400 religieuze monumenten in gevaar in Spanje – ARTnews.com

400 religieuze monumenten in gevaar in Spanje – ARTnews.com

Vierhonderd religieuze monumenten in Spanje lopen ernstig gevaar door verwaarlozing, zei Hispania Nostra, een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bevordering en het behoud van “cultureel en nationaal erfgoed” in Spanje, in een uitspraak Donderdag.

Hispania Nostra publiceert een overzicht van verschillende monumenten, gebouwen en vindplaatsen van archeologisch belang in het hele land en de staat waarin ze zich bevinden. De rode lijst, die op voortschrijdende basis wordt gepubliceerd, geeft aan welke sites ernstig in verval zijn; In hun meest recente update wordt opgemerkt dat veel religieuze monumenten aan het verdwijnen zijn door verwaarlozing en plundering.

„Kloosters, kluizenaars, kloosters, kerken en ziekenhuizen werden verlaten, zo niet verwoest, vernield en geplunderd, en wat vroeger monumenten waren die waardevolle bibliotheken en heilige kunst herbergden, werden teruggebracht tot een puinhoop“, luidt de verklaring.

„Vaak werden de stenen en houten balken van deze kloosters ontworteld om huizen, hekken of zelfs arena’s te bouwen, terwijl de meest waardevolle en uitgebreide (hoofdsteden, zuilen en zelfs hele kloosters) werden verkocht, soms aan buitenlandse kopers.“

Hispania Nostra wees op sites zoals Heiligdom van de Maagd van Genade die werd gebouwd in 1795 en is gelegen in Teruel in het oosten van Spanje. Alleen de muren en vloeren zijn nog over, maar de beelden die het ooit sierden, zijn door de tijd allemaal uitgewist, aldus de organisatie. Veel van de sites op de lijst bevatten decoratieve elementen zoals fresco’s en altaarstukken die worden vernietigd door vochtigheid en gebrek aan zorg.

De organisatie wees naar de Hermitage van San Jorge, in de buurt van Cáceres, die een aantal prachtige fresco’s bevat, als een plek die onmiddellijk moet worden aangepakt, anders zullen de fresco’s voor altijd verloren gaan.

Siehe auch  Jorge Campillo uit Spanje heeft de leiding bij de Irish Open

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside