65% van de vrouwen die hijab droegen, weigerde een baan in Nederland, Spanje en Duitsland

65% van de vrouwen die hijab droegen, weigerde een baan in Nederland, Spanje en Duitsland

De controverse ontstond op de communicatieplatforms, samenvallend met de circulatie van veldonderzoek waaruit blijkt in hoeverre gesluierde vrouwen worden blootgesteld aan racisme en discriminatie wanneer ze solliciteren in de landen Nederland, Duitsland en Spanje.

Het onderzoeksrapport werd op 9 juli gepubliceerd op een website verbonden aan de University of (Oxford) British en veroorzaakte opschudding nadat een universitaire deelnemer aan het werk had deelgenomen via haar persoonlijke account op Twitter, donderdag 21 juli.

Deelnemen aan het onderzoek waren Marina Fernandez-Reino, Valentina Di Stasio van de Universiteit van (Utrecht) in Nederland, en Susanne Veit van het Duitse Centrum.

Uit het gepubliceerde onderzoek blijkt dat 65 procent van de moslimvrouwen die hun hijab-foto’s bij hun cv voegen bij het solliciteren naar een baan in Nederland, deze direct afwijst zonder te bellen voor een persoonlijk gesprek, evenals in nauwe proporties in Spanje en Duitsland.

Het onderzoek voegt toe dat de afbeelding van de sluier niet het enige element is waarvoor moslima’s in die landen worden afgewezen, omdat velen sollicitaties sturen zonder een persoonlijke foto bij te voegen.

In het cv stond dat de sollicitant voor de baan bijdroeg aan werk dat met moslims te maken had, zoals vrijwilligerswerk in een religieus centrum of een islamitische liefdadigheidsorganisatie.

In een commentaar op de resultaten van het onderzoek viel activist Jihad al-Haq de Europese cultuur aan en zei: „Europeanen denken dat hun racisme oké is, omdat ze goede redenen hebben om racistisch te zijn.“

Er is moed voor nodig om elke dag de hijab te dragen, en ik denk dat we nooit een punt zullen bereiken waarop we ons geen zorgen hoeven te maken over discriminatie van de hijab”, zegt onderzoeker Voula Via.

In juli 2021 zei het Europese Hof van Justitie dat bedrijven onder bepaalde omstandigheden moslimvrouwen kunnen verbieden de hijab te dragen, in een uitspraak van de hoogste rechtbank in Europa in twee zaken die waren aangespannen door twee vrouwen in Duitsland, die werden geschorst na ze droegen de hijab.

De redenen voor de beslissing van de rechtbank – gevestigd in Luxemburg – stelden dat de werkgever in de twee plaatsen de twee werknemers had geïnformeerd dat het dragen van de hijab verboden was, en dat ze van het werk werden geschorst en werd verteld om zonder hijab naar het werk te komen, anders zouden ze worden geschorst. overgeplaatst naar een andere baan.

De rechtbank oordeelde dat „een verbod op het dragen van iets dat politieke, filosofische of religieuze overtuigingen op de werkplek uitdrukt, gerechtvaardigd kan worden door de noodzaak van de werkgever om een ​​neutraal imago aan klanten te presenteren of om sociale ruzies te voorkomen.“

De kwestie van de hoofddoek zorgt al jaren voor controverse in heel Europa, wat de nadruk legt op scherpe verdeeldheid over de integratie van moslims in de Europese samenlevingen.

In 2017 oordeelde het Europese Hof van Justitie dat bedrijven het recht hebben om onder bepaalde omstandigheden het dragen van de hoofddoek of een ander zichtbaar religieus symbool op de werkplek te verbieden.

In 2014 handhaafde het Franse Hooggerechtshof een uitspraak om een ​​moslimkinderdagverblijfmedewerker te ontslaan nadat ze de hijab droeg in een particuliere kleuterschool, en 10 jaar eerder verbood Frankrijk – dat de grootste moslimminderheid in Europa heeft – het dragen van de hijab in het openbaar scholen.

Siehe auch  Kenia: Shujaa eindigt 11e in Singapore Sevens na verlies van Spanje

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside