Algerije roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Algerije roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Mensen begroeten Sahrawi-soldaten tijdens het bezoek van VN-gezant aan de Westelijke Sahara, 15 januari 2022. Foto gemaakt op 15 januari 2022. REUTERS/Ramzi Boudina

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

ALGIERS, 19 maart (Reuters) – Algerije heeft zijn ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg over de recente opmerkingen van Madrid over de Westelijke Sahara, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag.

„De Algerijnse autoriteiten waren zeer verrast door de verrassende uitspraken van de hoogste autoriteiten in Spanje over de kwestie van de Westelijke Sahara“, zei het.

Spanje zei zaterdag dat de regering Algerije had geïnformeerd over haar standpunt „met betrekking tot de Westelijke Sahara“, vertelde een regeringsbron aan Reuters.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

„Voor Spanje is Algerije een strategische, prioritaire en betrouwbare partner met wie we een bevoorrechte relatie willen onderhouden“, voegde de bron eraan toe.

Algerije is een belangrijke gasleverancier voor Spanje en Italië.

Spanje en het diplomatieke Marokko zijn vrijdag begonnen om een ​​geschil op te lossen toen Madrid dichter bij het standpunt van Rabat over het conflict in de Westelijke Sahara kwam en zei dat „een nieuwe fase in de betrekkingen“ was begonnen.L2N2VL1TX

Spanje leek zijn beleid ten aanzien van de Westelijke Sahara te veranderen, dat Marokko als het zijne beschouwt, maar waar een door Algerije gesteunde onafhankelijkheidsbeweging een soevereine staat eist.

Marokko zei dat het een brief had waarin stond dat Spanje het autonomie-initiatief dat het in 2007 presenteerde, beschouwde als „de meest serieuze, realistische en geloofwaardige basis om het geschil te verkopen“.

Siehe auch  Hace unos minutos ocurrió un terremoto en o cerca de Chile / Volcano Discovery

De nieuwe positie van Spanje ten opzichte van de Westelijke Sahara is een „onverwachte“ verschuiving van zijn eerdere neutrale houding, die een plan van de Verenigde Naties steunde dat een referendum over zelfbeschikking omvat, vertelde een Algerijnse diplomatieke bron aan Reuters.

„Dit is verraad aan het Sahrawi-volk“, voegde de Algerijnse bron eraan toe.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Aanvullende rapportage door Graham Keeley in Barcelona en Belen Carreño in Madrid; bewerking door Christina Fincher en Jason Neely

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside