Amerikaanse plannen voor hervestiging van vluchtelingen in Midden-Amerika met Spanje: rapport – Engelse versie

Amerikaanse plannen voor hervestiging van vluchtelingen in Midden-Amerika met Spanje: rapport – Engelse versie

De regering-Biden hoopt dat Spanje zich ertoe zal verbinden een “symbolisch maar aanzienlijk aantal” Midden-Amerikaanse vluchtelingen op te vangen, volgens een rapport in de Amerikaanse media dat in de Spaanse pers werd weergalmd.

De regering van de Verenigde Staten verwacht een overeenkomst te bereiken met hun Spaanse tegenhangers, waardoor duizenden migranten van het „westelijk halfrond“ die aan de zuidgrens van de VS aankomen, naar Spanje kunnen verhuizen, zo beweert een rapport in de Amerikaanse politieke publicatie Axios.

Spanje zal naar verluidt instemmen met het verdubbelen of verdrievoudigen van het aantal tijdelijke werknemers uit Midden-Amerika dat momenteel wordt geaccepteerd via een op werkgelegenheid gebaseerd migratieprogramma, op een moment dat het land worstelt om meer dan 100.000 vacatures te vervullen, ondanks een werkloosheid van meer dan drie miljoen.

Het artikel, dat verwijst naar „documenten over interne planning“ voorafgaand aan de Summit of the Americas in Los Angeles van 6 tot 10 juni, is sindsdien onder meer gepubliceerd in de toonaangevende nationale dagbladen van Spanje, El País, ABC en El Diario.

Spaanse en Amerikaanse diplomatieke bronnen hebben tot nu toe niet gereageerd op het nieuws, maar er is bevestigd dat de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel Albares volgende week naar LA zal reizen om als gast deel te nemen aan de top.

“De belofte – samen met andere verwachte toezeggingen van Canada – zou een politieke impuls kunnen geven aan president Biden, wiens regering nog steeds te kampen heeft met onhandelbare hoeveelheden asielzoekers aan de zuidgrens”, schreef journalist Stef W. Kight.

De hervestiging van Midden-Amerikaanse vluchtelingen in Spanje kwam al aan de orde tijdens de eerste bijeenkomst van de Spanje-VS-werkgroep voor Midden-Amerika op 25 mei in Madrid, wat aangeeft dat er binnenkort een deal kan worden bereikt.

Siehe auch  Vier kinderen verdrinken in district Giridih tijdens 'Chhath Puja'-festiviteiten

Eind 2021 woonden er minstens 1,5 miljoen Latijns-Amerikanen (exclusief Brazilianen) in Spanje, van wie 626.000 werden geboren in Midden-Amerika en het Caribisch gebied, blijkt uit officiële cijfers.

Massale migratie van Latijns-Amerika naar Spanje begon eind jaren 90 en begin jaren 2000 serieus te worden dankzij de toen groeiende economie van Spanje, visumvriendelijke opties, migratie gericht op Latijns-Amerika en de sterke culturele en taalkundige banden die bestonden als gevolg van de Spaanse koloniale overheersing .

Sommige verblijfsregelingen die onder de voormalige Spaanse premier Zapatero zijn ingevoerd, zijn sindsdien aangescherpt, maar Latijns-Amerikaanse staatsburgers kunnen na twee jaar in Spanje nog steeds het Spaanse staatsburgerschap aanvragen in plaats van na tien jaar, zoals het geval is voor de meeste andere vreemdelingen. (https://www.thelocal.es/20220602/us-plans-to-strike-central-american-refugee-resettlement-deal-with-spain-report/)

(9 keer bezocht, vandaag 9 bezoeken)

Laatst gewijzigd: 8 juni de 2022

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside