Alle districtsziekenhuizen van Jharkhand krijgen digitale videocolposcoop en cryomachine: minister van Volksgezondheid

Alle districtsziekenhuizen van Jharkhand krijgen digitale videocolposcoop en cryomachine: minister van Volksgezondheid

ranchi, F15 februari: Een evaluatievergadering met betrekking tot de screening van Carcinoma Cervix werd dinsdag belegd onder voorzitterschap van minister van Volksgezondheid, Banna Gupta, in samenwerking met Women Doctors Wing Indian Medical Association (IMA), Jharkhand.
Tijdens deze bijeenkomst waren alle civiele chirurgen van de staat, gynaecologen van de overheid, ziekenhuismanagers en adjunct-hoofdinspecteurs van alle districten online met elkaar verbonden.

Tijdens de videoconferentie zei Dr. Deepawali, de nodale officier die verantwoordelijk is voor de Maternity Cell, dat het doel was om 225571 vrouwen te screenen van april 2021 tot januari 2022, dat is 6 procent van de vrouwen met reproductief potentieel en presenteerde het rapport van Baarmoederhalskanker Screening gedaan door alle overheidsziekenhuizen in de staat.

Women Doctors Wing IMA Jharkhand President Dr. Bharti Kashyap liet weten dat hands-on training op machines wordt gegeven door de Women Doctors Wing in frequente webinars en gezondheidskampen. 89.541 vrouwen zijn de afgelopen 9 maanden gescreend op baarmoederhalskanker door opgeleide gynaecologen van de overheid.

“Om toegang te krijgen tot de exacte status van baarmoederhalskanker in Jharkhand, stelde ik voor om de maandelijkse gegevens van Carcinoma Cervix van alle districtsziekenhuizen van de regering te verzamelen bij NRHM. Evenzo maandelijkse gegevens van baarmoederhalskanker van alle gezondheidscentra in de gemeenschap, gezondheids- en welzijnscentra, overheids- en particuliere medische hogescholen en ziekenhuizen, particuliere verpleeghuizen en alle screeningkampen van het National Cancer Program in de staat. Zodat de werkelijke status van Carcinoma Cervicales in Jharkhand kan worden beoordeeld en we kunnen worden gefaciliteerd bij het plannen van de uitroeiing ervan, ”zei Dr. Kashyap.

Extra Chief Secretary Arun Singh zei dat er een actieplan voor het district zal worden opgesteld dat zal werken aan alle drie de kwesties, bewustmakingstraining en behandeling. Voor de uitvoering zullen in elk district commissies worden gevormd, waarin ook regeringsartsen, evenals leden van de vrouwelijke artsenvleugel IMA op districtsniveau, aanwezig zullen zijn.

Siehe auch  El reconocimiento de larga data del ojo nativo de Chile en la constitución

Minister van Volksgezondheid, Banna Gupta zei: „De regering heeft een voorziening van Rs. 1,32 crore in het budget en digitale videocolposcoop en cryo-machine zullen worden geïnstalleerd in alle districtsziekenhuizen van de staat. Hij waarschuwde voor het ontslaan van de betrokken functionarissen van Jamshedpur, Ranchi, Chatra en Latehar vanwege hun slechte prestaties ten opzichte van het doel dat werd gesteld voor screening op baarmoederhalskanker. Hij vertelde dat er gesprekken zijn gevoerd om het honorarium van Sahiyas te verhogen. Hij leidde de kraamcel die verantwoordelijk was voor Dr. Deepawali dat als er symptomen zijn van baarmoederhalskanker bij vrouwen die tijdens de zwangerschap en na de bevalling komen, ze moeten worden onderzocht.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside