5 beste toeristische plaatsen in Jharkhand om te bezoeken

5 beste toeristische plaatsen in Jharkhand om te bezoeken

De betekenis van de naam Jharkhand is „het land van het bos“. 30% van het totale landoppervlak van de staat heeft bossen die veel toeristische plaatsen in Jharkhand hebben gecreëerd.

Beste toeristische plaatsen in Jharkhand

Jharkhand werd op 15 november 2000 een staat onder de Republiek India. De staat deelt de grens met West-Bengalen in het oosten, Chhattisgarh in het westen, Bihar in het noorden en Odisha in het zuiden. Volgens gegevens van Census 2022, zoals gepubliceerd door het Office of the Registrar General & Census Commissioner, heeft Jharkhand een totale bevolking van 32.988.134, wat het de 14e grootste staat per bevolking maakt. Het heeft een oppervlakte van 79.716 km2 met de 15e grootste staat in India per gebied. Jharkhand staat bekend om zijn zeer rijke mineraalachtige steenkool, koper, dolomiet, magnetiet, goud, zilver, grafiet, enz. Er zijn veel toeristische plaatsen in Jharkhand die elk jaar door duizenden mensen vanuit de hoeken van India worden bezocht.

Lees ook: 5 beste toeristische plaatsen in Bihar om te bezoeken

Lijst met 5 beste toeristische plaatsen in Jharkhand

1. Patratu-vallei

Avond uitzicht op de Patratu-vallei
Avond uitzicht op de Patratu-vallei

Patratu Valley ligt in de Ramgarh-onderverdeling van het Ramgarh-district van Jharkhand. Dit is een van de beroemdste toeristische plaatsen in Jharkhand, alleen vanwege zijn natuurlijke schoonheid. De gemiddelde hoogte van dit gebied is slechts 1328 voet. Deze prachtige vallei ligt op slechts 40 km van Ranchi, de hoofdstad van Jharkhand. U kunt hier gemakkelijk over de weg in minder dan 1 uur vanaf Ranchi reizen.

Het treinstation is het treinstation van Patratu, maar het is een klein station met slechts 3 dichtstbijzijnde perrons. Er zijn dagelijks slechts enkele rechtstreekse treinen beschikbaar vanuit New Delhi en Kolkata. De Patratu-vallei biedt een betoverend uitzicht op weelderig groen en een dam. Het beste dat u zult waarderen aan de Patratu-vallei is het wegontwerp. Het belangrijkste wat u in de buurt van de Patratu-dam moet doen, is varen. De vaarservice is alleen beschikbaar van 9.00 tot 17.00 uur, dus zorg dat je op tijd bent.

Siehe auch  Anak Muda Buruk Membaca Dalam Obrolan: 'Lakukan dengan Cepat'

2. Deoghar

Deoghar is de meest populaire toeristische plaats in Jharkhand voor hindoeïstische bedevaart
Deoghar is de meest populaire toeristische plaats in Jharkhand voor hindoeïstische bedevaart

Deoghar is een heilige stad in Jharkhand, gelegen naast de Mayurakshi-rivier. Deoghar staat bekend als een heilige heilige plaats van het hindoeïsme vanwege het oude Baba Baidyanath-tempelcomplex. Het heeft een van de 12 Jyotirlingas-locaties, waardoor het een van de beroemdste toeristische plaatsen in Jharkhand is voor hindoeïstische bedevaarten. Elk jaar tijdens de maand Shravan nemen duizenden toegewijden Ganga Jal mee vanuit Sultanganj en lopen ze ongeveer 90 km naar Deoghar om Baba Baidyanath te aanbidden, zodat ze hun gewenste wens voor hun leven kunnen vervullen.

Deoghar is de vijfde grootste stad in de staat Jharkhand en de economie is grotendeels afhankelijk van het toerisme. Het treinstation is Jasidih Junction, dat op ongeveer 8 km van de hoofdstad ligt en het dichtst bij is, goed verbonden met bijna alle grote steden van India. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Birsa Munda Airport, Ranchi en Jayprakash, de dichtstbijzijnde internationale luchthaven van Narayan, Patna. De luchthaven van Deoghar is nog in aanbouw en volgens een recente update kan deze in 2023 van start gaan.

3. Giridih

Jain Mandir Parasanath-heuvels
Jain Mandir Parasanath-heuvels

Giridih is een van de meest populaire districten vanwege zijn panoramische schoonheid, een van de oudste bekkens in India, waterval, Parasnath-heuvels, enz. Sri Sammeta Shikharji, ook bekend als Parasanath-heuvels, is een van de meest populaire toeristische plaatsen in Jharkhand. Het ligt op de hoogste bergtop van Jharkhand, ongeveer 4500 voet boven de zeespiegel. Het weer is het hele jaar door zo goed dat je hier altijd met vrienden en familie kunt komen. Deze plaats is vooral beroemd vanwege de Jain-bedevaart en dit is van mening dat Sri Sammeta Shikharji een van de meest heilige plaatsen voor Jains ter wereld is.

Siehe auch  Akankah pelopor iklim Eropa menghubungkan seluruh dunia?

Voor Jain-pelgrims is de Parasanath-heuvel een toeristische trekpleister in Jharkhand. Elk jaar bezoeken hier vele Jain-pelgrims. Een andere van de meest populaire plaatsen om te bezoeken in Giridih zijn de Usri-watervallen. Deze prachtige waterval ligt op ongeveer 13 km van de stad en is een van de favoriete picknickplekken voor toeristen. De staat van de wegen is zo goed dat reizigers gemakkelijk de Usri-watervallen kunnen bezoeken. De totale hoogte van de waterval is ongeveer 40 voet en is omgeven door dicht bos wat een geweldig uitzicht geeft. Hier zijn enkele andere plaatsen om te bezoeken in Giridih, Rajdah Dham, Sri Kabir Gyan Mandir, Langta Baba Samadhi Sthal en Khandoli-park.

Lees ook: Top 10 mooiste staten van India

4. Nationaal park Betla

Betla National Park is een van de favoriete toeristische plekken in Jharkhand voor reizigers
Betla National Park is een van de favoriete toeristische plekken in Jharkhand voor reizigers (Twitter)

Betla National Park is zo groot dat het twee districten Jharkhand, Latehar en Palamu beslaat. Betla National Park beslaat een totale oppervlakte van ongeveer 1250 km2 en het is een van de eerste nationale parken in India onder het Project Tiger Reserve. Dit is een van de verborgen toeristische plekken in Jharkhand. Betla is de enige plek in Jharkhand waar je de tijger kunt vinden. Naast tijgers vind je hier gemakkelijk een groot aantal olifanten, panter-, wolf-, jakhals- en luiaardberen. Als u een vogelliefhebber bent, kunt u hier gemakkelijk een verscheidenheid aan vogels vinden zoals neushoornvogel, pauw, Papeeha, bosuil, duif, kwikstaart, enz.

Betla National Park heeft een zeer rijke verscheidenheid aan dieren en vogels, waardoor het een must-visit toeristenplaats in Jharkhand is. Deze plaats is bijna elke maand van het jaar geopend, maar de beste tijd om te bezoeken is van half november tot half maart. Er is maar één toegangspunt voor het park vanuit het dorp Betla, dat ongeveer 65 km van Latehar en 172 km van Ranchi ligt. De wegomstandigheden zijn gemiddeld, dus de reistijd kan hoog zijn. Het dichtstbijzijnde grootste treinstation is Ranchi en de luchthaven bevindt zich ook in Ranchi.

Siehe auch  Die besten 30 Ceylon Zimt Bio Handverlesen für Sie

Lees ook: Top 5 must-plaatsen om te bezoeken in Uttrakhand

5. Ranchi

Jonha Falls is een toeristische trekpleister van Ranchi?
Jonha Falls is een must-visit Ranchi toeristische plek (tripinfi)

Ranchi is de hoofdstad van de staat Jharkhand en de naam is gebaseerd op de lokale vogel ‚Rinchi‘ die voornamelijk voorkomt in het nabijgelegen Pahadi mandi. Dit is de meest ontwikkelde stad in de staat waar je veel winkelcentra, internationale stadions, een verscheidenheid aan eetgelegenheden, enz. Ranchi is de thuisbasis van vele toeristische plekken. Dassam-watervallen zijn de meest bezochte toeristische plaatsen in Jharkhand, in de buurt van Ranchi. De Dassam-waterval ligt aan de Ranchi-Tata-weg in de buurt van het dorp Tamara, op ongeveer 35 km afstand van de hoofdstad.

De Dassam-watervallen worden ook wel Dassam Garh genoemd. De belangrijkste bron van water dit najaar komt uit de rivier de Kachni. Jonha Falls is de tweede meest plaats om te bezoeken in Ranchi. Hier zijn enkele andere toeristische plekken in Ranchi: Rock Graden, Jagannath Temple, Birsa Zoological Park, Tagore Hill, Pahari Mandir, etc. Ranchi is goed verbonden met wegen, spoorwegen en luchthavens. Birsa Munda Airport, Ranchi is een internationale luchthaven en er is een dagelijkse vlucht in alle grote steden van India.

Blijf bezoeken The Ganga Times voor Bihar News, India News en World News. Volg ons op Facebook, Twitteren Instagram voor regelmatige updates.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside