet een misdaad zouden begaan door de zwangerschap te beëindigen,” zei ze.

Het koppel vertrekt donderdag met de traumahelikopter.

Malta is het enige EU-land dat een totaal verbod op abortus heeft. Het ministerie van Volksgezondheid heeft niet gereageerd op de zaak.

Siehe auch  Riset perjalanan: orang Belanda bersedia membayar untuk liburan | Bepergian

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside