47% van de afgestudeerden van middelbaar beroepsonderwijs in Spanje volgt hoger onderwijs

47% van de afgestudeerden van middelbaar beroepsonderwijs in Spanje volgt hoger onderwijs

Volgens Statistics on Post-Educational Follow-up of Graduates in Professional Training, gepubliceerd door het Spaanse Ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding.

In een persbericht van het ministerie wordt opgemerkt dat het aantal afgestudeerden dat besloot hoger onderwijs te gaan volgen in 2019/20 met 7,5 procent toenam, vergeleken met het studiejaar 2017/18 toen het aandeel studenten dat zich in het hoger onderwijs had ingeschreven 39,5 procent bedroeg. Erudera.com meldt.

Cijfers geven aan dat de meerderheid van de studenten een opleiding Beeld en Geluid (93,1 procent), Sociaal-culturele en Communicatiediensten (93,1 procent) en Agrarisch (90,4 procent) volgt.

Uit gegevens blijkt verder dat 51,8 procent van de afgestudeerden van het middelbaar beroepsonderwijs doorgaat met trainen.

Volgens de Basis Beroepsopleiding (VET) vervolgt 65,2 procent van de afgestudeerden hun studie en schrijft zich meestal in voor een mbo-cyclus (62,9 procent).

1,2 procent studeert een bachelor, 1 procent volgt een andere opleiding en 0,1 procent volgt een andere cyclus van het basisberoepsonderwijs.

Het grootste percentage studenten dat de Basis VET behaalt, blijft de volgende vakgebieden studeren:

  • Grafische kunst (70,4 procent)
  • Elektriciteit en elektronica (69,9 procent)
  • Transport en voertuigonderhoud (68,9 procent)
  • Administratie en Beheer (68,7 procent)
  • IT en communicatie (67,7 procent)

Van degenen die een graad in het hoger onderwijs hebben behaald, vervolgt 34 ​​procent de opleiding, 20,9 procent doet dat aan de universiteit, 10,1 procent in een andere hogere opleiding, 2,1 procent in andere studies, 0,9 procent in middenklasse en 0,1 procent in bacheloropleidingen.

Na hun afstuderen vervolgt 68,3 procent van de personen onder de 20 nog een cyclus op hoger niveau, terwijl 36,6 procent onder de 22 jaar zich inschrijft aan de universiteit.

Siehe auch  Staking vrachtwagenchauffeurs in Spanje verstoort voedingsindustrie

“Aan de andere kant hebben studenten die afstuderen aan het middelbaar beroepsonderwijs in de duale modaliteit, die lesgeven in de klas combineert met training in het bedrijf en die de nieuwe wetgeving wil veralgemenen, een grotere neiging om verder te studeren. Het heeft ook een hogere arbeidsinvoeging en combineert soms werk met studies, “ de staat in het persbericht van het ministerie.

De bron merkt op dat 50,6 procent van de hbo-gediplomeerden een baan krijgt, terwijl 60,3 procent na drie jaar werkt.

De meerderheid van de studenten gaat aan de slag in Mechanical Manufacturing, 73,1 procent een jaar na afstuderen en 75,3 procent na drie jaar.

Andere gebieden waar een aantal studenten een baan vond, zijn onder meer:

  • Installatie en onderhoud – elk 68,5 procent en 76 procent
  • Informatietechnologie en communicatie – 63,1 procent en 75,4 procent
  • Chemie – 62,4 procent en 69,2 procent

Vorig jaar werd een nieuwe wet op de beroepsopleiding goedgekeurd. De wet kent volgens de regering twee intensiteitsniveaus: een algemene modaliteit die voorziet dat studenten 25 of 35 procent van hun tijd in het bedrijf doorbrengen, en een intensieve waarbij meer dan 35 procent van de tijd in het bedrijf moet worden doorgebracht .

Tijdens de stageperiode in het bedrijf moeten studenten bijdragen aan de sociale zekerheid.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside